یک کارشناس صنعت فولاد گفت: با توجه به بحران انرژی که فولادسازان کشور به دلیل عدم مدیریت صحیح با آن مواجه اند، به نظر نمیرسد تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ محقق شود.
یک کارشناس صنایع معدنی گفت: براساس برنامه هفتم توسعه میتوان دریافت که برنامه جدی و اصولی برای بخش معدن و صنایع در نظر گرفته نشده است؛ به گونهای که حتی در سایر برنامههای توسعهای قبلی نیز، بخش معدن کنار گذاشته شده بود.
براساس آمار انجمن جهانی فولاد ایران در سال ۲۰۱۰، دومین وارد کننده خالص فولاد در دنیا بود؛ اما پس از ۱۰ سال نه تنها توانست به جمع ده کشور برتر فولادساز جهان راه یابد بلکه در سال ۲۰۲۲، پانزدهمین صادرکننده فولاد جهان نیز شد.
یک کارشناس فولادی گفت: یک واحد فولادساز از زمانی که مواد اولیه را تهیه کند تا زمانی که محصول نهایی را تولید کند، شاهد نوسانات قیمت در بازار است.
معاون فروش یکی از فولادسازان بزرگ گفت: دولت باید سطح تولید را در همین سطح نگه دارد و یا آن را افزایش دهد که برای این کار باید به حوزه صادرات توجه خاصی داشته باشد.
بورس کالا به سبب ایجاد بستر مناسب برای تعیین نرخ بر اساس عرضه و تقاضا و ایجاد یک فضای رقابتی مانع از ایجاد رانت در بازار محصولات تولیدی همچون فولاد، سیمان، پتروشیمی و ... شده است.
دبیر انجمن زغالسنگ با بیان اینکه زغال سنگ در کشور ما تقریباً رها شده و مجموعه دولت سیاست گذاری مشخصی در زمینه زغال سنگ ندارد، گفت: سال گذشته ۸۰۰ میلیون دلار زغال سنگ وارد کشور شده درحالی که ما جزو کشورهای زغال خیز دنیا هستیم.
یک کارشناس صنعت فولاد گفت: هزینهها در صنعت فولاد تقریبا هم پای نرخ دلار، رشد کرده و به همین دلیل حاشیه سود جالبی در شرکتهای فولادی وجود ندارد.
رکود حاکم بر معاملات مقاطع طویل فولادی پیش از تعطیلات اربعین و با دشواری حمل، شدت بیشتری به خود گرفت، اما معاملات شمش فولاد با حمایت سیگنالهای افزایشی نظیر رشد نرخ ارز و حضور فعال متقاضیان سرمایهای پر رونقتر از قبل بود. با این حال، رفع تعهدات صادراتی نوردکاران باعث میشود تا این تولیدکنندگان عرضههای مستمر سنگینی در رینگ صنعتی بورسکالا داشته باشند.
یک کارشناس صنعت فولاد گفت: دولت اجازه میدهد تا مواد اولیه و کالاهای اساسی بدون فرآوری و ارزش افزوده مانند صادرات مواد معدنی اولیه از جمله سنگآهن، از کشور خارج شوند و به نوعی این صادرات، ضربه به اقتصاد پایدار کشور است.
براساس توافق شرکت سنگ آهن مرکزی، ذخایر سنگ آهن، ۲۰۰ میلیون تن افزایش یافت و مشکلات زیرساختی برای تولید، رفع و ۲۰۰ میلیون تن سنگ به ذخایر شرکت سنگآهن مرکزی ایران اضافه شده است.