همچنین بر پایه دیدگاه تحلیلگران مؤسسه CRU و براساس شاخصهای فاندامنتال بازار، قیمتهای بالاتر از هفتهزار دلار در هر تن قابل دستیابی است. طبق این پیشبینی، بازار مس در سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ در تعادل و در مواقعی با افزایش قیمت مواجه خواهد شد و پس از آن در سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ با کسری روبهرو خواهد شد. به همین جهت بسیاری از تحلیلگران و فعالان بازارهای جهانی، مس را فلز سال ۲۰۱۸ میشناسند و روند روبهرشدی برای این فلز پیشبینی میکنند. عمده مؤسسههای معتبر دنیا قیمت مس جهانی را در سالهای کاملاً صعودی میبینند.
البته شرایط عرضه و تقاضا نیز خود مؤید این موضوع است. رشد اقتصاد جهانی و ایجاد مصارف جدید در مس همچون موضوع جدی خودروهای الکتریکی، در کنار کاهش عرضه مس در جهان این شرایط را مهیا ساخته است؛ اما اینکه ظرف کمتر از ششماه، مس افزایش قیمت ۲۰۰۰ دلاری را تجربه کند، ناشی از هیجانات بازار بود و این رشد، میتوانست با شتاب کمتری اتفاق افتد.
مس، روی و آلومینیم پتانسیل رشد قیمت را دارند
در همین ارتباط احمد احمدآبادی کارشناس بازار فلزات درباره وضعیت قیمت مس گفت: همزمان با کاهش عرضه مس در بازارهای جهانی به دلایل متعدد از جمله کاهش عیار ماده معدنی در دنیا، اعتصابهای گاه و بیگاه در برخی معادن و… شاهد رشد تقاضای فلز مس در بازار بودیم. در این میان، با کاهش قابل توجه شاخص دلار بهعنوان مهمترین دلیل رشد اخیر قیمت کالاهای اساسی از جمله مس در سطح جهانی مواجهیم.
وی افزود: سه فلز مس، روی و آلومینیم، پتانسیل رشد قیمت را دارند و کمتر تحتتأثیر نوسانات اقتصادی قرار خواهند گرفت.
درباره اثرات ناشی از فصل سرما بر تقاضای فلزات اساسی گفت: مس برخلاف محصولات فولادی معمولاً با تغییر فصل، با نوسانات محسوسی در تقاضا و قیمت مواجه نمیشود. تولیدکنندگان مس منتفع خواهند شد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: هرچند صنایع تولیدکننده مس، از افزایش قیمتها منتفع میشوند؛ اما بهای تمامشده صنایع مصرفکننده مانند خودروسازان و قطعهسازان، با این افزایش قیمت، رشد خواهد داشت.
با توجه به اینکه بخش مهمی از بهای تمامشده خودرو و قطعهسازان را فولاد و مس شکیل میدهد، اگر این گروه نتواند افزایشی متناسب با رشد بهای تمامشده در نرخ محصولات داشته باشند، از رشد قیمتها آسیب خواهند دید. ضمن اینکه نرخ ارز را صعودی میبینم و برای دلار، نرخ میانگین ۴۸۰۰ تومانی را برای ششماهه دوم سال جاری متصورم. با توجه به آنکه قیمتها در بورس کالا با دلار آزاد تعیین میشود، افزایش نرخ دلار باعث رشد سودآوری تولیدکنندگان خواهد شد.
وی با بیان این که فاصله قیمت روز با ارزش ذاتی سهم شرکتهای بزرگ تولیدکننده فلزات اساسی خصوصاً مس، محسوس است گفت: البته هر بازار با ریسکهای خاصی مواجه نیست که میتواند روند قیمت سهمها را تحت تأثیر قرار دهد.
احمد آبادی افزود: با توجه به محدودیتهای جدید اعمال شده ازسوی شورای پول و اعتبار در جهت کاهش سود بانکی، افزایش نرخ دلار و شرایط مثبتی که پیش روی فلزات اساسی قرار دارد، احتمالاً بازار مثبتی را در ادامه سال نیز خواهیم داشت.
منبع: فولاد نیوز
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه