چیزی که در بازار نفت ایران باید در تحلیل ها به آن امید بست این است که خیلی نباید به دموکرات ها در مسائل سیاسی امید بست. با تحولاتی که در نظام سیاسی دنیا در حال رخ دادن است به احتمال زیاد بازار حوزه ی انرژی و به خصوص نفت دست خوش تغییرات فراوانی خواهد شد. در این تحلیل به بررسی چشم انداز قیمت نفت در سال میلادی جدید و عوامل موثر بر آن خواهیم پرداخت.لطفا همراه آرتان پرس باشید.
*** عوامل موثر بر قیمت نفت در ۲۰۲۱
روز یکشنبه قیمت نفتخام در معاملات فیوچرز، به دنبال اعلام کاهش داوطلبانه تولید نفت توسط عربستان سعودی و تقویت بازارهای عمده سهام به بالاترین میزان طی ۱۱ ماه گذشته افزایش یافت. به این ترتیب قیمت نفتخام برنت در بازار بورس لندن برای تحویل در ماه مارس با افزایش ۱/۶۱ دلاری نسبت به روز پنجشنبه با قیمت ۵۵/۹۹ دلار در هر بشکه تسویه شد.
در خصوص آینده قیمت نفت و عوامل موثر بر روند قیمت نفت در ماههای پیشرو، توضیحات مفصلی از مبادی فعال در حوزه انرژی داده شده است. چیزی که در این خصوص مطرح است مسئله ی تغییرات نظام سیاسی آمریکا و توجه بایدن به توسعه پایدار و خروج از سیستم حاکمیتی ترامپ است. این موضوع به احتمال زیاد سبب کاهش در قیمت ها به واسطه ی کاهش تقاضای نفت آمریکا خواهد شد.
*** ویروس جدید کرونای انگلیسی و افت قیمت نفت!
انتشار خبر شوکه کننده کشف نوعی جدید از ویروس کرونا در لندن، بازارهای مالی را یکدست قرمز رنگ کرد؛ آن هم در حالی که شروع واکسیناسیون بیماری کرونا تازه کام بازارها را شیرین کرده بود. نفت برنت در این دو روز بیش از ۳ درصد افت قیمت داشته و برخی کارشناسان انتظار دارند که به زودی قیمت آن به زیر ۵۰ دلار برای هر بشکه هم برسد.
*** نفت۴۰ دلاری در بودجه واقعبینانه است؟
باید به این سوال پاسخ داده شود که اساسا مبنای محاسبه قیمت نفت ایران چیست و بر اساس چه فرمولی قیمتگذاری میشود؟ اینکه آیا درنظر گرفتن ۴۰ دلار برای هر بشکه در بودجه منطقی است؟ در خصوص اوراق سلف نفتی در بودجه سال ۱۴۰۰ نیز این سوال را مطرح کردهایم که چه نقشی در بودجه خواهد داشت؟
ما بر این عقیده هستیم که برای تحلیل نفت در بودجه، پاندمی کرونا و توافق اوپک پلاس را نباید از قلم انداخت. هنوز نمی توان برای تقاضای نفت جهانی رویکرد مناسبی را در نظر گرفت.
*** سه سناریو از آینده نفت ایران با پیروزی بایدن
چیزی که در بازار نفت ایران باید در تحلیل ها به آن امید بست این است که خیلی نباید به دموکرات ها در مسائل سیاسی امید بست. بازار نفت ایران پس از خروج دولت ترامپ از برجام، به یکی از اصلیترین ابزارهای دولتش برای اعمال فشار به ایران بدل شد. صادرات نفت ایران پس از ۱۳ آبان ۱۳۹۷ در مسیری نزولی قرار گرفت و کار به جایی رسید که جملاتی نظیر «نمیتوانیم حتی یک قطره نفت بفروشیم» به کرات از زبان مسئولان دولتی شنیده شد. تجربه ی تلاش های دموکرات ها در دولت های قبلی آمریکا نشان می دهد که نمی توان به فرضیه ی بازگشت بایدن به توافق هسته ای و رفع سریع تحریم ها دل بست چرا که در دروه ی دموکرات ها صنعت نفت ایران ضربه های قابل قبولی را از این گروه سیاسی دریافت کرده است.
کشورهای منطقه به دنبال تغییر ریتم کاهشی قیمت های نفت هستند. عربستان نیز پس از آنکه سهشنبه هفته گذشته اعلام کرد بهصورت داوطلبانه و یکجانبه برای دو ماه آینده تولید نفتش را یک میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داد تا بازار جهانی نفت به ثبات بیشتری برسد، چنین حسی را القا کرد.
وزیر انرژی این کشور، عبدالعزیز بن سلمان نیز شادمان از این تصمیم که با دستور مستقیم محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی انجام شد، گفت: «ما حافظ این صنعت هستیم.» این دقیقا جایگاهی است که عربستان بهعنوان بزرگترین تولیدکننده اوپک سعی بر تثبیت آن دارد
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه