زمانی که مفتول از قسمت نورد خارج شود، به صورت کلاف درآمده که ابعاد و وزن آن، وابسته به ظرفیت کارخانه نورد است. مفتول فولاد ضدزنگ بهدلیل دارا بودن خواص مقاوم به خوردگی و استحکام مناسب اغلب برای کاربردهای ویژه مورد نیاز است. براساس آخرین آمار مرکز تجارت جهانی، در سال ۲۰۱۵ میلادی واردات جهانی مفتول فولاد ضدزنگ در حدود ۵۲۵ هزار و ۷۶۶ تن بود.
این میزان در سال ۲۰۱۴ بیش از ۵۷۱ هزار و ۹۱۵ تن بود و در سال ۲۰۱۵ افت ۸ درصدی را تجربه کرد. دو کشور آمریکا و آلمان بزرگترین واردکننده مفتول فولاد ضدزنگ در دنیا بودند که ۱۸ درصد واردات جهانی سال ۲۰۱۵ را بهخود اختصاص دادند. ایالات متحده در سال ۲۰۱۵ بیش از ۴۷ هزار و ۲۰۸ تن و آلمان ۴۸ هزار و ۵۱۱ تن مفتول فولاد ضدزنگ وارد کردند.
هلند، کره جنوبی، ایتالیا، ژاپن، امارات متحده عربی، ویتنام، چین و اندونزی رتبههای سوم تا دهم واردات جهانی مفتول فولاد ضدزنگ را در سال ۲۰۱۵ بهخود اختصاص دادند. ایران نیز بعد از استرالیا و دانمارک در رتبه ۳۸ واردات جهانی مفتول فولاد ضدزنگ در سال ۲۰۱۵ قرار گرفت.
آمارهای صادرات جهانی مفتول فولاد ضدزنگ در سال ۲۰۱۵ نشان داد که هند و چین بزرگترین صادرکنندگان بودند و بیش از ۳۳ درصد صادرات جهانی این محصول را بهخود اختصاص دادند.
هند با رشد یک درصدی در سال ۲۰۱۵ در حدود ۸۴ هزار و ۶۶۰ تن مفتول فولاد ضدزنگ و چین با افت ۳ درصدی بیش از ۶۹ هزار و ۹۴۴ تن از این محصول به بازارهای جهانی صادر کرد.
از آن جایی که بازار مفتول چین همچنان در ابهام و قیمتها به دلیل عدم وجود تقاضای داخلی نزولی است و با توجه به اینکه سیاست دولت در رابطه با تغییر احتمالی وضعیت معافیت مالیاتی فولاد صادراتی این کشور روشن نیست، بازار صادرات این محصول در حالت سکون قرار گرفته است.
کره جنوبی، عربستان سعودی، فرانسه، هلند، جمهوری چک، آلمان، چین تایپه و ژاپن رتبههای سوم تا دهم را در صادرات جهانی مفتول فولاد ضدزنگ سال ۲۰۱۵ بهخود اختصاص دادند. با توجه به آمارهای جهانی به نظر میرسد بزرگترین مصرفکنندگان مفتول فولاد ضدزنگ در شرایط کنونی به حمایت از تولید داخل روی آورده و سهم واردات خود را کاهش دادهاند و از طرف دیگر به تقویت بخش صادرات خود پرداختهاند.
در ایران نیز، با توجه به وجود واحدهای تولیدکننده و افتتاح طرحهای صنعتی با توانایی تولید محصولات صنعتی با استاندارد جهانی، علاوه بر آنکه کشورمان در زمره تولیدکنندگان مفتولهای صنعتی قرارگرفت، میتواند با ورود به بازارهای جهانی و رعایت استاندارد محصولات تولیدی جدید از خروج ارز جلوگیری و نیاز داخلی را بهطور کامل برطرف کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه