یکشنبه, ۱۹ بهمن , ۱۴۰۴ 21 شعبان 1447 Sunday, 8 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    شهریور ۱۳۹۷
    ش ی د س چ پ ج
    « مرداد   مهر »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    حذف فضای امنیتی از بازار فولاد/ احتمال رشد قیمت در هفته پیش رو

    شناسه : 12879 27 شهریور 1397 - 9:55

    روز گذشته تحرکات بازار فولاد در دومین روز برداشته شدن سقف رقابت قیمتی در بورس کالا باز هم نشان داد که با این اقدام‌ موافق است؛ در واقع رصد بازار سنتی فولاد نشان می‌دهد این بازار طی روز گذشته برخلاف تصوراتی که پیش از حذف سقف رقابت وجود داشت ثابت بوده و در مقاطعی حتی کاهش قیمت را پشت‌سر گذاشته است.

    پ
    پ

    در این میان دو مساله در بازار فولاد در هفته پیش رو وجود دارد که می‌تواند اثرات متفاوتی را برای بازار در روزهای آتی به همراه داشته باشد؛ نخستین عامل تعطیلات آخر هفته جاری است که اکنون نیز بازار را تا حدی با سکوت و ثبات روبه‌رو‌ کرده است.
    موضوع دیگر افزایش قیمت دلار در بازار است که می‌تواند محرک قیمتی در روزهای آینده باشد. به عبارتی این دو موضوع، دو وجه متناقض در بازار محسوب می‌شوند که باعث می‌شوند بازار روندهای متفاوتی را پشت سر بگذارد؛ به‌طوری‌که روز گذشته برآیند این دو اثر باعث ثبات در حجم معاملات و قیمت‌ها در بازار شد وگرنه بازار این پتانسیل را داشت که با افت قیمتی بیشتری همراه شود. البته دیروز عرضه قابل توجهی هم از محصولات فولادی در بورس کالا شاهد نبودیم و این موضوع هم می‌تواند برای بازار مهم باشد زیرا عرضه در بورس در شکستن سطوح قیمتی همواره موثر است زیرا عرضه‌ها بازار را با افزایش روبه‌رو‌ می‌کند.

    با گذر از بحث داغ آزادسازی سقف رقابت قیمتی در بورس کالا، اما هنوز به گفته فعالان این بازار بحث «ترس از انبار و خارج شدن کالا» در بازار فولاد وجود دارد، به‌طوری‌که‌ در حال حاضر انباردارها ریسک ورود کالا به انبار را نمی‌پذیرند، به همین دلیل انبارهای فولاد تقریبا خالی است،‌ اما این روند تا چه زمانی می‌تواند ادامه یابد؟ در پاسخ این سوال، محمد اعتباری از فعالان بازار فولاد بر این باور است که بازار می‌تواند پتانسیل و آمادگی افزایش قیمت را با توجه به این وضعیت داشته باشد، زیرا هم قیمت ارز در حال افزایش است و هم سقفی برای رقابت در بورس وجود ندارد اما در دو روز گذشته نشان داده که اینطور عمل نکرده است و بازار آزاد در حال تجربه رفتار کاهشی قیمت است.

    وی در توضیح این موضوع افزود: کسانی که مجوز داشته باشند می‌توانند به نرخ مصوب سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان کالا بخرند، بنابراین مصرف‌کننده دیگر عجله‌ای برای دریافت کالا نخواهد داشت،‌ چرا که از نظر دریافت کالای مصرفی تامین است،‌ اما از سوی دیگر وجه «سرمایه‌گذاری و ریسک افزایش قیمت ارز» باعث می‌شود که بازار آهن‌آلات هنوز با ترس از روند صعودی قیمت‌ها در آینده روند جهشی پیدا کرده و افزایش پیدا کند.

    به گفته وی در سالیان قبل نیز تجربه مشابه چنین شرایطی وجود داشته و به محض اینکه بازار در فاز «بگیر و ببندهای» معمول قرار گرفته است، فضا برای ایجاد رانت‌ها مستعد و مساعد شده است، امروز اما نگرانی‌ای که بیش از قبل در بازار آهن‌آلات وجود دارد ترس از خروج سرمایه‌هایی است که درگیر بازار و صنعت فولاد شده است. این سرمایه‌ها به دلیل سختگیری‌ها ممکن است به سمت کالاهای دیگری که نه مشمول سختگیری‌های تعزیراتی است و نه از شفافیت برخوردار است- که از آن به کالاهای پنهان (ارز و طلا) یاد می‌کنند- بروند و در آن بخش سرمایه‌گذاری ‌شوند؛ به همین دلیل نباید جو بازار را امنیتی کرد،‌ چرا که این فضا باعث متواری شدن سرمایه‌ها از بازار می‌شود و کارخانه‌ای که تولید کرده و بعد از آن کالایش را در انبار نگهداری کرده است، با اتهام احتکار روبه‌رو‌ می‌شود. اعتباری ادامه داد: ایجاد فضای امنیتی در بازار موجب می‌شود که ریسک تولید و کار کردن در چنین فضایی زیاد شود؛‌ بنابراین باید تمهیداتی اندیشید که بسترهای سرمایه‌گذاری و ایجاد فضای امن در بازار فولاد فراهم شود.

     

    فولاد نیوز

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.