این موضوع توسط محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور رسانه ای شد، در مجموع باید ۲۷ میلیاد دلار ارز صادراتی از پتروشیمی ها و کالا و مواد دیگر از جمله فرش، پسته و فولاد حاصل شده که تا امروز ۷میلیارد وارد شده است.
پتروشیمی ها در گذشته ارز صادراتی خود را در بازار آزاد به فروش می رساندند اما از زمانی که فضای رسانه ها به این سمت رفت که چرا ارز صادرات پتروشیمی در بازار نیما عرضه نمی شود در حالی که آنها خوراک ارزان می گیرند، ارز پتروشیمی ها به سامانه نیما آمد و ریسک کمتری می کنند که ارز را وارد نکنند یا در بازار آزاد بفروش برسانند.
به نظر می رسد سهم بیشتر ۲۰ میلیاردی که سرنوشت آن مشخص نیست، توسط صادرکنندگان فولاد که فرزندان مسئولان در این زمینه دست دارند، تامین می شود.
این ۲۰ میلیارد یا وارد کشور نشده است یا اگر وارد شده در بازار آزاد به فروش رفته و تسویه حسابی صورت نگرفته است. اینکه گفته می شود بخشی از درآمد پتروشیمی ها در خارج مانده برای تهیه قطعات یدکی، کالا و مواد است، بخشی از درآمدشان را برای تسهیل در خرید خارج از کشور نگه می دارند.
پتروشیمی ها و فولاد بیشترین سهم را در ۲۰ میلیارد دلار ارز صادراتی دارند
فولاد نیوز
این مطلب بدون برچسب می باشد.










ثبت دیدگاه