تولیدکنندگان شمش حوزه القایی برای اخذ مجوز صادراتی شمش خود نیازمندند تا اسناد خود مبنی بر تولید بر پایه آهن اسفنجی و نه قراضه را به اداره گمرک ارائه نمایند و افزایش قیمت این نهاده تولید باعث شده تا با افت قیمت های فولاد صادراتی مارجین این حوزه تحت فشار قرار گیرد.
بنا به اعلام برخی منابع معتبر، بهای آهن اسفنجی در بازار داخلی هم اکنون در حدود ۲۳۰۰ تومان/کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده پیشنهاد می شود. با این حساب، قیمت شمش فولادی در بورس کالا بایستی ۴۶۰۰ تومان باشد. در حالیکه، آخرین عرضه شمش معامله شده بورس کالا امروز با میانگین موزون ۳۹۱۱ تومان/کیلو انجام شد. عدم نظارت بر قیمت تولیدکنندگان آهن اسفنجی موجب شده تا تامین کنندگان بدون نگرانی این یخش از زنجیره فولاد را با افزایش قیمت روبرو نمایند.
***آهن اسفنجی عامل رشد احتمالی قیمت قراضه
آنچه مسلم است، نظارت کمیته تنظیم بازار برای نیل به هدف تنظیم قیمت ها در بازار داخلی بایستی در سرتاسر زنجیره فولاد تداوم داشته باشد. رها کردن قسمتی از زنجیره می تواند به شکست کلی سیاست این کمیته در وزارت صنعت موجب شود. برخی منابع اعلام کرده اند که وزارت خانه در حال بررسی این موضوع بوده و زمزمه هایی نیز از بازگشت عرضه آهن اسفنجی به بورس کالا شنیده می شود.
افزایش قیمت در حوزه آهن اسفنجی یقینا باعث خواهد شد تا تامین کنندگان قراضه نیز به عنوان جایگزین این ماده تولیدی بر رشد قیمت های خود اصرار ورزند. در نهایت، این افزایش ها در قیمت محصول نهایی منعکس شده و تاثیر مستقیم خود را بر بهای مصرف کننده خواهد گذاشت. از این رو، به نظر می رسد الزام مجدد عرضه آهن اسفنجی به قیمت پایه مصوب وزارتخانه در آینده ای نزدیک مسئله ی دور از ذهنی نباشد.
آهن اینفو
این مطلب بدون برچسب می باشد.










ثبت دیدگاه