به گزارش از سایت خبری فولاد نیوز، صنعت فولاد کشور طی ۲ ماه گذشته توانست ۸۰۰ هزار تن معامله را ثبت کند که بیش از ۵۳۰ هزار تن آن مربوط به اردیبهشت ماه بود و طی این ماه، شاهد رشد ۲۰۰ هزار تنی معاملات در مقایسه با فروردین بودیم.با بررسی روند تولید کشور در سال های اخیر متوجه می شویم بازار فولاد راه رونق را باز یافته است.
در عین حال حضور شرکت های بزرگ تولیدکننده فولاد نیز باعث می شود تا توازن میان عرضه و تقاضای این فلز در کشور برقرار شود. ضمن اینکه با عرضه فولاد در بورس کالا، در صورتی که تقاضایی در مورد آن رخ ندهد، محصول مازاد تشخیص داده می شود و تولیدکننده مجاز به صادرات آن است.
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶، بیش از ۲۶۰ هزار تن محصول فولادی در بورس کالا عرضه شد که در مقابل آن ۵۳۶ هزار تن تقاضا وجود داشت و تولیدکنندگان توانستند ۵۳۵ هزار تن محصول را به فروش برسانند.
در اردیبهشت ماه، حاکمیت با محصولات تخت بود که ورق گرم بیشترین میزان معاملات را به خود اختصاص داد. به طوری که بیش از ۲۰۰ هزار تن ورق گرم معامله شد. پس از ورق گرم، ورق سرد نیز حدود ۹۶ هزار تن معامله شد. تختال هم دیگر محصولی بود که به میزان ۹۳ هزار تن مورد معامله قرار گرفت. ورق های گالوانیزه و قلع اندود به ترتیب حدود ۱۱ و ۷ هزار تن معامله شدند و بدین ترتیب، حدود ۴۰۰ هزار تن از معاملات فولاد را محصولات تخت به خود اختصاص دادند.
محصولات طویل نیز در بورس کالا بیش از ۱۳۰ هزار تن معامله شدند که در این میان سبد میلگرد و تیرآهن با ۶۶ هزار تن، بیشترین معاملات را به خود اختصاص داد. علاوه بر این، شمش بلوم به میزان ۳۸ هزار تن معامله شد.
ضمن اینکه دیگر محصولات مانند ناودانی، میلگرد مخلوط، میلگرد سبک و تیرآهن متوسط نیز مورد معامله قرار گرفتند.
در اینجا می توانیم نگاهی به روند سال پیش هم داشته باشیم. محصولات فولادی در سال ۹۵ در اکثر موارد با روند افزایشی همراه بود. تولید کلیه مواد و کالاهای مربوط به فولاد خام، آهن آلات و محصولات فولادی در بخش خصوصی به جز ورق روغنی با افزایش روبه رو بود.
بیشترین رشد تولید در بین کلیه محصولات فولادی متعلق به ورق گرم در بخش خصوصی بوده است و این در حالیست که بیشترین روند کاهشی برای تولید صنعت فولاد کشور مربوط به سایر محصولات فولادی نظیر، نبشی، ناودانی، سپری و سایر محصولات در بخش خصوصی است.
در اردیبهشت سال ۹۶ در بین شرکت های تولیدکننده، فولاد مبارکه اصفهان بزرگ ترین عرضه کننده فولاد در بورس کالا بود. این شرکت بیش از ۳۵۰ هزار تن از محصولات خود را که محصولات تخت بود در بورس کالا معامله کرد. در این شرایط ورق گرم و ورق سرد بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص دادند و پس از آن نیز تختال بود که بیش از سایر محصولات مبارکه معامله شد.
پس از شرکت فولاد مبارکه، شرکت ذوب آهن اصفهان نیز توانست بیش از ۸۵ هزار تن از معاملات ماهانه محصولات فولادی را انجام دهد. این شرکت تنها به عرضه محصولات طویل پرداخت و بیشترین حجم معاملات این شرکت به سبد میلگرد و تیرآهن اختصاص داشت.
دیگر محصولات ذوب آهن، میلگرد سبک، ناودانی و میلگرد متوسط بود. شرکت فولاد خوزستان نیز ۷۲ هزار تن محصول فولادی را معامله کرد که شامل شمش بلوم و تختال بود. این شرکت بیش از ۳۳ هزار تن تختال و ۳۹ هزار تن شمش بلوم را در بورس کالا به فروش رساند. شرکت فولاد هرمزگان نیز دیگر شرکتی بود که توانست ۲۰ هزار تن تختال را از طریق عرضه به صورت مچیگ مورد معامله قرار دهد.
در عین حال کمترین عرضه و تقاضا به شرکت فولاد آذربایجان تعلق داشت که این شرکت با وجود عرضه ۸۸۰ تن انواع میلگرد در بورس کالا، تنها توانست ۴۴۰ تن از آن را به فروش برساند.
ستاره امیرپور کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی شریف
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه