به گزارش مرکز فولاد ایرانیان و به نقل از فولاد نیوز : صنعت فولاد در سال های اخیر درگیر چند چالش اساسی بوده و هست که به نظر میرسد رفع این چالش ها حتی با اجرای برجام و سیاست های اقتصادی متفاوتی که در سال های اخیر در پیش گرفته شد امکان پذیر نبوده است؛ برنامه هایی همچون سیاست های اصلاح فضای کسب و کار، خروج از رکود، سیاست های رقابت پذیری، تسهیلات دهی به بنگاه ها و… همگی سیاست های جدی بودند که در سال های اخیر در پیش گرفته شدند؛ اما به دلیل رکود در بخش واقعی اقتصاد از جمله بخش ساختمان و رکود پروژه های عمرانی این سیاست ها نتوانستند به رونق بخش فولاد کشور منتهی شوند.
در حال حاضر نگرانی فولادی ها در بازار ایران عمدتا از پابرجا ماندن موانع تولید است. عقبماندگی بخش معدن و صنایع معدنی و فرآوری بیشتر به دلایل ناشی از رکود و نبود نقدینگی ناشی از تحریم، عدم اطمینان بانکها در سرمایهگذاری در بخش فولاد، ورود رقبای خارجی بدون توجه به مشکلات صادرات و واردات محصولات فولادی از جمله آنها است. بی توجهی به بخش خصوصی هم از این موارد است، این در حالیست که حمایت هر چه بیشتر از بخش خصوصی سبب شکوفایی هرچه بیشتر صنعت فولاد کشور به عنوان مادر صنعت ایران خواهد شد. فرهاد سعدلو در گفت وگو با «فولادنیوز» با اشاره به این امر افزود: با اصلاح سیاست بی توجهی به این بخش، مسیر بخش خصوصی برای ادامه فعالیت در تولید مساعد شود. سرمایه های سرمایه گذاران بخش خصوصی به علت عدم رقابت پذیری و کمبود منابع مالی، در صورت توسعه سرمایه گذاری دولتی قادر به رقابت نخواهند بود.
این مدیر بخش معدن تشریح کرد: هرچقدر هم سهم بخش خصوصی از اقتصاد کم باشد، باید در حوزه تصمیمگیری و تصمیمسازی دخیل باشد. درحالی که اینطور نیست و دولت به تنهایی تصمیم میگیرد و نتیجه این تصمیم گیریها با تمام انتظارات ما همسو نیست.
وی افزود: بخش خصوصی طبق قانون باید وارد اقتصاد شود، اما در عمل این گونه نیست و خصولتی تعریف جدیدی است که مورد توجه قرار گرفته است و اشاره به خصوصی سازی غیرواقعی شرکت ها و بنگاه ها دارد. مدیریت این بنگاهها ظاهرا خصوصی ولی دولتی هستند.
درخواست ما کاهش سود بانکی است
سودهای بانکی بالا و عدم رقابت پذیری بخش خصوصی با دولتی از چالش های اساسی دیگر در صنعت فولاد کشور است و باید خصوصی سازی در اولویت قرار گیرد.
کاهش نرخ سودهای بانکی از جمله مطالبات تولیدکنندگان خصوصی فولاد است. نرخ سود بانکی برای صنعت فولاد هم اکنون تا سقف۲۲ درصد است، پیش بینی می شود این میزان سود حداقل هم تراز با تورم کشور در نظر گرفته شود.
مدیر عامل شرکت صدر معادن ایرانیان در ادامه به این موضوع اشاره کرد: دورهای بانکها ۲۳ درصد سود میدادند که البته الان اندکی کمتر شده است. واقعیت این است که در صنعت هر کاری هم انجام شود، این مقدار سود به دست نمیآید. بهعلاوه اینکه ریسک صنعت و تولید زیاد است. پس تا زمانی که اینگونه است، سرمایه به سمت صنعت نمیرود و در بانک میماند. پس برای حرکت سرمایه به سمت صنعت و تولید، بهره بانکی کاهش یابد.
ستاره امیرپور کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی شریف
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه