چهارشنبه, ۲۲ بهمن , ۱۴۰۴ 24 شعبان 1447 Wednesday, 11 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    مرداد ۱۳۹۷
    ش ی د س چ پ ج
    « تیر   شهریور »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    لزوم برنامه ریزی برای خروج بازار فولاد از رکود

    شناسه : 11197 03 مرداد 1397 - 4:59

    اگر میزان تولیدات داخلی نسبت به تقاضا کم بود، اعمال سیاست‌های دستوری در قیمت‌گذاری مشکلی ایجاد نمی‌کرد اما اکنون که با ۱۰میلیون تن تولید مازاد روبه‌روییم باید اجازه دهیم مکانیسم عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت‌ها باشد.

    پ
    پ

    محمود اسلامیان می‌افزاید: به عنوان تشکل صنعت فولاد کشور اعلام می‌کنیم به دلیل رشد ۶۰ تا هزار درصدی نرخ مواد اولیه و نهاده‌های تولید فولاد، این محصول افزایش نرخ داشته اما در همین حدود باقی خواهد ماند و با شیوه‌نامه‌های دستوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، نیاز کوتاه‌مدت واحدهای نوردی به مواد اولیه تامین خواهد شد اما این مکانیسم برای کنترل بازار فولاد در بلندمدت جوابگو نخواهد بود…”

    ۱) جناب آقای رئیس شما اعلام فرموده اید که کشور ما با مازاد ۱۰ میلیونی تولید فولاد مواجه است؛ لطفا توضیح دهید که چرا از این مازاد عرضه‌های تولید در توزیع بازار داخلی خبری نیست ؟ عرضه‌های قطره چکانی بورس کالا از چه روی صورت میگیرد و به چه منظور از تزریق این مازاد تولید برای فرونشاندن التهابات داخلی خودداری می شود ؟

    ۲) جناب آقای رئیس، فرموده اید که با افزایش ۶۰ تا ۱۰۰۰ درصدی نهاده های تولید مواجه هستید؛ حتما خاطر مبارکتان هست که در نوشتار قبلی عنوان فرموده اید که ۹۵ الی ۹۶ درصد نهاده های تولید فولاد، داخلی است؛ با این حساب آیا افزایش قیمت تنها این ۴ الی ۵ درصد نهاده تولید؛ میتواند افزایش حدود ۱۵۰ الی ۱۷۰ درصدی میلگرد و شمش بازار داخلی طی یکسال گذشته را توجیه نماید ؟

    ۳) جناب آقای رئیس، فرموده اید که قیمتها در همین حدود ثابت باقی می ماند و نیازی به کنترل دستوری دولت نیست ؟! از روز چهارشنبه هفته گذشته بطور متوسط شاهد افزایش قیمت حدود کیلویی ۲۰۰ تومان در حوزه شمش القایی و میلگرد آجدار بودیم؛ امروز هم مجددا و بطور متوسط حدود ۲۲۰ تومان حوزه میلگرد آجدار با افزایش قیمت مواجه گردید؛ بطوریکه مایه بهت و حیرت و تالم خاطر خیل عظیمی از مردم پایین دست و مصرف‌کننده گردید؛ آیا این تحرکات افزایشی ۴ روز اخیر و افزایش حدود ۴۰۰ الی ۴۵۰ تومانی حوزه فولاد؛ چیزی به جز چراغ سبز نشان دادن دولت و عقب‌نشینی موقت آن از ابلاغ دستورالعمل جدید بوده است ؟! جناب آقای رئیس حد و حدود مورد نظر انجمن محترم شما تا چه سقف قیمتی است ؟! دلار ۸۵۰۰ تومانی بازار ثانویه که در گزارش قبلی اعلام فرموده بودید ؟ هم اکنون بنا بر شواهد موجود دلار میلگرد آجدار به حدود ۶۶۰۰ تومان رسیده است؛ آیا غیر از این بوده است که این تحرکات افزایشی هماهنگ فولادسازان داخلی برای رسیدن به خواستگاه نهایی انجمن محترم تولیدکنندگان فولاد کشور که رسیدن به نرخهای معادل با نرخ بازار ثانویه ارز بوده است؛ صورت میگیرد ؟! آیا شایسته است که ملت درد کشیده؛ ملتی که ۴۰ سال در برابر انواع زورگویی ها و تهاجمات ابرقدرت های بیگانه دنیا مقاومت نموده و با خون شهیدان خود تا به امروز ایستادگی نموده اند؛ اکنون تن به برخی زیاده خواهی های داخلی و عرضه فولاد تولید داخلی با تامین ۹۵ درصد نهاده های تولید داخلی با دلار ۸۵۰۰ تومانی امریکایی بدهد برای اینکه اعضای محترم انجمن رضایتشان جلب گردد ؟!

    جناب آقای رئیس، بدون شک و بطور حتم خواستگاه قشر ضعیف حوزه مصرف؛ سرازیر شدن رانت حاصل از اختلاف قیمت قابل توجه نرخ واقعی فولاد داخلی با نرخهای نزدیک به دلار بازار ثانویه، به جیب عده ای واسطه خاص و دلال نبوده و نیست؛ اما و بدون شک با درایت و هم اندیشی همه مسئولان دلسوز نظام؛ راه سومی هم برای عدم اجحاف به مصرف‌کننده نهایی داخلی و پاک نشدن صورت مسئله میبایست وجود داشته باشد تا شاهد این افزایش قیمت های بی رحمانه بازار فولاد در مقابل سکوت مظلومانه حوزه مصرف نباشیم.

     

    فولاد نیوز

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.