اگر واکسن کرونا به طور گسترده استفاده شوند، بخشهای دارای کارگر فراوان مانند صنایع فولاد مجدداً فعالیت خود را از سر میگیرند که باعث افزایش تقاضا برای محصولات فولادی میشود.
واکسن کرونا به یکی از اصلی ترین سرچ ها و ترند اصلی گوگل و سایر موتورهای جستجو تبدیل شده است. شاید با تزریق واکسن کرونا دنیا بتواند به روزهای عادی خود بر گردد. به نقل از خبرگزاری بلومبرگ، مورخه ۱۲ ژانویه، تا کنون ۲۹ میلیون نفر در ۴۳ کشور جهان واکسن کرونا را دریافت کرده اند. اسراییل بیش از ۲۰٪، امارات حدود ۱۰٪، بحرین ۶٪، انگلیس ۴٪ و آمریکا ۸٪ جمعیت خود را واکسینه کرده است. ادامه ی این روند می تواند شرایط را برای عادی شدن وضعیت جهانی هموار سازد. در این یادداشت به آخرین تحولات مربوط به واکسن کرونا اشاره خواهیم کرد.لطفا همراه آرتان پرس باشید.
بعید نیست موج چهارم همهگیری کرونا نیز در راه باشد، پس تا هنگامی که همه واکسن کرونا را دریافت نکردهاند و وضعیت آن به طور کامل کنترل نشده است مردم باید شیوهنامههای بهداشتی را مانند قبل مد نظر داشته باشند. محدودیتها در مناطق قرمز و نارنجی همچنان اعمال میشود و بازگشاییها در مناطق زرد و آبی برای تسهیل زندگی مردم و کاهش مسائل اقتصادی است.
*** پرداخت پول کووکس
مناطق آبی و زرد نیز ممکن است پایدار نباشد. پس در هر صورت مردم هر منطقه با هر رنگی از شیوع، باید شیوهنامهها را با جدیت رعایت کنند. موضوعی که برای آن باید سریع تر به فکر بود برطرف کردن موانع سیستم آموزشی است.در همین راستا اقداماتی برای تامین خوابگاههای دانشجویی انجام شده است که اخذ وام برای ساخت و تکمیل خوابگاهها و حتی فروش خوابگاههای مازاد توسط دانشگاهها از آن جمله است.
اما در خصوص تهیه واکسن کرونای خارجی وزیر بهداشت اعلام کرده است که با وجود تحریمها، پول کووکس را پرداخت کردیم؛ کووکس بر اساس سهمیهبندی واکسن کرونا را توزیع میکند مثلا در فاز اول به همه کشورها به اندازه سه درصد جمعیتشان واکسن ارائه میکند که زودتر از یک ماه آینده نمیرسد.باید منبع خرید واکسن متعدد باشد و از یک کانال کفایت نمیکند زیرا تولید محدود است و مذاکراتی با هند، چین و روسیه انجام شده و توافقاتی حاصل شده است.
*** واکسن های آلمانی در سید خرید ایران قرار می گیرد ؟
اقدامی که قطعی شده است عدم خرید واکسن های آمریکایی کروناست. در برنامه دولت خرید واکسن آمریکایی چه فایزر و چه مدرنا، اساساً در دستور کار نبوده است.باید ببینیم واکسن های آلمانی آیا در سید خرید ایران قرار می گیرد یا خیر ؟
همزمان با تایید شناسایی چهار مورد جدید کرونای جهش یافته انگلیسی در ایران، سعید نمکی وزیر بهداشت دستور اجرای پروتکلهای سختگیرانه در مبادی ورودی کشور را صادر کرد. خبر ابتلای چهار نفر به گونه جدید کرونا درکشور روز گذشته از سوی وزیر بهداشت تایید شد و وی اعلام کرد که چهار مورد ابتلای جدید از ویروس موتاسیون یافته و جهش یافته انگلیسی یا اروپایی را میتوانیم در کشور گزارش کنیم.
لازم به توضیح است که ویروس جدید ۱۰ برابر بیشتر از ویروس اولیه خطرناکتر است. روزگذشته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: بر اساس برنامه سند واکسیناسیون قبل از پایان سال واکسیناسیون آغاز خواهد شد و تمام تلاشمان این است که فاز یک دریافت واکسن را قبل از سال جدید انجام دهیم.
*** واکسن کرونا ایرانی کی به بازار می آید؟
بانک مرکزی بدون سفارش وزارت بهداشت هیچ اقدامی را برای خرید واکسن انجام نمیدهد، اقدامی را هم که تاکنون انجام داده براساس قراردادی بود که وزارت بهداشت با سازمان بهداشت جهانی برای خرید واکسن مشترک «کواکس» داشته است.
واکسن تولید شده ایرانی از نوع شناخته شده و مکانیسم آن از ویروس کشته شده است و حال افرادی که به آنها تزریق شده در حال حاضر خوب است؛ پیش بینی شده است که این واکسن اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ۹۹ به بازار میآید.
واکسن ایرانی تنها به یک نوع ختم نمی شود. تنها یک نوع واکسن هم نیست و انستیتو پاستور، مؤسسه رازی و چند شرکت دیگر هم روی آن کار میکنند که به مرور وارد بازار خواهد شد.
در مورد سایر واکسن های وارداتی هم مسئولین کشور ابراز امیدواری کرده اند و گفته اند که گزینه های خوبی را برای ورود ارزیابی کرده اند. ضمن اینکه واکسن چینی هم واکسن خوبی است و در حال حاضر امارات و ترکیه از آن استفاده میکنند و در چین هم تعداد زیادی آن را تزریق کردند و ما برای اولویت داشتن تزریق به گروههای پرخطر حتماً واکسن را از این کشورها هم خریداری میکنیم
*** دو کلید موفقیت بازار فولاد آسیا در سال ۲۰۲۱
اخبار مربوط به توزیع و استفاده از واکسنهای ویروس کرونا در سراسر جهان باعث افزایش امیدواریها در اقتصاد آسیا شده است، به طوری که به نظر میرسد بازارهای فولاد در این منطقه در سال ۲۰۲۱ وضعیت مطلوبی داشته باشند. استفاده بالینی از واکسن ویروس کرونا و رشد تولید چین دو کلید موفقیت بازار فولاد آسیا در سال ۲۰۲۱ خواهد بود.
واکسیناسیون در کشورهایی مانند ایالات متحده و امارات متحده عربی آغاز شده است، در حالی که سنگاپور، اندونزی و هند قصد دارند پس از تأیید واکسن کرونا، واکسیناسیون سراسری را آغاز کنند. این در حالی است که تولیدکنندگان، نرخ کارآیی بیش از ۸۶ درصد را برای این واکسنها اعلام کردهاند.
*** نقش واکسن کرونا در بازار فولاد به چه شکلی خواهد بود؟
اما باید بررسی کرد که نقش واکسن کرونا در بازار فولاد به چه شکلی خواهد بود؟ آغاز واکسیناسیون برای کل بازار فولاد مفید است، زیرا فعالان بیشتری در بازار نسبت به تحولات و روند قیمت خوشبین خواهند شد. در ۱۰ دسامبر پس از آن که خبر تأیید واکسن چین برای استفاده در امارات متحده عربی منتشر شد، ارزیابی روزانه برخی مبادی تحلیلی قیمت فولاد از قیمت کویل نورد گرم، تحویل داخلی چین شرقی، از افزایش ۸۰ تا ۱۰۰ یوآنی (۱۲ تا ۱۵ دلاری) در هر تن حکایت داشت تا قیمت این محصول اصلی فولاد به بالاترین سطح ۹ سال اخیر یعنی ۴،۴۵۰ تا ۴،۴۶۰ یوآن در هر تن برسد.
اگر واکسنها به طور گسترده استفاده شوند، بخشهای دارای کارگر فراوان مانند صنایع تولیدی مجدداً فعالیت خود را از سر میگیرند که باعث افزایش تقاضا برای محصولات فولادی میشود. به نظر میرسد سال ۲۰۲۱ به دلیل اخبار مربوط به واکسن، سال استارت تولید باشد. اگر واکسنها رواج پیدا کنند و اعتماد به بازار برگردد، تولید افزایش مییابد و تقاضای خریداران پاییندستی بیشتر خواهد شد
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه