بررسی عملکرد صادرات زنجیره فولاد ایران در دوره هشت ماهه امسال (منتهی به آبان ماه) نشان می دهد، ۱۳ کشور اسلامی ۶۰ درصد اقلام صادراتی را به ارزش بیش از ۹۴۰ میلیون دلار به خود اختصاص دادند.
به گزارش مرکز فولاد ایرانیان و به نقل از ایرنا جدول های آماری حاکی از آن است که صادرات زنجیره فولاد ایران به ۲۰ مقصد در دوره یادشده انجام شد.
کشورهای امارات متحده عربی، عمان، عراق، افغانستان، اردن، ترکیه، مراکش، مصر، ترکمنستان، بنگلادش، کویت، قطر و پاکستان، ۱۳ بازار صادراتی زنجیره فولاد ایران در دوره هشت ماهه یاد شده محسوب می شوند.
کشورهای امارات متحده عربی، عمان و عراق به ترتیب با سهم جذب ۱۳، هشت و ۶ درصدی از صادرات زنجیره فولاد ایران در این مدت رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
زنجیره فولاد ایران پس از سنگ آهن استخراجی شامل کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی، شمش، ورق و دیگر تولیدات این بخش می شود.
** ایتالیا، اسپانیا و بلژیک مقاصد اروپایی
براساس بررسی انجام شده در زمینه صادرات زنجیره فولاد ایران در دوره هشت ماهه امسال، سه کشور اروپایی ایتالیا، اسپانیا و بلژیک مقصد صدور زنجیره فولاد ایران بودند.
ایتالیا در این مدت با جذب ۴۸۶ هزار تن زنجیره فواد ایران به ارزش ۲۶۵.۷ میلیون دلار در قاره اروپا بالاترین سهم را به خود اختصاص داد؛ اسپانیا ۱۴۴ هزار تن به ارزش ۱۰۷.۴ میلیون دلار و بلژیک با ۳۷ هزار تن به ارزش ۳۴.۸ میلیون دلار از صادرات این بخش را جذب کرد.
متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی زنجیره فولاد به مقصد ایتالیا ۵۴۷ دلار، اسپانیا ۷۴۸ دلار و بلژیک ۹۴۳ دلار ثبت شده است.
** تایلند نخستین واردکننده زنجیره فولاد ایران
برابر اطلاعات موجود، تایلند در دوره هشت ماهه امسال بالاترین میزان جذب زنجیره فولاد ایران را با رقم ۵۵۸ هزار تن به ارزش ۱۸۰.۴ میلیون دلار به خود اختصاص داد که سهمی به میزان ۱۴ درصد را دربر می گیرد و پس از امارات و ایتالیا، تایوان نیز با جذب ۳۸۴ هزار تن به ارزش ۱۴۳.۱ میلیون دلار در جایگاه چهارم واردات زنجیره فولاد ایران قرار گرفته که سهم ۱۰ درصدی دارد.
** برزیل بالاترین سهم در آمریکای لاتین
برپایه اطلاعات موجود در مدت یادشده، برزیل با جذب ۱۵۶ هزار تن تولیدات زنجیره فولاد ایران به ارزش ۵۰.۴ میلیون دلار بالاترین سهم را در بین ۲۰ کشور مقصد صادراتی در این بخش با رتبه دهم به خود اختصاص داده است.
متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی زنجیره فولاد ایران به مقصد برزیل ۳۲۲ دلار ثبت شده است. این کشور در بین ۲۰ مقصد صادراتی زنجیره فولاد کشورمان سهم چهار درصدی را به خود اختصاص داد.
**مراکش و مصر سهمیه آفریقا
اطلاعات موجود نشان می دهد، مراکش با جذب ۱۳۵ هزار تن کالای زنجیره فولاد ایران به ارزش ۴۱.۸ میلیون دلار دوازدهمین مقصد صادراتی جمهوری اسلامی بود و پس از این کشور آفریقایی، مصر با جذب ۱۲۵ هزار تن به ارزش ۳۴.۹ میلیون دلار در رده سیزدهم به عنوان سهمیه قاره آفریقا در بین ۲۰ کشور جای گرفته است.
مراکش و مصر هر کدام در دوره یاد شده سهم ۲ درصدی از صادرات این بخش را به خود اختصاص دادند.
** ترکمنستان تنها سهمیه آسیای میانه
برابر آمار مورد بررسی، در میان ۲۰ کشور مقصد صادراتی زنجیره فولاد ایران، ترکمنستان تنها سهمیه آسیای میانه به حساب می آید که در هشت ماهه امسال ۶۸ هزار تن به ارزش ۵۷.۹ میلیون دلار را از آن خود ساخت و سهم ۲ درصدی از صادرات این بخش را دارد.
متوسط هر تن کالای صادراتی زنجیره فولاد ایران به مقصد این کشور ۸۵۶ دلار ثبت شده است.
** کشورهای یک درصدی
کشورهای بنگلادش، هند، کویت، بلژیک، قطر و پاکستان در هشت ماهه امسال هر کدام یک درصد از صادرات زنجیره فولاد ایران را جذب کردند که از نظر وزنی بنگلادش با ۵۷ هزار تن بالاترین میزان را به خود اختصاص داد و بلژیک با ۳۴.۸ میلیون دلار بیشترین سهم ارزشی را در بین این کشورها داشت.
پاکستان از نظر وزنی و ارزشی با ۲۳ هزار تن به ارزش ۱۰.۲ میلیون دلار کمترین واردات این بخش را به خود اختصاص داد.
به گزارش ایرنا، در هشت ماهه امسال صادرات زنجیره معدن و صنایع معدنی با رشد ۳۴ درصدی نسبت به دوره مشابه پارسال از مرز ۴.۴ میلیارد دلار گذشت.
در دوره مورد بررسی افزون بر ۱۱ میلیون و ۸۰۲ هزار و ۳۱ تن سنگ آهن صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۳ درصد رشد نشان می دهد.
همچنین ارزش صادرات سنگ آهن در این مدت به بیش از ۴۵۱.۵ میلیون دلار رسید که نسبت به عملکرد در مدت مشابه پارسال از نظر ارزشی ۴۸.۵ درصد رشد دارد.
زنجیره فولاد و محصولات پایین دستی مرتبط نیز در مدت یادشده بیش از چهار میلیون و ۳۲۲ هزار تن بود که ۱۰۶.۶ درصد رشد از نظر وزنی در مقایسه با دوره مشابه در سال ۹۴ دارد.
همچنین افزون بر یک میلیارد و ۸۲۹ میلیون دلار ارزش بخش زنجیره فولاد و محصولات پایین دستی ثبت شده که افزایش ۳۷.۵ درصدی را نسبت به هشت ماهه پارسال ثبت کرده است.
برپایه اطلاعات موجود در هشت ماهه امسال مجموع واردات زنجیره معدن و صنایع معدنی به بیش از ۲.۴ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش ۲۲.۳ درصدی دارد.
در این مدت واردات فولاد به ارزش ۱.۶۸ میلیارد دلار بیشترین سهم واردات را به خود اختصاص داده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه