تصور ما بر این بود که طوفان ایرما به واسطه قدرت تخریب بالایی که در منطقه آمریکای شمالی دارد باعث تخریب زیرساخت شده و این موضوع باعث افزایش در روند قیمت آهن در بازار جهانی و به تبع آن بازار داخلی شود اما اخبار بازار آهن چند روزی است که حاکی از کاهش قیمت است و این موضوع تاثیری بر روند ثابت و راکد قیمت آهن آلات نگذاشته است . در حالیکه در سومین هفته از ماه جاری به سر می بریم،قیمت آهن آلات ساختمانی همچنان روند نزولی دارد و در بیشتر مقاطع ثبات قیمت ها دیده می شود. همچنین گفتنی است که با وجود روند کنونی قیمت ها، حجم معاملات خرید و فروش کمی افزایش یافته و از بی تحرکی در آمده است. این نکته شاید بیانگر تغیر دیدگاه خریداران باشد. زیرا طبق آمار های گزارش شده از سال های اخیر، مادامی که قیمت ها شیب نزولی داشتند یا در بازار مدتی ثبات قیمت ها پیش می آمد، خریداران دست از خرید می کشیدند.
اگر بخواهیم یک گزارش کوتاه از وضعیت دیروز بازار آهن ارائه بدهیم، می توان گفت که قیمت پروفیل ها بطور کلی نزولی بود و حدود ۱۰ الی ۳۰ تومان کاهش داشت. قیمت میلگرد ها نیز در روز گذشته ثابت بود اما کارخانه هایی مانند شاهرود، حسن رود، آریان فولاد و ابهر ۵ تومان افزایش داشت. با این وجود کارخانه های نظیر کویرکاشان، ظفربناب و هیربد حدود ۱۵ تومان کاهش قیمت داشت. قیمت نبشی و ناودانی نیز در روز گذشته ثابت بود. قیمت ورق سیاه نیز ثابت بود اما ورق سیاه فولاد مبارکه در بنگاه تهران افزایش قیمت داشت.
طبق گزارشات و آمار های منتشر شده از وضعیت بازار آهن آلات کشور، روند نزولی قیمت ها در بازار آهن همچنان وجود دارد. با توجه به بررسی شرایط موجود در بازار می توان به روشنی اعلام کرد که سیر قیمت ها در بازار اهن الات کشور در طول یک ماه اخیر تا کنون، در یک حالت ثابت یا کاهش بوده و افزایش قیمت چشم گیری در بازار مشاهده نشده است. علارغم اینکه در بازار های داخلی ایران شاهد کاهش قیمت ها هستیم، در بازار فولاد و سنگ آهن چین شاهد افزایش قیمت ها هستیم که این امر میتواند در روز های آتی بر بازار های جهانی تاثیر گذار باشد. همچنین گفتنی است که در هفته ای که گذشت شاهد افزایش قیمت فولاد در بازار چین بوده ایم که این امر میتواند به دلیل افزایش میزان تقاضا و محدودیت های تولید باشد.
با وجود تمام این تفاسیر لازم به ذکر است که قیمت محصولات آهنی در داخل کشور کاهش و فولادی افزایش یافته است که این امر می تواند به دلایلی گوناگونی اعم از : نزولی شدن قیمت سنگ آهن در طول یک هفته ی گذشته، کاهش قیمت میلگرد و بیلت در بازار داخلی چین و به وجود آمدن موجی از نوسانات قیمت در بازار فولاد باشد که مجموع این عوامل باعث شد تا با کم شدن خریداران کاهش قیمت نیز در بازار رخ بدهد. گفتنی است که قیمت ها در بازار سنگ آهن ایران نیز کاهش ۲ دلاری در هرتن فوب داشته است.
اما در ارتباط با سیر و تحولات قیمت اهن الات در روز گذشته می توان گفت که قیمت پروفیل ها ثابت بود و تنها پروفیل های گل نرده و تهران شرق کاهش قیمت داشتند؛ با این حال پروفیل های یاران و مولوی و نیکان با افزایش قیمت ۲۰ تومانی همراه بودند. در ارتباط با قیمت تیرآهن ها در روز گذشته می توان اعلام کرد که قیمت تیرآهن های ذوب آهن اصفهان ثابت بود و تیرآهن های متفرقه کاهش قیمت مجدد داشتند که این امر می تواند خوشایند فروشندگان نباشد. زیرا اکثر تیرآهن های موجود در بازار در حالی خریداری شدند که قیمت خرید آنها بیشتر از قیمت فروش آنها در شرایط فعلی می باشد. قیمت نبشی و ناودانی نیز کاهش داشت. بدین ترتیب که قیمت نبشی ها با ۱۰۰ تومان کاهش و قیمت ناودانی ها نیز با ۵۰ تومان کاهش به معامله رسید.
تنها عاملی که می تواند روند قیمت آهن را افزایشی کند از صبح امروز تاثیر خود را گذاشته است
روند قیمتها پس از افزایش۴۳ تومانی دیروز مبارکه در بورس کالا افزایشی گزارش شده و از ۲۰ تا ۶۰ تومان در نوسان افزایشی می باشد.
متوسط قیمت اعلامی روز جاری برای اثر تولیدکنندگان به شرح ذیل می باشد:
ضخامت ۱/۵ میل :۳۲۵۰
ضخامت ۲ میل:۲۹۷۵
ضخامت ۲/۵ میل: ۲۸۳۰
ضخامت ۳ میل : ۲۸۳۰
ضخامت ۴ میل :۲۸۵۰
همانطور که ملاحظه میکنید این افزایش قیمت,نسبت به قیمتهای اعلامی روز گذشته با میزان افزایش فولادمبارکه در بورس کالا. رابطه مستقیم داشته و تنها به میزان افزایش ورق قمیت پروفیل گرانتر شده است.در ضخامتهای غیر۲ بازار از تحرک نسبی پایینی برخوردار است.
این تحلیل در تاریخ ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ منتشر شده است
آرتان پرس
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه