چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴ 7 محرم 1447 Wednesday, 2 July , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    دی ۱۳۹۹
    ش ی د س چ پ ج
    « آذر   بهمن »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    تحلیل اقتصادی:

    کاهش قیمت ارز و طلا بعد از تحولات اخیر امریکا

    شناسه : 38682 22 دی 1399 - 12:43
    همواره در دل کاهش قیمت های دلار و طلا یک صعود لحظه ای و غیر منتظر وجود داشته که ماهیت این بازار را بسیار ریسکی کرده است. با نزدیک شدن به تحلیف رئیس جمهور جدید آمریکا و رفتارهای غیرمنتظره ی ترامپ به احتمال زیاد شاهد افزایش قیمت مقطعی ولی شارپی در نرخ ارز خواهیم بود.
    کاهش قیمت ارز و طلا بعد از  تحولات اخیر امریکا
    پ
    پ

    مطابق با آخرین خبرهای دریافت شده از حوزه ی طلا و ارز به نظر می رسد که روند کاهش قیمت ارز و طلا در ایران شروع شده است. در روزهای بسیار پر تنشی از نظر سیاسی قرار داریم به هیچ عنوان بازار طلا و ارز برای سرمایه گذاری پیشنهاد نمی شود و صرفا چشم انداز این دو کالاهای استراتژیک در این تحلیل مورد بررسی قرار می گیرد.لطفا تا انتها همراه آرتان پرس باشید.

     

    *** احتمال افزایش قیمت مقطعی نرخ ارز

    همواره در دل کاهش قیمت های دلار و طلا یک صعود لحظه ای و غیر منتظر وجود داشته که ماهیت این بازار را بسیار ریسکی کرده است. با نزدیک شدن به تحلیف رئیس جمهور جدید آمریکا و رفتارهای غیرمنتظره ی ترامپ به احتمال زیاد شاهد افزایش قیمت مقطعی ولی شارپی در نرخ ارز خواهیم بود.

    بازار طلا و دلار هم در حال تجربه ادامه روند کاهشی این بازارها قرار دارد، بطوریکه از تابلوی صرافی ملی دیده می شود؛ نرخ فروش اسکناس دلار تا این لحظه ۱۵۰- و یورو ۵۰۰- تومان کاهش را پشت سر گذاشته؛ از اتحادیه طلافروشان تهران این خبر دریافت شده است که سکه  کاهش پلکانی ۶۰۰ هزار تومانی را درنوردیده است .

     

    *** افزایش مقطعی قیمت با شیوه نامه جدید قیمت گذاری فولاد

    در بازار فولاد اما عده ای به دنبال گرفتن ماهی از آی گل آلود هستند. شیوه نامه جدید قیمت گذاری فولاد گرچه قیمت را برای مقطعی بالا برده است .ولی معاملات را در بستر شفاف بورس ایجاد کرده است. این موضوع یک رانت شدید را از بازار فولاد حذف کرده که این حرکت برای برخی ناخوشایند شده است. لذا علیرغم اینکه برخی از فعالان این بازار در تلاشند تا با ایجاد جوسازی علیه تنظیم بازار وزیر صمت، قرمز پوش شدن این بازار را به اقدامات وزیر صمت نسبت دهند؛ اما واقعیت روند بازارها نشان از کاهش انتظارات تورمی و فشار روی نرخ ارز در جهت روند معکوس این بازار قرار دارد .

    شاید اگر ادعا شود که به نوعی بازارساز در این شرایط منفی حاکم شده بر تمامی بازارها، در تلاش است تا مانع ریزش هیجانی بازار ارز و متعاقب آن بروز برخی مشکلات برای بازار صادراتی ایران و صادرکنندگان گردد؛ اغراق آمیز نباشد.

    اتفاقات کنگره آمریکا کافی بود تا شوکی به بازارهای مالی در جهان و البته ایران وارد شود. دلار که تا دیروز سودای مرزشکنی های پی در پی را در سر داشت و می رفت تا پله های ترقی را طی کند، با خبر قبول شکست ترامپ و به تبع کاهش فشار حداکثری از ایران، اندک اندک به سقوط سر سپرد.

     

    *** خروج ارز از کانال ۲۵ تومان

    اخباری از این جنس بود که باعث شد صرافی ملی که در آغاز روز در چند پرده قیمت دلار را تا ۳۰۰ تومان کاهش دهد، در میانه روز به نرخ ۲۵۵۰۰ تومان اکتفا کرد و معاملات هفته قبل را به پایان برد. در مقابل دلار در بازار آزاد همچنان در تب و تاب است و تا ۲۵۴۵۰ تومان را تجربه کرد. هرچند دلالان در معاملات شبانه همچنان از تکاپو نمی ایستند و احتمال اندک افزایشی وجود داشت. اما در هفته ی جدید قیمت دلار خود را برای خروج از کانال ۲۵ هزار تومان به ۲۴ هزار تومان آماده می کند.

    التهابی که به دلیل فشار حداکثری علیه ایران تا پیش از انتخابات آمریکا وجود داشت، کم و تعدیل شده و حباب هایی که شکل گرفت، در حال شکسته شدن است. با کاهش تنش ها در آمریکا، در آینده به تدریج آرامش نسبی به اقتصاد جهانی بازخواهد گشت، عرضه طلا بیشتر می شود و التهاب در بازارهای مختلف برای تقویت ارزش دلار به وجود نخواهد آمد و در اقتصاد ایران هم بدون تاثیر نیست.

    شاخص کل بازار بورس اوراق بهادار تهران؛ تحت جو سنگین کاهش انتظارت تورمی و برخی انتظارات برای کاهش قیمت ارز و طلا متعاقب آن برآیند منفی حاصله روی نمادهای دلاری؛ مدتی است که روند نزولی را پیش گرفته؛ امروز هم تا این لحظه، شاخص کل این بازار توام با ۲۴،۳۰۰ واحد منفی، مجددا به کف ۱،۲۸۶،۰۰۰ واحد رسیده است.

     

    *** رکورد جدید بیت کوین و سقوط طلا

    در آخرین روز بازار جهانی، بیت کوین همچنین روند افزایش را پیش گرفت و بازهم رکورد زد. در مقابل طلا با سقوط از کانال ۱۹۰۰ ظرف یک‌شب ۶۰ دلار کاهش قیمت داشت و درمجموع هفته نیز ۱۰۰ دلار نزول کرد. همچنین قیمت نفت برنت نیز به بیش از ۵۵ دلار رسید که این نشان‌دهنده آینده بهتر شدن تقاضا در روزهای آینده است.

    در روزهای پایانی هفته، تب بازار طلا فروکش کرد و از سطح ۱٫۹۰۰ دلاربراونس پایین‌تر آمد. تقویت ارزش دلار و نرخ بازدهی اوراق قرضه ایالات متحده، مهم‌ترین عوامل رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی است. این در حالی است که همچنان حمایت قدرتمندی از سوی بسته حمایتی ایالات متحده برای بازار طلا وجود دارد.

    در آینده کوتاه‌مدت، قیمت طلا به‌دنبال کاتالیستی برای رشد است که پیش‌بینی افزایش تورم در نتیجه مشوق اقتصادی و افزایش نرخ بازدهی اوراق قرضه، رشد بازار طلا را تسریع خواهند کرد.در بورس آتی شانگهای نیز قیمت‌ها نزولی بود و همچنان بیشترین حجم از معاملات طلا و نقره متعلق به قراردادهای تحویل فوریه ۲۰۲۱ است.

     

    *** بورس تنها بازار زیان‌‌ده در هفته گذشته

    رتبه‌بندی بازدهی بازارهای مختلف در هفتهٔ منتهی به ۱۹ام دی‌ماه ۱۳۹۹، حاکی از پیشتازی بازار طلا و سکه با رشدی ۱ درصدی بود.شاخص کل بازار سهام برای دومین هفتهٔ متوالی نزولی بود و با افتی ۶ درصدی به ۱ میلیون و ۳۱۰ هزار واحد رسید. اعمال نظر وزارت صمت در قیمت‌گذاری فولاد و تنش‌های سیاسی منطقه و آمریکا از مهم‌ترین عوامل ایجاد فشار فروش در بورس بودند.

    بهای دلار و یورو نیز برای دومین هفتهٔ متوالی کاهشی بود و به ترتیب ۰/۳ و ۰/۲ درصد کاهش یافت. قیمت جهانی طلا تحت تأثیر جهش سود اوراق قرضه آمریکا و تقویت دلار، با سقوط شدیدی مواجه شد. اینکه دموکرات‌ها توانستند کنترل مجلس سنای آمریکا را هم به دست بگیرند باعث شد تا احتمال تصویب یک بسته کمک کرونایی بزرگ‌تر افزایش یابد و این باعث شد تا سود اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا بالا برود.

    در هفته‌ای که گذشت بورس تنها بازار زیان‌‌ده بود و بیشترین سود هم نصیب سرمایه‌گذاران طلا شد. طی این هفته روند بازار ارز با شیب ملایمی صعودی شد و به این ترتیب بازدهی دلار به ۰.۳ و یورو ۱درصد رسید.در مقابل، بازار طلا هم با افزایش قیمت روبه‌رو شد به طوریکه ارزش طلا ۳.۴ و سکه ۲.۶درصد افزایش یافت.در این میان بورس تنها بازار منفی هفته گذشته بود و طی مدت مذکور شاخص بازار سرمایه ۲.۶درصد سقوط کرد.

     

    آرتان پرس

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.