سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ 16 جماد ثاني 1446 Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    خرداد ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « اردیبهشت   تیر »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    تحقق ۱۲۵ درصدی برنامه صنایع معدنی

    شناسه : 1855 30 خرداد 1396 - 3:01

    نقش معدن در اقتصاد کشورهای جهان منحصر به مشارکت در افزایش تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی نمی گردد بلکه سهم معناداری نیز در ایجاد فرصت های شغلی و کاهش فقر در کشورها داراست. معادن می توانند یکی از کلیدهای اصلی برای دست یابی به آینده امید بخش باشند. مشارکت موثر معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کشورها می تواند در تامین اهداف توسعه پایدار جهان نیز کمک نماید.

    پ
    پ

    صادرات مواد معدنی در کشورهای با درآمد پایین سهم بالایی را در صادرات این گروه از کشورها دارد. افزایش صادرات مواد معدنی و عواید حاصل از آن می تواند اثرات مثبتی بر اقتصادها از طریق امکان واردات تجهیزات پیشرفته، بازپرداخت بدهی ها، بهبود تراز پرداخت ها و ذخایر خارجی داشته باشد. مدیریت نحوه مصرف و استفاده از منابع ارزی حاصل از صادرات منابع معدنی برای جلوگیری از دچار شدن به بیماری هلندی) افزایش درآمد صادرات مواد معدنی و اثرات منفی کاهش نرخ واقعی ارز بر کاهش رقابت پذیری و رشد در سایر بخش های اقتصادی)، موضوع بسیار مهمی است.

    اهمیت مشارکت معدن و صنایع معدنی در قابلیت این بخش در ایجاد جریان بلند مدتی از تولید، ظرفیت به کارگیری نیروی کار ساده و ماهر، پیوستگی آن به بخش زیر ساخت ها، تنوع گسترده محصوالت و کاربردهای آن و امکان بازیافت، نهفته است. مدیریت صحیح و متعهدانه این بخش توسط بخش دولتی و خصوصی، رشد پایدار آن را تضمین خواهد کرد.

    با توجه به شرایط به نسبت آرام و ثبات موجود به طور یقین می توان بازارهای هدف صادراتی بیشتری را در زمینه صنایع معدنی یافت. البته از سوی دیگر آنچه حائز اهمیت است، ارتقای قدرت رقابتی صادرکنندگان مواد و صنایع معدنی است که با اختصاص یافتن تسهیلات یا تشویق هایی ازجمله جوایز و یارانه های صادراتی (به ویژه یارانه حمل ونقل) به محصولات با ارزش افزوده بالا می توان فعالیت صادرکنندگان را از صادرات مواد خام معدنی به سوی محصولات میانی یا حتی محصول نهایی هدایت کرد.

    در ۲ ماهه منتهی به اردیبهشت امسال ۷ میلیون و ۶۸۳ هزارتن مجموع معدن و صنایع معدنی از کشور صادر شده است.

    برنامه مجموع معدن و صنایع معدنی طی دو ماهه اول امسال ۸۷۳ میلیون دلار صادرات است که درصد تحقق برنامه ۱۱۷ درصد بوده است.

    هم چنین در ۲ ماهه نخست امسال به ارزش ۱۶۱ میلیون دلار مجموع معادن؛ ۵۲ میلیون دلار سایر مواد معدنی و ۱۰۸ میلیون دلار سنگ آهن صادرات داشته است که نسبت به ۲ ماهه سال ۹۵ به ترتیب رشد ۱۰، ۲۰ و ۶ درصدی داشته اند.

    همچنین برنامه مجموع معدن در دو ماهه اول امسال ۱۸۳میلیون دلار صادرات بوده است که درصد تحقق برنامه ۸۸ درصد بوده است. در ۲ ماهه نخست امسال ۳ میلیون و ۵۶۳ هزارتن مجموع صادرات معادن بوده است که یک میلیون و ۲۶۰ هزارتن سایر مواد معدنی و ۲ میلیون تن و ۳۰۳ هزارتن حجم سنگ آهن صادراتی بوده است.

    ارزش صادرات مجموع صنایع معدنی ۸۶۰ میلیون دلار و به وزن ۴ میلیون و ۱۲۰ هزارتن بوده است. همچنین برنامه صنایع معدنی طی دو ماهه اول امسال ۶۹۰ میلیون دلار صادرات بوده است که درصد تحقق برنامه ۱۲۵ درصد بوده است.

     

     

    منبع: فولادنیوز

    بهروز یحیی شیبانی-آرتان پرس

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.