چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴ 7 محرم 1447 Wednesday, 2 July , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    دی ۱۳۹۸
    ش ی د س چ پ ج
    « آذر   بهمن »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    بازار داغ فولاد ایران علیرغم تنش های ایران و آمریکا

    شناسه : 20422 19 دی 1398 - 18:18

    تنش های شدید ایالات متحده و ایران نتوانسته اشتهای خریداران آسیایی را برای فولاد ایرانی کاهش دهد

    پ
    پ

    ایران در واکنش به کشته شدن سردار ارشد نظامی ایران قاسم سلیمانی از طریق حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در فرودگاه بین المللی بغداد اواخر هفته گذشته چندین موشک به دو پایگاه نظامی عراقی شلیک کرد.

    ایران همچنین در پی حمله ایالات متحده اعلام کرد که دیگر به توافق هسته ای ۲۰۱۵ که محدودیت هایی برای غنی سازی اورانیوم، میزان ذخایر اورانیوم غنی شده و همچنین فعالیت های تحقیق و توسعه اعمال می کند، پایبند نخواهد بود.

    روابط بین دو کشور بیش از پیش بدتر شده است و هر دو طرف به یکدیگر و متحدان مربوطه نسبت به هرگونه اقدامات تلافی جویانه در آخرین دوره درگیری هشدار می دهند.

    اما اکثر فعالان بازار معتقدند که تقاضا برای فولاد ایران از بین نمی رود، مادامی که چنین مواد با قیمت نسبتاً خوبی نسبت به مبادی دیگر مقایسه شوند.

    یک تاجر در جنوب شرقی آسیا گفت:” خریداران هنوز به فولاد ایران علاقه مند هستند و مذاکرات در مورد محصولات نیمه تمام مانند بیلت و اسلب در حال انجام است.”

    یک بازرگان در شرق آسیا گفت که برای جلوگیری از خریداران فولاد ایرانی، مجازاتهای شدیدتری لازم خواهد بود.

    دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ۸ مه ۲۰۱۹ دستورالعمل اجرایی صادر کرده است و تحریم های اقتصادی را در رابطه با منع شرکت ها از هرگونه تجارت با صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران منع کرده است.

    اما حتی در مورد تحریم های شدیدتر ایالات متحده علیه کشور، یک منبع ایرانی گفت که بعید است تقاضا برای فولاد ایران در خارج از کشور تضعیف شود.

    یک منبع ایرانی گفت:” تحریم های ایالات متحده تا زمانی که تولیدکننده های فولادی ایران محصولات خود را زیر سطح بازار بفروشند تأثیر جدی نخواهند داشت زیرا خریداران همیشه علاقه مند هستند تا با هزینه کمتری مواد بیشتری به دست آورند.”

    یک بازرگان بیلت اروپایی با این دیدگاه موافقت کرد و خاطرنشان کرد: بیلت ایرانی طی دو سال گذشته قیمت های کمتری نسبت به کشورهای مشترک المنافع (CIS) داشته است، و این مواد را به ویژه برای خریداران آگاه از نظر هزینه که در جنوب شرقی آسیا جذاب می کند.

    معامله گران این هفته بیلت ایرانی را با قیمت ۴۳۵ دلار به ازای هر تن سی اف آر پیشنهاد دادند، در حالیکه در مارس بیلت ایرانی با قیمت ۴۰۰ دلار به ازای هر تن فوب در دسترس بود.

    اسلب ایران نیز با قیمت ۴۲۵ دلار به ازای هر تن سی اف آر پیشنهاد شد.

    اما پیشنهادات برای بیلت تولید شده در سایر کشورها در محدوده ۴۴۵-۴۵۵ دلار به ازای هر تن سی اف آر بوده است، در حالی که براساس گزارش ها اسلب روسیه با قیمت ۴۳۵-۴۴۰ دلار در هر تن سی اف آر در جنوب شرقی آسیا به فروش می رسد.

    ارزیابی هفتگی صورت گرفته برای صادرات بیلت فولادی ایران در تاریخ ۲ ژانویه ۴۰۰-۴۰۱ دلار در هر تن بود، که نسبت به ۲۴ دسامبر تغییری نکرده است.

    همچنین ارزیابی هفتگی برای صادرات اسلب فولادی ایران در تاریخ ۲ ژانویه ۳۷۰-۳۷۵ دلار در هر تن بود، که نسبت به قیمت های ارائه شده در ۲۴ دسامبر بدون تغییر است.

    ***پیش بینی اوضاع در آینده

    یکی از اقدامات احتمالی که در این هفته توسط مفسران سیاسی مورد بحث قرار گرفته است و می تواند پیامدهای قابل توجهی در تجارت فولاد از ایران به آسیای جنوب شرقی داشته باشد، محدودیت در فعالیت از طریق آبراه تنگه هرمز است.

    این تنگه که بین قلمرو ایران و امارات متحده عربی می گذرد، یک آبراه بین المللی است. اما ایران قبلاً تهدید کرده بود که در مواقع افزایش تنش، این تنگه را ببندد، از جمله در آوریل ۲۰۱۹ پس از تشدید تحریم های آمریکا برای فروش نفت از این کشور خاورمیانه.

    این مسیر تنها پیوند دریای آزاد برای تجارت فولاد برای امارات، قطر، بحرین و عراق است. بیشتر تولیدکنندگان بیلت ایران در غرب کشور قرار دارند و از این رو از تنگه برای صادرات بیلت به آسیا استفاده می کنند.

    این تاجر اروپایی گفت:” اگر جنگ شروع شود، ایران می تواند کنترل تنگه را به دست آورد. اما خارج از این شرایط شدید، محدودیت هایی برای تجارت فولاد در این تنگه بعید نیست.

    وی افزود:” فولاد یکی از معدود کالاهایی است که باعث پول در کشور می شود.”

    حجم محصولات نیمه تمام فولادی صادر شده از ایران با افزایش ۴۳ درصد به ۴.۰۲ میلیون تن در نیمه اول سال ایران از ۲۱ مارس ۲۰۱۹ تا ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۹ رسید. این شامل صادرات بیلت و بلوم ۲.۹۶ میلیون تنی که افزایش ۸۸ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۸، در میان افزایش در فروش به چین بود.

    با این وجود، دیگر شرکت کنندگان در بازار بودند که چشم انداز محتاطانه تری از مناقشه آمریکا و ایران اتخاذ کردند.

    تاجر دیگری در جنوب شرقی آسیا گفت که خریداران ممکن است به طور موقت دور از بازار باشند تا وضعیت مشخص شود و ببینند که آیا تأثیر طولانی مدت بر صنعت فولاد ایران خواهد داشت یا نه.

    ارزیابی روزانه صورت گرفته برای بیلت وارداتی در کشورهای آسیای جنوب شرقی ۴۴۰-۴۴۵ دلار در هر تن بود، که نسبت به هفته گذشته ۳ تا ۵ دلار کاهش قیمت داشته است.

    همچنین ارزیابی صورت گرفته برای اسلب وارداتی در جنوب شرقی و شرق آسیا ۴۳۵ تا ۴۴۰ دلار به ازای هر تن بود، که نسبت به هفته گذشته ۲۵ تا ۳۵ دلار در هر تن کاهش یافته است.

     

    منبع: متال بولتن

     

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.