البته بالا رفتن قیمت عرضه نیز در کاهش تقاضا و معاملات این محصول بیتأثیر نبوده است؛ عدم حضور ذوب آهن نیز باعث کاهش تقاضای هفتگی بهویژه در مورد محصولات طویل شده است
طی ماههای اخیر، تقاضا برای محصولات فولادی افزایش یافت و بازار این محصولات شاهد رونق فراوانی بود و معاملات برخی از شرکتهای فولادی در مقایسه با سالهای گذشته قابل توجه بود. بهطور مثال معاملات ذوب آهن و شرکت فولاد مبارکه نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشت. تمامی این شرایط در فصل تابستان و اوج مصرف فولاد بهویژه محصولات طویل رخ داد این موضوع به نظر نگارنده بحثی دور از پیش بینی نبود .
اما با نزدیک شدن به فصل پاییز ، بهنظر میرسد که علاوه بر کاهش گرمای تابستان، گرمای بازار فولاد و معاملات محصولات فولادی نیز رو به کاهش است؛ چرا که میزان تقاضای برخی از محصولات فولادی بهطور قابل ملاحظهای کاهش یافته است و حتی محصولات نیمهساخته نیز مانند شمش بلوم و سبد شمش فولادی بدون متقاضی باقی ماندند و فروش نرفتند. البته بازار محصولات تخت همچنان داغ بود و این محصولات به محض عرضه در بازار مورد معامله قرار گرفتند.
در این رابطه مطابق با رصد اخبار مربوط به این موضوع می توان اینگونه شرایط را ارزیابی کرد که طی هفته گذشته یعنی از ۱۸ تا ۲۳ شهریور ماه سال ۱۳۹۶، حدود ۹۷ هزار تن انواع محصولات فولادی (برخی بهصورت مچینگ) در بورس کالا عرضه شد که تقاضایی در حدود ۱۷۷ هزار تن داشت. اما در نهایت نزدیک به ۱۵۹ هزار تن از این محصولات فروش رفت. در این میان محصولات تخت بیشترین عرضه و معامله را به خود اختصاص دادند؛ چرا که تمامی معاملات هفتگی به محصولات تخت اختصاص داشت. در این میان ورق گرم به میزان ۶۰ هزار تن مورد معامله قرار گرفت و بیشترین را به خود اختصاص داد. همچنین ورق سرد به میزان ۵۴ هزار تن به فروش رفت. علاوه بر این تختال نیز به میزان ۴۰ هزار تن عرضه شد که این محصول نیز با تقاضای ۴۰ هزار تنی مواجه شد و در نهایت به فروش رفت. البته ورقهای قلعاندود و گالوانیزه نیز بهترتیب به میزان ۲ هزار و ۷۰۰ تن و ۲ هزار و ۴۰۰ تن مورد معامله قرار گرفتند. محصولات نیمهساخته فولادی مانند سبد شمش و بلوم نیز جمعا به میزان ۱۰ هزار تن عرضه شدند که به فروش نرفتند. ضمن اینکه از ۳۳۰ تن میلگرد عرضه شده تنها ۲۲۰ تن مورد معامله قرار گرفت.
کارنامه شرکت فولاد مبارکه را اگر با دقت در این سه ماه بررسی کنیم خواهیم دید که شرکت فولاد مبارکه توانست ۱۱۹ هزار تن از محصولات تخت خود شامل انواع ورقها را مورد معامله قرار دهد. شرکت فولاد هرمزگان نیز ۳۰ هزار تن تختال را روانه بورس کالا کرد که توانست تمامی آن را به فروش برساند. اما شرکت فولاد خوزستان نتوانست شمش بلوم و سبد شمش فولاد خود را مورد معامله قرار دهد و تنها توانست ۱۰ هزار تن تختال را معامله کند. فولاد کرمان هم توانست ۲۲۰ تن میلگرد را به فروش برساند، اما شرکت فولاد آذربایجان نتوانست ۱۱۰ تن میلگرد خود را معامله کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه