یکشنبه, ۳ اسفند , ۱۴۰۴ 6 رمضان 1447 Sunday, 22 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    خرداد ۱۳۹۸
    ش ی د س چ پ ج
    « اردیبهشت   تیر »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    بازار فولاد در جست‌ و جوی روند تعادلی

    شناسه : 17613 12 خرداد 1398 - 6:23

    روز گذشته بازار فولاد باز هم روند کاهشی قیمت‌ها را از سر گذراند تا در چندمین روز پیاپی ریزش، این روند نزولی را تداوم بخشد. قیمت‌ها در بازار کنونی فولاد به دلیل تعطیلات پیش روی خرداد و نبود خریدار واقعی، توسط خریدار تعیین می‌شود و نقش فروشنده در این میان کمرنگ شده است؛ در واقع روند تعیین قیمت از سوی خریدار به دلیل تعداد زیاد فروشنده‌ها در این بازار است.

    پ
    پ

    این متقاضی در بازار فولاد است که مشخص می‌کند بر پایه چه قیمتی در این بازار خرید خواهد کرد. مشاهدات نشان می‌دهد که بازار فولاد به روند متعادل قیمت نزدیک نمی‌شود؛ یعنی یا به سمت افزایش‌های بی‌ پشتوانه یا کاهش‌های پی در پی حرکت می‌کند.

    طی روز گذشته با باز شدن بازار از ابتدای روز تا ساعت ۱۴، قیمت‌ها در حدود ۲۰۰ تومان در هر کیلو کاهش پیدا کرد که به‌طور میانگین رقم ۱۰۰ تومان کاهش قیمت در هر کیلو را نشان می‌داد، جو کنونی بازار به گونه‌ ای است که رقابت منفی بر سر فروش در میان عرضه‌ کننده‌ها و فروشنده‌های مصنوعات فولادی شکل گرفته است؛ به این معنا که «مسابقه تخفیف» توسط آنها به وجود آمده است. این در حالی است که به گفته یکی از فعالان بازار قیمت‌های خرید محصولات کنونی در بازار حتی از قیمت‌های روز بازار بیشتر است؛ ولی به دلیل مسابقه فروش، اقدامات و فعالیت‌های زیادی از سوی عرضه‌ کنندگان برای فروش محصولاتشان شکل گرفته است؛ یعنی تقاضای موجود در هجمه عرضه‌ ها به سرکوب نرخ منجر شده است.

     

    *** رقابت کاذب در بازار

    به گفته این فعال بازار عرضه‌ کننده‌های کنونی در فضای بازار،‌ کسانی هستند که پیش از این از بورس کالا خرید کرده‌ اند و در این برهه مسابقه فروش گذاشته‌ اند. در این میان تعدد فروشنده باعث تخفیفات بیشتر شده است. در این باره هفته پیش رو و آخرین هفته خرداد انتظار هیچ‌ گونه افزایش قیمتی در بازار فولاد وجود نخواهد داشت. رقابت منفی (تخفیف‌های بی‌ پشتوانه) در بازار کنونی فولاد مانند برهه‌های افزایش بی‌ رویه قیمت(صعود قیمت بی‌ پشتوانه) در این بازار شده است که هرچند یکی در قطب مثبت و یکی در قطب منفی رشد می‌کنند؛ ولی از لحاظ نداشتن خاستگاه منطقی این دو رویه را می‌توان یکسو و مشابه دانست، چنانچه اگر در برهه‌ های افزایشی، قیمت‌ها در بازار به‌صورت بی‌ رویه و بی‌ منطق رشد می‌کرد، در حال حاضر هم قیمت‌ها بی‌ رویه در حال ریزش است؛ هرچند وجه مشترک هر دوی این بازارها نبود مصرف‌ کننده واقعی است.

    منبع: دنیای اقتصاد

     

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.