پنجشنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳ 16 ربيع أول 1446 Thursday, 19 September , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    خرداد ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « اردیبهشت   تیر »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    تحقق ۷ هدف اصلی معاونت امور معادن و صنایع معدنی در دولت یازدهم

    شناسه : 1609 23 خرداد 1396 - 6:06

    تحقق ۷ هدف اصلی از زبان معاونت امور معادن و صنایع معدنی در دولت یازدهم

    پ
    پ

    به گزارش مرکز فولاد ایرانیان و به نقل از فولاد نیوز، دکتر سرقینی ۷ هدف اصلی معاونت امور معادن و صنایع معدنی در دولت یازدهم را این گونه بیان کرد:

    ۱- توسعه اکتشافات معدنی کشور از طریق شناسایی مناطق اولویت دار و فراهم آوردن اطلاعات پایه برای کاهش ریسک اکتشاف کنندگان

    و گفت این کار را با تعریف پهنه ها انجام دادیم که در این میان ۱۲۷ پهنه معدنی به وسعت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع تعریف شد که حدود ۱۰۳ پهنه آن تا کنون واگذار شد و امروز ۴۰۰ مورد محدوده پر پتانسیل شناسایی شده است که ارزش اکتشاف را دارند که در هدف نخست به اهداف خود رسیده ایم.

    ۲- هدایت فعالیت های معدنی کشور به سمت معدنکاری بزرگ مقیاس است ، البته ما معدنکاری کوچک مقیاس را نفی نمی کنیم چرا این معادن ابزاری برای تولید اشتغال در مناطق دور افتاده محسوب می شوند

    ۳- تکمیل زنجیره ارزش معادن و صنایع معدنی و توفق خام فروشی بوده است و افزود : در یک برهه زمانی سالیانه ۲۲ الی ۳۰ میلیون تن سنگ آهن خام صادر می شد بطوریکه از فاصله سال ۸۴ تا ۹۲ حدود ۱۲۰ میلیون تن سنگ آهن خام صادر شد و در این هدف توفقیقاتی حاصل شد بطوریکه بالغ بر ۵۴ میلیون تن به ظرفیت زنجیره فولاد کشوراعم از : کنسانتره ، گندله آهن اسفنجی و فولاد خام طی ۴ ساله دولت یازدهم اضافه شد که خوشبختانه توازن در این زنجیره برقرار است.

    و در ادامه گفت: پس از تکمیل زنجیره فولاد در کشور صادراتمان نیز افزایش پیدا کرده است بطوریکه سال۹۵ حدود ۱۸ میلیون تن سنگ آهن صادر کردیم که نیمی از آن کنسانتره بوده است و با تفاوت قیمت های سنگ آهن و کنسانتره حتی دو برابری قیمت کنسانتره نسبت به سنگ آهن را شاهد بودیم.

    ۴- ارتقای سهم معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص داخلی که همیشه این سهم حدود ۹ دهم یا یک درصد بوده است و در این چهار ساله تلاش کردیم سهم معدن را در تولید ناخالص داخلی بالا ببریم .

    سرقینی نیز گزارش داد که تولید مواد معدنی در سال ۹۵ به ۳۹۰ میلیون تن رسید که در مقایسه با سال ۹۴ حدود ۶ درصد رشد داشته است.

    و علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی کشور سال ۹۵ به میزان ۲۳ میلیون تن صادرات مواد معدنی اعم از خام و فرآوری شده داشتیم.

    ۵- ایجاد شفافیت در امور مربوط به ثبت محدوده ای معدنی و افزود : که هم شفافیت باشد و هم مردم راحت تر از گذشته به فعالیت های معدنی بپزدازند بطوریکه قبل از دولت یازدهم نقشه های معدنی تنها در اختیار مدیران و کارشناسان بوده است.

    ۶- اتمام طرح ساماندهی معادن کشور و گفت: در این میان تعدادی معادن شن و ماس نیز در این میان تا اواخر سال گذشته ساماندهی شدند.

    ۷- فراهم کردن مواد صنایع معدنی بیشتر در داخل کشور به منظور کاهش واردات و تصریح کرد : ما هیچ موقع ابزاری برای جلوگیری از واردات نداشتیم جز تعرفه نداشتیم که از آن تعرفه استفاده کردیم و در این میان واردات فولاد را در سال ۹۱ از رقم ۶ میلیون و ۵۰۰ هزارتن به ۳ میلیون تن در سال ۹۵ رساندیم و در این فاصله زمانی صادرات فولاد را از یک میلیون تن سال ۹۱ به حدود ۵ میلیون تن در سال ۹۵ رسانیده ایم.

    و افزود صادرات معدن و صنایع معدنی در سال ۹۵ به ارزش ۶ میلیارد و۵۰۰ میلیون دلار بوده است که از لحاظ ارزشی نسبت به سال ۹۴ حدود ۳۰ درصد رشد و از حیث ارزشی ۱۴ درصد صعود داشته است.

    ستاره امیرپور کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی شریف

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.