به گزارش اتحادیه جهانی فولاد در چهار ماه اول سال ۲۰۱۷ میلادی ۶.۳۶۹ میلیون تن فولاد در ایران تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۱۴.۳ درصد رشد داشت. این کشور در ماه اوریل امسال ۱.۷۳۵ میلیون تن فولاد تولید کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد و نسبت به ماه مارس سال جاری ۶.۱ درصد رشد داشت. برداشته شدن تحریمهای اقتصادی و ورود سرمایههای خارجی و داخلی به این صنعت تاثیر زیادی در افزایش توان تولیدی ایران داشته است اگر چه هنوز موانع زیادی برای عادی شدن اوضاع اقتصادی ایران و بازگشت این کشور به عرصه بین الملل وجود دارد.
ایران بزرگترین تولید کنندهآهن اسفنجی در دنیا است و محصولاتش علاوه بر بازار ایران در بازارهای بینالمللی هم مصرف میشود. ایران در چهار ماه ابتدای سال جاری ۵.۶۱میلیون تن آهناسفنجی تولید کرد. حجم تولید آهن اسفنجی در ایران در چهار ماه اول سال جاری نسبت به سال قبل ۱۰.۲ درصد رشد کرد اگرچه نرخ رشد تولید در ماه اوریل سال جاری نسبت به سال قبل برابر با ۹.۸ درصد بود. ایران در ماه اوریل سال جاری ۱.۵۶۵ میلیون تن آهن اسفنجی تولید کرد. دومین تولید کننده آهن اسفنجی در دنیا کشور هند است که در ماه اوریل سال جاری ۳۱۵ هزار تن کمتر از ایران تولید کرده بود ولی همچنان در این صنعت یکی از کشورهای پیشگام محسوب می شود.
ایران همچنان جایگاه چهاردهم را دارد
در چهارماه اول سال جاری ایران همچنان جایگاه چهاردهم را در میان تولید کنندگان فولاد دنیا داشت. ایران طی یک دهه گذشته در همین جایگاه قرار داشته است ولی در نظر دارد تا سال ۲۰۲۵ میلادی یعنی ظرف ۸ سال آینده به جایگاه ششم دنیا برسد. ارتقای هشت پلهای ایران طی هشت سال در میان تولیدکنندگان فولاد هدف بسیار بزرگی است که تحقق آن نیاز به تلاش و سرمایه های کلان دارد.
ایران از نظر میزان تولید فولاد در چهار ماه اول سال جاری در کنار کشورهای مکزیک و فرانسه قرار داشت. دو کشور مذکور در بازه مورد بررسی به ترتیب ۶.۷ میلیون تن و ۵.۱۶ میلیون تن فولاد تولید کردند. ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۷.۸۹ میلیون تن فولاد تولید کرد ولی با توجه به اینکه در سالهای اخیر و بعد از برداشته شدن تحریمهای اقتصادی انتظار میرود حجم تولید فولاد در این کشور رشد کند و فرصتهای اقتصادی بیشتری در اختیار ایران قرار بگیرد پیش بینیها از سریدن میزان تولید در سال جاری به مرز ۲۰ میلیون تن حکایت دارد. ایران در نظر دارد تا سال ۲۰۲۵ میلادی حجم تولید فولاد خود را به مرز ۵۵ میلیون تن برساند و به پنجمین فولادساز بزرگ دنیا تبدیل شود. طبق این طرح ایران خواهد توانست سالانه ۲۰ تا ۲۵ میلیون تن فولاد صادر کند که درآمد زیادی برای اقتصاد ایران به همراه خواهد داشت.
چین همچنان در صدر است
چین در سالهای اخیر حدود نیمی از فولاد دنیا را تولید میکرد و سیاستهای این کشور در بازار فولاد تاثیر زیادی روی دیگر فولادسازان داشت. چین در چهار ماه اول سال جاری۲۷۳.۸۷ میلیون تن فولاد تولید کرد و همچنان بزرگترین فولادساز دنیا بود. ژاپن که دومین کشور بزرگ تولید کننده فولاد در دنیا است در چهار ماه مورد مطالعه ۳۴.۹۸ میلیون تن فولاد تولید کرد در حالیکه هند ۳۳.۱۵ میلیون تن، امریکا ۲۷ میلیون تن، روسیه ۲۳.۹۸ میلیون تن، کره جنوبی ۲۲.۷۵ میلیون تن، آلمان ۱۴.۸۱ میلیون تن، ترکیه ۱۱.۸ میلیون تن، برزیل ۱۱.۱۴ میلیون تن، ایتالیا ۸.۱ میلیون تن و تایوان ۷.۳۵ میلیون تن فولاد تولید کردند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه