رئیس اجرائی گروه بازارهای نوظهور تمپلتون در مصاحبه ای در سنگاپور بدون انجام پیش بینی قیمت عنوان کرد که بایستی این دو مسئله را از همدیگر مجزا دانست . عرضه و تقاضا یک مسئله است و قیمت مسئله ای دیگر زیرا قیمت تحت تأثیر فاکتورهای خارجی دیگری می باشد و این تجار هستند که قیمتها را بالا و پایین می برند .
از آنجا که سرمایه گذاران چشم به عرضه بیشتر دوخته و نیم نگاهی به تقاضای فولاد در چین دارند قیمت سنگ آهن در چند سال اخیر فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرده است . در ۲۰۱۵ نزول یافته در سال قبل افزایش یافت و در ۲۰۱۷ باز در سراشیبی قرار گرفته است . این گردش ها بر خلاف زمینه افزایش علاقه مندی سرمایه گذاران به بورس فیوچرز در دالیان و سنگاپور و همینطور افزایش با ثبات در تقاضای واردات چین و عرضه فولاد آنها می باشد . سیاست های دولت و خصوصاً بسته محرک سال قبل نیز بر قیمتها تأثیر گذار بوده است .
وی با سابقه ۴۰ سال مطالعه بازارهای نوظهور افزود : من در ادامه راه کاهش چشمگیری را در تقاضای سنگ آهن نمی بینم . بر عکس من بر این باورم که سنگ آهن نه تنها در چین بلکه در دیگر نقاط دنیا با افزایش تقاضا رو به رو خواهد شد . اگر به واردات سنگ آهن چین نگاه کنید خط مستقیمی را می بینید که شیب رو به بالایی دارد . بر خلاف قیمت که فراز و نشیب زیادی را تجربه می کند .
قیمتها مسلماً در ۲۰۱۷ نوسان زیادی داشته اند . پس از رسیدن به نزدیک ۱۰۰ دلار به ازای هر تن در هفته های ابتدایی سال ۲۰۱۷ در ادامه به محدوده ۵۰ دلار سقوط کردند . به گزارش متال بولتن در تاریخ ۳۰ می هر تن خشک سنگ آهن ۶۲ درصد در کینگدائو به ۵۸ دلار و ۵۰ سنت رسید که کمترین مقدار از اکتبر سال گذشته می باشد . در سال ۲۰۱۶ قیمت این ماده معدنی از ۴۰ دلار در ژانویه به بالای ۸۰ دلار در ماه دسامبر رسید .
صنعت فولاد چین تعیین کننده نیمی از عرضه جهانی بوده و کارخانه های این کشور در حدود دو سوم محموله های دریایی را از استرالیا و برزیل خریداری می کنند . اطلاعات گمرک چین نشان می دهد که واردات به طور مداوم زیاد شده است و از ۷۰ میلیون تن در سال ۲۰۰۰ به ۹۵۳ میلیون تن در ۲۰۱۵ و به بیش ۱ میلیارد تن در سال گذشته رسیده است . مصرف کنندگان علاوه بر خریدهای خارجی نیاز خود را از معادن داخلی نیز تأمین می کنند . معدن داران اهمیت روزافزون موارد فرعی در ایجاد نوسان در قیمت ها را برشمرده اند . در این میان گروه ریوتینتو افزایش ناگهانی را تا حدودی به ناظرانی که بر مسئله رشد چین شرط بندی می کنند نسبت می دهد . گروه گلدمن سکز عنوان می کند که قراردادهای بسته شده در سنگاپور قدرت بیشتری برای تعیین قیمت دارند تا آنهایی که در دالیان بسته می شوند .
با قیمتهای ماه می که حکایت از سومین ماه متوالی کاهش دارد برخی تحلیلگران از افت بیشتر این محصول سخن می گویند . کپیتال اکونومیکز پیش بینی کرده که قیمت سنگ آهن در پایان سال به ۵۰ دلار خواهد رسید و مارکس اسپکترون هشدار می دهد که ممکن است قیمت به محدوده ۴۰ دلار نیز برسد . با این وجود کسپر برجرینگ اقتصاددانی در ای بی ان امرو بانک پیش بینی ۶۵ تا ۷۰ دلار را برای این محصول متصور است .
تقاضای فولاد
موبیوس عنوان کرد که انتظار می رود تا تقاضای فولاد در چین هر چند با روندی کند تر از سالهای قبل به رشد خود ادامه دهد. این چشم انداز با خوش بینی برخی از شرکتهای معدنی بزرگ تقویت شده است . بی اچ پی و ریوتینتو در ماه مارس عنوان کردند که پتانسیل زیادتری برای رشد تولید فولاد چین وجود دارد .
هزینه های صرف شده در زیرساختهای چین از جمله برنامه راه ابریشم ممکن است محرک جدیدی را ایجاد کند . سی تی گروپ در ماه جاری برآورد نموده که اقدام بازسازی مسیرهای تجارت قدیمی که چین را به آسیا و اروپا متصل می سازد پشتوانه ای در حدود ۹۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری داشته و پتانسیل ایجاد تقاضایی در حدود ۱۲۰ میلیون تن فولاد خام را دارد .
موبیوس اضافه کرد : این امکان وجود دارد که تقاضا در بخش مسکن چین کمی آرام گیرد اما در بخش زیرساخت ها ثبات برقرار خواهد بود . اگر برنامه راه ابریشم ادامه یابد تقاضا همچنان ادامه خواهد یافت .
منبع: بلومبرگ
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه