به گزارش فولادنیوز از اخبار فلزات، برزیل از ذخایر عظیم سنگ آهن برخوردار است؛ شاید این منابع عظیم را بتوان یکی از پتانسیلهای اصلی این کشور برای تولید فولاد دانست. این کشور ۳ معدن بزرگ سنگ آهن جهان را در دل خود دارد. برای نمونه میتوان به معدن کاراخاس که در ایالت پارا در شمال برزیل واقع شده است اشاره کرد. این معدن بزرگترین معدن سنگ آهن جهان محسوب میشود و انتظار میرود که عمر این ذخیره تا سال ۲۰۶۵ قابل توسعه باشد. دومین معدن بزرگ سنگ آهن جهان نیز در جنوب شرق برزیل قرار دارد و شامل ۲ معدن روباز فعال آلگریای جنوبی و آلگریای شمالی است. همچنین باید عنوان کرد که معدن میناس ایتابیریتوس نیز سومین معدن بزرگ سنگ آهن جهان در ایالت میناس گرایس برزیل واقع شده است. برزیل جز ۱۰ کشور برتر در زمینه تولید فولاد خام جهان محسوب میشود. میزان تولید فولاد در این کشور بسیار نزدیک به ترکیه برآورد میشود تا جاییکه این ۲ کشور اغلب در سالهای اخیر در کسب رتبه ۸ و ۹ جهان در تولید فولاد با یکدیگر رقابت داشتهاند. نمودار ۱ میزان تولید فولاد را در برزیل از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵ نشان میدهد. تولید فولاد خام در برزیل بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ حدود ۳۳ درصد رشد را تجربه کرد. اما این تولید از سال ۲۰۱۱ در مسیر نزولی قرار گرفت و طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶، بهطور متوسط سالانه ۲.۳ درصد کاهش یافت.
نمودار ۲، مقایسهای از میزان تولید ماهانه فولاد برزیل در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ را ارائه میدهد. همانطور که در نمودار پیداست، میزان تولید این فلز در سال ۲۰۱۶ باز هم در روند نزولی قرار گرفت. در واقع باید گفت که صنعت فولاد برزیل در چند سال اخیر، روند مناسبی را پشت سر نگذاشته است. این موضوع نیز، حکایت از ضعف اقتصادی این کشور در سالهای اخیر دارد. باید خاطرنشان ساخت که اقتصاد برزیل در سالهای اخیر با رکود مواجه بوده است؛ همین موضوع نیز زمینه را برای فعالیت واحدهای فولادی این کشور با دشواری مواجه ساخت. همچنین گفتنی است که رشد اقتصادی این کشور در سالهای اخیر بسیار کم و حتی در مواردی منفی اعلام شده است؛ همین موضوع نیز توسعه صنعت فولاد را در این کشور با محدودیت مواجه کرد.
البته باید عنوان کرد که در حال حاضر انتظار میرود که در سال جاری این روند کاهشی تغییر کند. پیشبینیها حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۷، اقتصاد برزیل روند رو بهرشدی را طی خواهد کرد. این رشد اقتصادی و خروج از رکود میتواند زمینه توسعه هرچه بیشتر صنعت فولاد در برزیل باشد. کما اینکه همانطور که در نمودار ۲ پیداست، تولید فولاد در ماههای آغازین سال ۲۰۱۷ نسبت به مدت مشابه آن در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است.
فولاد نیوز
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه