چهارشنبه, ۲ آبان , ۱۴۰۳ 20 ربيع ثاني 1446 Wednesday, 23 October , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    خرداد ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « اردیبهشت   تیر »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    تعویق امضای قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی ارتباطی به موضوعات سیاسی ندارد/افزایش صادرات نفت به غرب

    شناسه : 1883 30 خرداد 1396 - 10:14

    علی کاردر در مراسم امضای تفاهم نامه بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت انی ایتالیا برای انجام مطالعات توسعه میدان گازی کیش و فاز سوم دارخوین در مورد زمان امضای قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی توضیح داد: برای امضای این قرارداد هماهنگ کردن برنامه زمانی مدیران مختلف نیاز به زمان دارد. متن قرارداد نهایی شده و احتمالا تا دو هفته دیگر امضا می شود.

    پ
    پ

    وی در مورد زمان برگزاری مناقصه میدان نفتی آزدگان گفت: قسمت اول مناقصه برگزار شده است. ما دعوت نامه ها را به شرکت های مختلف ارسال کردیم و در حال دریافت پاسخ ها هستیم. برخی از شرکت ها اظهار علاقه کردند و برخی دیگر هم تمایلی برای شرکت در مناقصه این میدان نفتی نداشته اند. شرکت ملی نفت به جای اینکه همه اسناد را برای همه شرکت ها بفرستد، اسناد را فقط برای شرکت در لیست بودند، ارسال کرد و از آنها دعوت کردند اگر علاقه مند هستند در مناقصه حضور داشته باشند.

    مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از برگزاری مناقصه میدان نفتی آزادگان در دولت دوازدهم خبر داد و ادامه داد: مناقصه بین شرکت هایی که اعلام آمادگی کرده اند، به صورت محدود برگزار می شود. ما به این شرکت ها تا پایان هفته فرصت داده بودیم تا علاقه و آمادگی خود را اعلام کنند اما برخی از آنها درخواست زمان بیشتری کردند تا شرکای خود را پیدا کنند.

    کاردر با بیان اینکه اسناد برگزاری مناقصه میدان نفتی آزادگان آماده است، در مورد زمان برگزاری مناقصه توضیح داد: برگزاری مناقصه میدان نفتی آزادگان به آخر دولت یازدهم نمی رسد. زیرا ما با همه شرکت ها MOU امضا نکردیم و برخی از شرکت ها سه تا چهار ماه وقت برای مطالعه این میدان می خواهند.

    استقبال ایران از حضور هندی ها برای توسعه فرزاد بی در صورت ارائه مدل اقتصادی مناسب

    وی در مورد اظهار تمایل هندی ها برای توسعه فرزاد بی و اینکه این کشور توسعه فرزاد بی را حق خود می داند پاسخ داد: اگر قرار باشد ابتدای قرارداد تحمیلی صورت بگیرد، خوب نیست و در طول ۲۰ سال کار ما حل نمی شود.

    کاردر ادامه داد: اگر هندی ها پیشنهاد معینی در مورد میدان گازی فرزاد بی ارائه دهند و مدل مالی آن اقتصادی باشد، ما استقبال می کنیم اما خودمان نیز در زمینه توسعه این میدان دست به اقداماتی زده ایم و پکیج های EPC آماده کرده و به بازار عرضه خواهیم کرد اما اگر هندی ها در این مدت توانستند به مدلی مناسب برسند، ما استقبال می کنیم.

    وی در مورد موضوعی مبنی بر اینکه شریک چینی توتال برای امضای فاز ۱۱ پارس جنوبی آماده نیست، توضیح داد: این طور نیست و فقط کار زمانی تنظیم حضور مدیران عامل طول کشیده است. از سوی دیگر اول قرار بود قرارداد را امضا کنیم و بعد از ارگان های مختلف تاییدیه اخذ کنیم اما این سیاست تغییر کرد و قرار است ابتدا هم ایران و هم این شرکت های نفتی تاییدیه های لازم را از ارگان های مختلف بگیرد.

    مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تاکید بر اینکه به تعویق افتادن امضای قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی ارتباطی به موضوعات سیاسی ندارد، تصریح کرد: تیمی از شرکت توتال پنج شنبه هفته گذشته در ایران حضور داشت و مذاکرات به صورت حرفه ای تا صبح انجام شد. اگر توتال علاقه نداشت برای انجام مذاکرات به ایران نمی آمد. هنوز مجوزهای کامل برای امضای این قرارداد اخذ نشده است.

    انجام مذاکره با مرسک برای لایحه های نفتی پارس جنوبی

    کاردر در ادامه با اشاره با انجام مذاکرات با شرکت مرسک برای توسعه لایحه های نفتی پارس جنوبی گفت: مذاکرات آغاز شده و مدل فنی آنها توسط تیم فنی ما مورد بررسی قرار گرفته است. ما تمایل داریم از آنجا که این لایحه های نفتی مشترک هستند، سرعت کار بیشتر شود. به همین دلیل آنها دوباره مطالعه کرده اند و اطلاعات جدید برای ما فرستادند. برای برداشت از لایحه های نفتی پارس جنوبی به جز مرسک هنوز کسی اظهار علاقه نکرده است.

    وی با بیان اینکه شرکت شل هنوز نتیجه مطالعه شش ماهه خود را در مورد میدان گازی کیش تحویل نداده است، اظهار کرد: تاکنون دو مطالعه دریافت شده است اما به طور کلی باید ۷۵ مطالعه دریافت کنیم.

    مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در ادامه در مورد بدهی ایران به شرکت انی توضیح داد: این بدهی در مورد دارخوین بوده و ستلمنت امضا شده و آنها چند برداشت نفت انجام داده اند. فکر می کنیم به طور کلی ۱۴ ماه طول بکشد.

    کاردر در پاسخ به این سوال که گفته می شود ایران ۶۰۰ هزار بشکه از تولید نفت خود را کم کرده است، توضیح داد: ایران اخیرا چیزی از تولید خود کم نکرده است ظرفیت تولید نفت ایران چهار میلیون بشکه است و میزان صادرات هم فرقی نکرده است.

    منبع: شرکت نفت ملی ایران

    فرزانه سادات تیموری

    دانشجوی ارشد دانشگاه تهران

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.