سنگ آهن
ایفنا: در هفته ای که گذشت سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین از حدود ۶۲ دلار هفته قبل به کمتر از ۶۰ دلار رسید و ۵۹.۰۵ دلار هر تن خشک سی اف آر چین ثبت شد. مازاد عرضه و کمبود تقاضا ادامه دارد. فروشنده ها قیمت را کمی پایین آوردند تا خریداران محتاط را ترغیب کنند ولی درخواست خرید جدیدی در بازار دیده نشد.
در بازار سنگ آهن صادراتی ایران آخرین قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۰ درصد ۳۷.۰۵ دلار هر تن فوب بندرعباس ثبت شد که در راستای افت قیمت های جهانی نزولی بود. سنگ آهن هماتیت صادراتی ایران نیز حدود ۳۳ دلار هر تن فوب می باشد.
قراضه
ایفنا: آخرین متوسط قیمت قراضه سنگین کلاس ۱ و۲ خلوص ۲۰-۸۰ وارداتی به ترکیه هفته گذشته ۲ دلار بالا رفته ۲۷۲ دلار هر تن سی اف آر شد. قیمت بین ۲۷۰ تا ۲۷۵ دلار هر تن سی اف آر در نوسان بود. در هر حال با توجه به پرونده آنتی دامپینگ امریکا و رسیدن ماه مبارک رمضان و افت تقاضا متوسط قیمت بازار ۲ تا ۳ دلار افت خواهد داشت.
قیمت قراضه در بازار داخلی آلمان برای قراردادهای ماه می ۵ تا ۱۰ یورو هر تن ارزان تر شده به ۲۴۵ تا ۲۵۵ یورو هر تن رسیده است که در راستای افت قیمت های جهانی بوده است. قراضه آ۳ روسیه نیز ۲۵۹ تا ۲۶۰ دلار هر تن سی اف آر ترکیه معامله شده است.
متوسط قیمت قراضه کانتینری ۲۰-۸۰ امریکا ۲۳۵ تا ۲۴۰ دلار هر تن سی اف آر جنوب شرق آسیا و در ثبات بود. از طرفی قراضه سنگین کلاس ۲ ژاپن ۲۴۰ دلار هر تن سی اف آر تایوان معامله شده و قدرت رقابت بیشتری دارد.
اخیرا کره قراضه آ۳ روسیه را ۲۵۹ دلار هر تن سی اف آر خریداری کرده که ۱۱ دلار هر تن نسبت به هفته آخر آوریل افت نموده است.
بیلت
ایفنا: متوسط قیمت بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته ۳۹۵ دلار هر تن فوب و در ثبات بود. برخی از عرضه کننده های اوکراین و روسیه در ۴۰۰ یا حتی ۴۱۰ دلار هر تن فوب نیز پیشنهاد دادند. البته در این قیمت ها معامله ای نهایی نشد. بیلت در بازار چین اخیرا ۶ دلار رشد داشته ۴۴۷ دلار هر تن با مالیات بر ارزش افزوده شده است.
بیلت در بازار داخلی ترکیه ۴۲۵ تا ۴۳۰ دلار شده که ۵ تا ۱۰ دلار رشد داشته و قیمت پیشنهادی صادراتی نیز از ۴۲۰ تا ۴۲۵ دلار به ۴۳۰ تا ۴۳۵ دلار هر تن فوب رسیده است. ظاهرا بیلت سی آی اس آخرین بار در ۳۸۸ دلار هر تن فوب به ترکیه فروخته شده است. اخیرا ایتالیا نیز بیلت خود را در ۴۱۵.۵ دلار هر تن سی اف آر به ترکیه فروخته است.
در جنوب شرق آسیا فعالیت بازار بیلت بهتر شد البته قیمت ها نسبتا در ثبات بود. بیلت وارداتی جنوب شرق آسیا در ۴۰۰ تا ۴۱۰ دلار هر تن سی اف آر در ثبات است. البته بیلت چین در فیلیپین ۴۳۰ تا ۴۴۰ دلار هر تن سی اف آر نیز شنیده شد.
بیلت در بازار ایران
ایفنا: قیمت بیلت در بازار ایران در طول هفته گذشته تقریباً ثابت ماند و تغییری نکرد . قیمت بیلت سایز ۱۵۰ میلیمتر محصول فولاد خوزستان ۱۴۰۰ تومان بود که تا آخر هفته تغییری نکرد. سایز ۱۲۵ میلیمتر محصول کارخانه های متفاوت هم ۱۳۵۰ تا ۱۳۷۰ تومان هر کیلو بسته به محل تحویل پیشنهاد میشد که تا آخر هفته تغییری نداشت اما زمزمه هایی مبنی بر احتمال بالا رفتن قیمت شمش در بازار هست . دو نگاه در بازار در مورد قیمت شمش وجود دارد :
نگاه اول انتظار دارد که قیمت کمی بهبود یابد چون عرضه آهن اسفنجی محدود شده همین طور گندله. هر دو این کالاها به شدت در حال صادر شدن به خارج از کشور می باشند بخصوص گندله. قیمت گندله که در اواخر سال گذشته ۳۲۰ تومان هر کیلو بوده در بازار تا ۳۶۰ تومان هم گفته میشد. آهن اسفنجی که ۶۸۰ تومان تا یکماه قبل عرضه میشده با تنگنای تحویل روبروست و قیمت آن در بعضی موارد تا ۷۲۰ تومان هم شنیده شده است .
نگاه دوم اعتقاد دارد که قیمت شمش تغییر نمی کند و ثابت می ماند که برای آنهم سه استدلال است :
اول اینکه دولت اجازه تغییر قیمت را نمی دهد و دوم اینکه شمش های تخصیصی که بابت مطالبات شرکت ها از کارخانه ها به بازار آمده با قیمت ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ تومان که بیشتر آن محصول فولاد خوزستان است در بازار پیشنهاد می شود و در نهایت بازار مقاطع به کف خود رسیده و تقاضای آن بسیار محدود شده است در حالیکه ماه مبارک رمضان در پیش است و طبعاً حجم تقاضا برای مقاطع پایین تر خواهد آمد . تمایل بازار بیشتر به سمت ثبات قیمت متمایل است حداقل تا زمانی که شمش های موجود در بازار جوابگوی تقاضای کارخانه های تولید مقاطع می باشد. پس از آن می توان انتظار داشت که قیمت تغییر کند هر چند که این روند ممکن است یک ماه به درازا بکشد.
مقاطع
ایفنا: قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس هفته گذشته در ۴۱۵ تا ۴۲۰ دلار هر تن فوب دریای سیاه در ثبات بود. البته تقاضا کم است و خریداران قیمت رایج را زیر ۴۱۰ دلار می دانند.
قیمت میلگرد صادراتی ترکیه ۴۵۰ تا ۴۶۰ دلار هر تن فوب و بی حرکت بود. تقاضا کم است و افت قیمت در آینده نزدیک محتمل است.
قیمت میلگرد در بازار داخلی امریکا برای دومین هفته متوالی در ثبات و ۵۳۰ تا ۵۵۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه بود. قیمت پیشنهادی وارداتی نیز ۵۹۰ دلار هر شورت تن سی آی اف و بی حرکت بود. در شمال اروپا میلگرد ۳ یورو افت داشته ۴۳۲ یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد.
در بازار داخلی میلگرد چین قیمت ها هفته گذشته صعودی بود و اخیرا در شرق این کشور ۳۶ تا ۳۸ دلار هر تن رشد داشته و در مناطق شمالی ۱۰ تا ۱۳ دلار بالا رفته است. میلگرد صادراتی چین نیز ۴۳۲ دلار هر تن فوب و در ثبات بود.
مقاطع در بازار ایران
ایفنا: قیمت مقاطع در طول هفته گذشته تغییر جدی نداشت ولی روند آن نزولی بود متوسط قیمت میله گرد در اصفهان برای سایزهای ۱۴ تا ۲۵ حدود ۱۶۱۰ تومان بود که تا پایان هفته به ۱۵۹۵ تومان رسید. متوسط قیمت میله گرد در اهواز سایزهای ۱۴ تا ۲۵ روز شنبه ۱۵۴۵ تومان بود که تا آخر هفته با پیشنهادهایی که با تخفیف همراه بود به ۱۵۳۰ تومان رسید. تیرآهن تنها کالایی بود که سعی در افزایش داشت. متوسط قیمت سایز های ۱۴ ، ۱۶ و ۱۸ در اصفهان اول هفته ۱۸۸۰ تومان هر کیلو بود که تا پایان هفته به ۱۸۹۰ تومان رسید در حالیکه زمینه تیرآهن نمره ۲۰ محدود شده و بازارسازی برای افزایش قیمت تیرآهن نمره ۱۸ نیز شروع شده بود قیمت نبشی و ناودانی ثابت بود و تغییر جدی در آنها دیده نمی شد. روند بازار مقاطع بسیار آرام بود و با توجه به فرا رسیدن ماه رمضان انتظار نوسان یا بازی در این بازار نیست.
ورق
ایفنا: در هفته گذشته قیمت ورق گرم صادراتی سی آی اس با ۱۰ دلار افت ۴۳۰ تا ۴۴۰ دلار هر تن فوب دریای سیاه ثبت شد.
متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین ۲۰ دلار رشد داشته ۴۴۰ تا ۴۵۰ دلار هر تن فوب شد. در بازار داخلی چین ورق گرم با ۲۵ دلار رشد به ۴۷۱ تا ۴۷۵ دلار هر تن درب کارخانه رسید.
متوسط قیمت ورق گرم در بازار داخلی ترکیه از ۵۰۰ تا ۵۰۵ دلار به ۴۹۰ تا ۵۱۰ دلار هر تن درب کارخانه رسید و بازار فعالیت زیادی نداشت. ورق گرم صادراتی ترکیه نیز ۴۹۰ تا ۵۰۰ دلار هر تن فوب است که ۵ دلار رشد داشته است.
ورق گرم در بازار داخلی امریکا با ۱۰ دلار افت ۶۱۰ دلار هر تن درب کارخانه ثبت شد در حالی که اواخر ماه مارس امسال نیز ۶۶۰ دلار بود.
ورق در بازار ایران
ایفنا: قیمت ورق گرم ضخامت دو میلیمتر روز شنبه ۲۱۶۰ تومان هر کیلو بود که تا آخر هفته به ۲۱۳۰ تومان رسید قیمت این کالا محصول چین در بندرامام در طول هفته ثابت بود و ۲۱۳۰ تومان معامله میشد . ورق گرم ضخامت ۲.۵ تا ۱۵ میلیمتر محصول مبارکه روز شنبه بطور متوسط ۲۱۸۰ تومان معامله میشد که تا پایان هفته با ۵ تومان تغییر به ۲۱۸۵ تومان رسید. علت افزایش قیمت بیشتر ناشی از محدودیت عرضه ورق های فابریک مبارکه بود. ورق های گرم محصول اکسین ضخامت ۸ تا ۴۰ میلیمتر روز شنبه بطور متوسط ۲۲۳۵ تومان بود که تا پایان هفته به ۲۱۸۰ تومان کاهش یافت. کاویان در هفته گذشته اکثر سایزهای ۸ تا ۳۰ میلیمتر را در عرض های ۱.۲۵ و ۱.۵ متر پیشنهاد می کرد که قیمت آن ۲۱۶۰ تومان بود ولی در پایان هفته به ۲۱۲۰ تومان تغییر یافت علت کاهش قیمت ، محدودیت شدید تقاضاست در حالیکه زمزمه هایی در بازار شنیده می شد که به علت محدودیت عرضه بخصوص از طرف اکسین احتمال افزایش قیمت هست البته بعید است که بازار به افزایش قیمت واکنشی نشان دهد چون آینده نگری در بازار با سردی روبروست. قیمت ورق گرم در بازار چین با بهبودی حدود ۳۰ دلار روبرو شد ولی این تغییر به دلایل مختلفی در بازار ایران دیده نشد . رکود فصلی در بازار فولاد از یک طرف و سردرگمی در انتخاب کابینه جدید دیدگاه های همه فعالان اقتصادی را مه آلود کرده است به همین علت سرمایه گذاری در بازار فولاد به حداقل خود رسیده کارخانجات بزرگ مشغول صادرات خود هستند و رکود فعلی مشوق اصلی انها برای افزایش صادرات است در نتیجه پس از ماه مبارک رمضان و روشن شدن تکلیف هیئت دولت و سیاست های جدید دولت بازار فولاد با محدودیت عرضه مواد اولیه روبرو خواهد شد این چشم اندازی است که بسیاری از خوش بین ها در مورد آینده بازار فولاد دارند.
ورق سرد در عین اینکه با بازار بی رونقی روبروست از طرف دیگر با عرضه نسبتا معقولی از طرف مبارکه و واردات مواجه شده است. واردات دو ماه گذشته این کالا ۵۲ هزار تن بوده در حالیکه محصولات مبارکه مثل گذشته در سایزها و ابعاد مختلف پیشنهاد می شود بعضی از ضخامت ها ی این کالا با محدودیت عرضه روبروست ولی قیمت ان به علت محدودیت تقاضا تغییری نکرده است . نگاه عمومی این است که روند قیمت این کالا در هفته های آینده نزولی خواهد بود اما شیب آن محدود است .
ورق گالوانیزه همچنان با بازار سر به سری روبروست عرضه و تقاضای آن باجی به یکدیگر نمی دهد بنابراین قیمت های آن تقریبا بدون تغییر باقی می ماند .
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه