شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ 21 محرم 1446 Saturday, 27 July , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    خرداد ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « اردیبهشت   تیر »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    اصول بازی در صنعت فولاد تغییر خواهد کرد

    شناسه : 1439 18 خرداد 1396 - 5:21

    رییس دپارتمان مطالعات مواد اولیه مرکز جهانی فولاد می گوید:

    اصول بازی در صنعت فولاد تغییر خواهد کرد
    فضای بازار فولاد در سال‌های اخیر تغییرات زیادی کرده است و افزایش حجم قراضه‌های فولاد در بازار جهانی و ارتقای سطح تکنولوژی صنعت فولاد و افزایش سطح نوآوری در این بازار باعث شده است تا آینده صنعت فولاد در دنیا تغییر زیادی بکند.

    پ
    پ

    باریس چیفتچی رییس دپارتمان مطالعات مواد اولیه در مرکز جهانی فولاد است. او بر این باور است که فضای بازار فولاد در سال‌های اخیر تغییرات زیادی کرده است و افزایش حجم قراضه های فولاد در بازار جهانی و ارتقای سطح تکنولوژی صنعت فولاد و افزایش سطح نوآوری در این بازار باعث شده است تا آینده صنعت فولاد در دنیا تغییر زیادی بکند. وی از این عوامل به عنوان تغییردهندگان بازی در  بازار فولاد نام می برد. متن مصاحبه او را با وب سایت مرکز جهانی فولاد در اینجا می بینید:

    سوال:شرایط بازار فولاد را کمی تشریح کنید. آیا در سال‌های اخیر ما شاهد افزایش استفاده از قراضه‌های فولادی در دنیا بودیم یا خیر؟

    طی دو سال گذشته تقاضا برای فولاد قراضه در بازار جهانی ثابت بود و سهم فولاد قراضه مورد استفاده از فرانید فولاد سازی روند کاهشی داشت. در نتیجه استفاده از کوره های قوس الکتریکی در فرایند تولید فولاد کاهش یافته است زیرا کوره های قوس الکتریکی بیشتر در تولید فولاد با استفاده از قراضه های فولادی کاربرد دارد. هم اکنون سهم کوره های قوس الکتریکی در صنعت فولاد سازی دنیا برابر با۲۵درصد است ولی از آنجا که این روش نسبت به دیگر روش‌ها آلایندگی کمتری دارد تمایل زیادی برای توسعه استفاده از این روش در دنیا وجود دارد و این میسر نیست مگر اینکه استفاده از فولاد قراضه در فرایند تولید بیشتر شود.

    سوال: به نظر شما شرایط کنونی بازار فولاد به گونه‌ای هست که عرضه فولاد قراضه در فرایند فولادسازی بیشتر شود؟

    مطالعات ما نشان می‌دهد حجم فولاد قراضه موجود در بازار که امکان جمع آوری و ذوب شدن را دارد در سال ۲۰۱۶ میلادی برابر با ۷۰۰ میلیون تن بوده است و تا سال ۲۰۳۰ میلادی بالغ بر یک میلیارد تن فولاد قراضه در بازار جهانی وجود خواهد داشت. در نتیجه در بازه ۱۵ ساله مورد بررسی ما شاهد افزایش سهم فولاد قراضه در فرایند تولید فولاد و افزایش استفاده از روش قوس الکتریکی خواهیم بود. استفاده از فولاد قراضه در صنعت فولادسازی منافع اقتصادی و زیست محیطی زیادی دارد زیرا باعث می شود تا به جای استفاده ا منابع طبیعی در تولید فولاد  از قراضه های فولادی استفاده شود و به محیط زیست آسیب کمتری وارد شود.

    سوال: پیشرفت تکنولوژی در صنعت فولادسازی هم چشمگیر بوده است و باعث کاهش انتشار کربن شد. در این مورد چه می گویید؟

    در سال‌های اخیر سرمایه گذاری زیادی در افزایش سطح تکنولوژی تولید در صنعت فولادسازی شده است و نتیجه این پیشرفت‌ها را می توان در کاهش تاثیرات منفی زیست محیطی صنعت فولادسازی دید. آمارهای موجود در مرکز جهانی فولاد نشان می‌دهد در فاصله سال‌های ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۵ میلادی شدت مصرف انرژی  در صنعت فولادسازی کاهش یافته است. در سال ۲۰۱۵ میلادی برای تولید هر تن فولاد ۶۰ درصد کمتر از سال ۱۹۶۰ انرژی مصرف شد و این موفقیت بزرگی برای صنعت فولادسازی محسوب می شود. با توجه به پیشرفت‌های اخیر انتظار می‌رود میزان مصرف در سال‌های آتی هم کمتر شود که هم از طریق کاهش هزینه تولید برای صنعت فولادسازی مطلوب است و هم منافع زیست محیطی زیادی دارد.

    سوال: بنابراین شما معتقدید بازار فولاد در سال‌های آتی تغییرات جدی را تجربه می کند؟

    به نظر من می‌توان منتشر کاهش انتشار آلاینده ها در صنعت فولادسازی باشیم زیرا استفاده از کوره های قوس الکتریکی، استفاده قراضه های فولادی باعث کاهش انتشار گازهای آلاینده می شود و پیشرفت تکنولوژی هم این فرایند را تسریع می کند. در واقع بازی در صنعت فولادسازی تغییر خواهد کرد و این تغییر در آینده نه چندان دور قابل مشاهده است.

     فرزانه سادات تیموری

    دانشجوی ارشد دانشگاه تهران

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.