یکشنبه, ۳ اسفند , ۱۴۰۴ 6 رمضان 1447 Sunday, 22 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    اسفند ۱۳۹۷
    ش ی د س چ پ ج
    « بهمن   فروردین »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    عقب‌نشینی دقیقه ۹۰ بازار مقاطع فولادی در روزهای پایانی

    شناسه : 16323 18 اسفند 1397 - 11:17

    بازار داخلی مقاطع طویل فولادی کشور، صرفنظر از نوسانات جزئی؛ بطور کلی شاهد دو سیکل پر فراز نشیب در طول عمر خود در سال ۱۳۹۷ بود که این دو سیکل در واقع دو فراز و نشیب قابل توجه و پر مخاطره ای را در کارنامه فولاد کشور با حرف و حدیث های بسیار در سال ۹۷ بر جای گذشت .

    پ
    پ

    ***آخرین تحولات این بازار

    در سیر نزولی ثانویه خود از بالاترین نقطه اواسط اسفند ماه ( ۴۸۹۰ تومان/کیلو )؛ کاهش حدودا کیلویی ۱۷۰ تومانی میلگرد آجدار تنها طی ۸ روز اخیر و ماحصل انتشار خبر، توجه مجدد دولت به کنترل بازار فولاد بود هر چند که سایر عوامل هم در این عقب‌نشینی دخیل بودند.

    ***افزایش قیمت‌های حوزه میلگرد آجدار

    ۱) خیز اول افزایش قیمت‌های حوزه میلگرد آجدار از ابتدای سال ۹۷ با نرخ متوسط حدودا ۲۴۵۰ تومان/کیلو شروع شده و تا اوایل مرداد ماه تا قله تاریخی ۵۴۵۰ تومانی ادامه پیدا کرد، بطوریکه افزایش تاریخی کیلویی ۳ هزار تومانی یا حدودا ۲۲۲ درصدی را تنها طی حدودا ۴ ماه به ثبت رساند. کاهش ارزش پول ملی و افزایش دلار و همچنین فعالیت تمام قد فولادسازان بزرگ کشور در حوزه های صادراتی متاثر از فرصت فراهم شده برجام و غفلت از تامین بازارهای داخلی و بالاخره ضعف دستگاههای نظارتی از جمله عوامل اصلی این خیز اولیه افزایش قیمتها در بازار داخلی بودند.

    ***افزایش دو برابری قیمتهای فولاد در بازار داخلی

    ۲) فرود اول : پس از افزایش حدودا دو برابری قیمتهای فولاد در بازار داخلی و در ۴ ماهه ابتدایی سال؛ صدای اعتراض مردم و مجلس بلند شد، طوریکه دستگاههای نظارتی و اجرایی در یک عملیات ضربتی اقدام به مقابله و ساماندهی شرایط نمودند که ابلاغ پی در پی دستوالعمل های تنظیم بازار و الزام فولادسازان بزرگ به اولویت قرار دادن تامین بازار داخلی از جمله این موارد بود؛ بطوریکه بازار داخلی متاثر از دستورالعمل تنظیم بازار فولاد و عرضه های مکفی در بازار داخلی و همچنین فروکش نمودن خیز افزایشی دلار و بازگشت به سطوح پایین تر؛ روند کاهشی بازارهای جهانی فولاد و بالاخره خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم ها و به وجود آمدن برخی مشکلات صادراتی برای فعالیت تولیدکنندگان ایران در حوزه های صادراتی؛ از جمله عواملی بودند که روند کاهشی فولاد از نقطه اوج ۵۴۵۰ تومانی اوایل مرداد ماه را طی حدودا ۵ ماه توام با حدود ۲۲۸۰ تومان یا ۴۴ درصد کاهش تا کف ۳۱۷۰ تومانی اواخر آذرماه را رقم زدند.

    ***افزایش مجدد بازار میلگرد

    ۳) خیر دوم : افزایش مجدد بازار میلگرد پس از فعالیت های گسترده فولادی ها در جهت تلاش برای جلوگیری از ادامه کاهش قیمتهای داخلی متاثر از کشف قیمت انطباقی بورس کالا و بالاخره انتشار خبر اصلاحیه دستورالعمل تنظیم بازار فولاد، یا بسته حمایتی دولت از فولادسازان داخلی و از اوایل دی ماه، همگام با افزایش نامحسوس شاخص بازارهای جهانی شروع گردید؛ بطوریکه تنها طی ۲ ماه مجددا بازار این کالا شاهد افزایش قیمت حدود ۱۷۲۰ تومانی تا رسیدن به نقطه اوج ثانویه ۴۸۹۰ تومانی تا اواسط اسفندماه سال جاری بود.

    ***شروع مجدد روند کاهشی

    ۴) فرود دوم : سرانجام این بازار پر فراز و نشیب، با بلند شدن مجدد صدای برخی از معترضین و با شروع مجدد روند کاهشی متاثر از دخالت مجدد دستگاههای نظارتی و درز خبر الزام مجدد فولادسازان داخلی به اولویت قرار دادن تامین شمش بازارهای داخلی از اواسط اسفندماه تا پایان سال، مجددا شروع گردید؛ بطوریکه بازار کاهش ۱۷۰ تومانی را تنها طی ۸ روز تا پنجشنبه هفته گذشته و رسیدن به شاخص ۴۷۲۰ تومان/کیلو تجربه کرد؛ در این میان پیشخور شدن تقاضاهای فروردین ماه و خرید های مازاد بر تقاضای مصرفی و انباشت انبارها و بالاخره قیمتهای پایین فولاد صادراتی ایران تحت تاثیر تحریم ها؛ از جمله عواملی هستند که بنظر میرسد، بازار داخلی مقاطع طویل فولادی را در مسیر کاهشی قرار دادند.

    با این حساب کارنامه پرهیجان بازار داخلی میلگرد آجدار داخلی سال ۹۷ پس از دو دوره فراز و نشیب پر مخاطره از ۲۴۵۰ تومان تا رسیدن به ۴۷۲۰ تومان کنونی؛ با افزایش حدودا کیلویی ۲۲۷۰ تومانی یا ۹۳ درصدی؛ بنظر میرسد که به پایان فعالیت خودش در سال جاری نزدیک شده باشد.

     در این روزهای پایانی، بازار تقریبا با کارنامه پر فراز و نشیب خودش، توام با انباشتی از نگرانی ها؛ زخم ها و البته امیدها؛ به استقبال سال جدید میرود. در طی این دوره پر فراز و نشیب؛ دو مورد ماحصل مشهود این تلاطمات  از بقیه موارد محسوس‌تر دیده میشود :

     “جراحات و خسارات سنگین شاخه های انتهایی” و “افزایش بیش از پیش بی اعتمادی مردم به ثبات بازارهای داخلی”

    گزارشگر فولاد

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.