در بازه سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷، تولید منطقهای کاتد مس حدود یک درصد در سال رشد داشت که بهطور میانگین، در سطح سالانه ۲۸۰ هزار تن قرار میگیرد. اگرچه کل عمده صادرات کاتد مس خاورمیانه به کشورهای منطقه ارسال نمیشود، متوسط حجم تولید قادر به تامین تنها ۴۰ درصد از تقاضای وارداتی است
تولید مس ایران، تقریبا بدون رشد بوده است؛ با این وجود تاثیر چندانی بر سهم تولید ایران از منطقه نداشت و میانگین سهم تولید این کشور از خاورمیانه در بازه ۱۷ ساله گذشته، برابر با ۶۸ درصد بود. تنها ترکیه از میان تولیدکنندگان مس منطقه با رشد سالانه ۳ درصدی تولید در بازه مورد بررسی همراه بود. حجم تولید عمان، افت سالانه ۴ درصدی را برای بازه مذکور به ثبت رسانده است. انتظار میرود با توسعه و نوسازیهای محقق شده در واحدهای ذوب ایران و بهرهبرداری بیشتر از این واحدها، طی سالهای آتی، حجم تولید و صادرات کاتد از این کشور افزایش یابد.
بهرغم وجود معادن متعدد مس در عمان، تنها یک مجتمع ذوب و پالایش بهنام صحار (واقع در منطقه صحار) با ظرفیت سالانه ۲۵ هزار تن کاتد مس در این کشور عربی وجود دارد. از این رو، هر گونه تغییر در برنامه تولید کاتد مس این شرکت نظیر تعمیر و نگهداری (به ویژه تعمیرات اساسی)، تامین تقاضای داخلی این کشور را با چالش مواجه میسازد. متوسط تولید کاتد مس عمان طی سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷ برابر با ۱۹.۸ هزار تن در سال بود؛ ولی با افت ۵۶ درصدی حجم تولید طی سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰، تأمین بازار کاتد مس این کشور عربی، دچار ناپایداری شد.
در این دوره، تقاضای مس عمان نیز با رشد همراه بوده و سبب شده تا تجارت کاتد مس عمان از خالص صادرات به خالص واردات تغییر وضعیت دهد. پس از ناپایداری حجم تولید کاتد مس عمان طی دوره گذار تجاری، حجم تولید به سطح ثابت سالانه ۱۱.۵ هزار تن در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ رسید. به طور کلی، طی بازه ۱۷ ساله از ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷، تولید کاتد مس عمان با افت سالانه ۴ درصدی همراه بود.
فولاد نیوز
این مطلب بدون برچسب می باشد.










ثبت دیدگاه