یکشنبه, ۳ اسفند , ۱۴۰۴ 6 رمضان 1447 Sunday, 22 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    آذر ۱۳۹۸
    ش ی د س چ پ ج
    « آبان   دی »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    برگزاری نخستین کنفرانس ملی ریخته‌گری مداوم فولاد

    شناسه : 20100 26 آذر 1398 - 4:53

    نخستین کنفرانس ملی ریخته‌گری مداوم فولاد روزهای ۲۶ و ۲۷ آذرماه در شهر بندرعباس با هدف شناسایی آخرین فناوری‌ها و دستاوردها در حوزه ریخته‌گری مداوم فولاد و شناسایی مشکلات و نیازهای فناوری و بومی‌سازی قطعات، تجهیزات و مواد توسط شرکت فولاد هرمزگان برگزار می‌شود.

    پ
    پ

    ***نمایشگاهی برای رفع عیوب

    مینا سالارزاده، پژوهشگر پژوهشکده فولاد دانشگاه صنعتی اصفهان در اهمیت نخستین کنفرانس ملی ریخته‌گری فولاد گفت: در این کنفرانس فعالان فولادی، معدنی و کارشناسان این حوزه در مورد فناوری‌های نوین ریخته‌گری مداوم و برطرف کردن عیوب آن به تبادل نظر می‌پردازند.
    این پژوهشگر حوزه فولاد درباره مقالات تخصصی که برای این کنفرانس ارسال شده است، گفت: مقالات مختلف این حوزه شامل طراحی، بهبود برخی از قسمت‌های ریخته‌گری و عیب‌یابی از سوی داوران تخصصی دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه شریف بررسی شده است که جزو برگزارکنندگان این کنفرانس هستند.
    سالارزاده با تاکید بر اینکه هدف این کنفرانس در درجه اول پیوند میان دانشگاهیان و فولادی‌ها است، ادامه داد: هدف این است که زمینه علمی شرکت فولاد مبارکه را ارتقا دهیم و از دانشگاهیان برای بهبود کار شرکت فولاد هرمزگان بهره بگیریم.
    این پژوهشگر حوزه فولاد در پاسخ به این سوال که دانشگاه چه هدفی از برگزاری این کنفرانس دارد، گفت: کسانی که در زمینه مهندسی مواد و مکانیک آموزش می‌بینند و ادامه تحصیل می‌دهند با مشکل کمبود کار روبه‌رو می‌شوند. بنابراین چنین مسائلی باعث می‌شود دانشگاهیان بیشتر وارد صنعت شوند و از کارهای دانشگاهی و آموزش محوری فاصله بگیرند و به سمت عملیاتی کردن مطالعاتشان کشیده شوند. او تاکید کرد: چنین مهمی موجب ارتقای سطح علم و صنعت می‌شود.

    سالارزاده در پاسخ به این سوال که چقدر جای برگزاری چنین کنفرانسی خالی بوده، اظهار کرد: به شدت به برگزاری چنین کنفرانسی احساس نیاز می‌شد و در حقیقت جای آن برای ارتباط بهتر میان علم و صنعت خالی بود. مسلما اگر در کنار هر کار صنعتی به علم آن هم توجه شود، باعث می‌شود آن کار ارتقا و بهبود بیشتری پیدا کند. امروز با برگزاری این کنفرانس علاوه بر اینکه چنین زمینه‌ای در شرکت فولاد هرمزگان مهیا شده این مهم کمک می‌کند که دیگر فعالان فولادی هم با دانشگاه همکاری کنند.
    او در پایان اظهار کرد: امیدواریم از این به بعد دانشگاهیان بتوانند وارد حوزه کار شوند. درحالی که صنعتکاران یک سری اقدامات تجربی را انجام می‌دهند و بر اساس تجربه نظر یا ایده‌ای را مطرح می‌کنند ولی دانشگاهیان با علمی که دارند می‌توانند ارتباط بین علم و صنعت را بهبود ببخشند.

     

    ***نمایشگاهی که ما را از واردات دور می‌کند

    حشمت‌الله حدادنژاد که در مجتمع فولاد مبارکه در بخش تحقیقات مواد و انرژی فعالیت می‌کند درباره اهمیت ریخته‌گری گفت: ریخته‌گری یکی از واحدهای تولید زنجیره فولاد است که نقس حساسی در کیفیت و کمیت این حوزه دارد. اگر به صورت اختصاصی و با بهره از دانش بر این مهم تمرکز کنیم، می‌توانیم به رشد کیفیت و کمیت فولاد کشور کمک کنیم.
    حدادنژاد با بیان اینکه اهمیت این کنفرانس رشد کیفی و کمی بخش ریخته‌گری فولاد کشور است، اظهار کرد: با توجه به اینکه در ایران تاکنون چنین کنفرانسی در این حوزه نداشته‌ایم در نتیجه زمینه خیلی خوبی برای علاقه‌مندان فراهم شده که بتوانند به صورت تخصصی بر روی مسئله ریخته‌گری کار کرده و آن را بهبود ببخشند.

    این فعال حوزه فولاد تاکید کرد: با توجه به شرایطی که تحریم‌ها پیش آورده‌اند به یقین می‌توانیم به صورت شبکه‌ای برای کل ایران فعالیت کنیم تا بتوانیم دانش فنی کسانی که در حوزه ریخته‌گری کار می‌کنند را افزایش دهیم. همچنین واحد فولاد هرمزگان با توجه به اینکه جزو هلدینگ مجتمع فولاد مبارکه است وقتی گام خوبی مثل کنفرانس را برمی دارد سود آن برای مجتمع فولاد و هرمزگان هم خواهد بود.
    حدادنژاد در پاسخ به این سوال که چقدر به برگزاری چنین کنفرانسی احساس نیاز می‌شد و جای آن در کشور خالی بوده است، اظهار کرد: در بخش ریخته‌گری فولاد وابستگی زیادی به خارج داشتیم، از طرفی هیچ کنفرانسی به صورت اختصاصی در این حوزه برگزار نمی‌شد و کسی به صورت اختصاصی کار نمی‌کرد.

    این فعال حوزه فولاد با اشاره به اینکه بیشتر مواد مورد نیاز ریخته‌گری فولاد وارداتی است، بیان کرد: با توجه به اینکه خیلی از مواد و تجهیزات مثل سنسورها یا پودرهای قالب وارداتی هستند و تولید داخلی نداریم در نتیجه این کنفرانس زمینه خوبی فراهم می‌کند تا در مسیر داخلی‌سازی حرکت کنیم. او تاکید کرد: برای کسانی که توانمند هستند و می‌توانند در این حوزه مطالعه‌کنند فرصت مناسبی فراهم شده است تا با کارخانه‌های فولادسازی ارتباط برقرار کنند.
    حدادنژاد در پایان اظهار کرد: این کنفرانس نقطه عطفی برای واحد ریخته‌گری فولادسازان کشور است تا آن را ارتقا دهیم. با توجه به افق ۱۴۰۴ که تولید فولاد باید دو برابر شود پیوند میان دانشگاه و صنایع ریخته‌گری می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

    صمت

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.