یکی از موضوعاتی که با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری به شدت از جانب مجلس در حال پیگیری است موضوع اصلاحات برخی آئین نامه ها و شیوه نامه های اجرایی در قانون انتخابات ریاست جمهوری است . در همین راستا نمایندگان مجلس اقدام به تصمیماتی گرفته اند که به بررسی آنها خواهیم پرداخت. لطفا همراه آرتان پرس باشید.
*** طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری
از آن جایی که تغییر در شیوه نامه های اجرایی و قانون گذاری شرکت در اختیار مجلس است روز گذشته برخی از نمایندگان به موضوع تغییرات و اصلاحات شیوه نامه اجرای انتخابات ریاست جمهوری ورود کردند و خواستار تغییراتی در آن شدند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی مواد دیگری از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را در دستور کار دارند.
نمایندگان مجلس با تصویب یک پیشنهاد، مجوز حضور منصوبان رهبر انقلاب برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری را صادر کردند. البته این طرح برای قانون شدن نیازمند تایید شورای نگهبان است.
*** نامزدی منصوبان رهبر انقلاب
اینکه منصوبان رهبر انقلاب هم بتوانند نامزد ریاستجمهوری شوند پیشنهاد ابراهیم رضایی، نماینده اصولگرای دشتستان بود. اگر این بند الحاقی به ماده یک به تایید شورای نگهبان برسد، مقاماتی نظیر رئیس قوه قضائیه، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی و… که طبق قانون اساسی انتصاب آنها در حیطه اختیارات رهبری است میتوانند برای انتخابات ریاستجمهوری نیز نامزد شوند.
نمایندگان البته پیشنهاد دیگری را نیز تصویب و به ماده یک الحاق کردند که بر اساس آن اساتید دانشگاه با رتبه استاد تمام، دانشیار با ۱۰ سال سابقه تدریس و مدرسین حوزه علمیه با ۱۰ سال سابقه تدریس در سطوح عالی حوزههای علمیه میتوانند در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کنند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روزگذشته در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاستجمهوری، دارندگان گرینکارت یا سابقه اقامت در دیگر کشورها را از کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری منع و همچنین با پیشنهاد حذف شرط سنی داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری مخالفت کردند.
براین اساس نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حذف محدودیت سنی حداقل ۴۰ و حداکثر ۷۰ سال برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری، مخالفت کردند. همچنین با تصویب مجلس داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری نباید تابعیت دیگر کشورها را در هیچدورهای از زندگی خود داشته باشند.
*** برخی مشخصات داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری
بهرهمندی از اطلاعات لازم در حوزه اعتقادات و اصول دین و مذهب در حد «اثبات حقانیت دین اسلام و مذهب تشیع»
توانایی علمی در پاسخگویی به شبهات و تهدیدات در حوزه موضوعات دینی و مذهبی
احساس مسئولیت نسبت به امور دینی مردم و ترویج ارزشهای دینی در جامعه از جمله انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر
آرمانخواهی با در نظر گرفتن واقعیتها
توانمندی جسمی و روحی و نیز نشاط کاری لازم جهت انجام وظایف و مسئولیتها و برخورداری از روحیه تکلیفمداری و مدیریت جهادی و انقلابی
توان نظارت بر پیگیری امور به طور مستمر و برخورداری از سعه صدر در پیشبرد اهداف و تعامل با دیگران
اعتقاد راسخ به قانونگرایی و پایبندی به قوانین و مقررات به همراه نظمپذیری و انضباط در عملکرد
شایستهگزینی و داشتن روحیه کارگروهی و توانایی کادرسازی و هماهنگی و کارآمدسازی ساختارها به همراه بهسازی آنها
سادهزیستی و پرهیز از اشرافیگری از جمله دقت و حساسیت نسبت به استفاده از بیتالمال و حفظ آن
مشورتپذیری و نقدپذیری در انجام وظایف و مسئولیتپذیری و پاسخگویی نسبت به اقدامات و عملکرد خود
شناسایی به موقع مسائل و ضرورتهای مورد نیاز کشور و اولویتبندی امور
توانایی تحلیل مناسب وضعیت موجود و برنامهریزی جهت آینده
داوطلبان ریاست جمهوری موظفند به هنگام ثبت برنامه مکتوب خود را مبتنی بر اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و سیاستهای کلی نظام در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ارائه نمایند.
داوطلبان ریاست جمهوری موظفند برای هر یک از حوزههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بینالمللی و امنیتی، دفاعی حداقل یک نفر (مجموعا ۵ نفر) به عنوان مشاور به هنگام ثبتنام معرفی نمایند. در صورت لزوم ارزیابی برنامه داوطلبان از طریق مصاحبه با مشاوران موضوع این ماده توسط شورای نگهبان انجام میپذیرد.
شورای نگهبان میتواند به منظور احراز شرایط داوطلبان ریاست جمهوری … داوطلبان واجد شرایط اولیه را حسب مورد جهت انجام مصاحبه تخصصی، آزمون و ارزیابی توانمندی افراد همکار و برنامه پیشنهادی دعوت نماید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه