دوشنبه, ۱۱ اسفند , ۱۴۰۴ 14 رمضان 1447 Monday, 2 March , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    بهمن ۱۳۹۸
    ش ی د س چ پ ج
    « دی   اسفند »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    بیش از ۷۵ درصد برنامه تولید شمش فولاد محقق شد

    شناسه : 20741 16 بهمن 1398 - 4:33

    بررسی آمار عملکرد فولاد سازان کشوردر دوره ۹ ماهه امسال ( منتهی به اذر) گویای تولید شمش فولاد به میزان ۱۹ میلیون و ۶۴۸ هزار تن است که بالغ بر ۷۵.۵ درصد برنامه پیش بینی تولید ۲۶ میلیون تنی را نشان می دهد.

    پ
    پ

    جداول آماری انجمن تولید کنندگان فولاد ایران از رشد پنج درصدی تولید شمش فولادی در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال که ۱۸ میلیون و ۷۰۹ هزار تن بود، خبر می دهد.

     

    ***رشد ۱۱ درصدی بیلت و بلوم

    آمار ۹ ماهه امسال نشان دهنده تولید ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بیلت و بلوم دارد و در مقایسه با ۱۰ میلیون و ۴۷۰ هزار تن عملکرد دوره مشابه سال گذشته، افزایش ۱۱ درصدی دارد.

    سهم بیلت و بلوم از مجموع شمش فولادی در دوره این گزارش سهم ۵۹ درصدی را نشان می دهد.

    تولید بیش از هشت میلیون تن شمش اسلب

    جداول مورد بررسی انجمن یاد شده حاکی از آن است در دوره این گزارش، هشت میلیون و ۴۸ هزارتن شمش اسلب تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افت دو درصدی دارد.

    میزان تولید اسلب در ۹ ماهه پارسال ( منتهی به اذر) هشت میلیون و ۲۳۹ هزار تن ثبت شده بود.

     

    ***تولیدات فولادی

    آمار تولیدات فولادی ( مقاطع طویل و تخت) در مجموع ۱۵ میلیون و ۱۶۰ هزار تن را نشان می دهد که در مقایسه با ۱۴ میلیون و ۱۳۵ هزارتن در مدت ۹ ماهه پارسال ( منتهی به آذر) افزایش هفت درصدی داشت.

    سهم مقاطع طویل فولادی هفت میلیون و ۶۲۹ هزار تن ثبت شد و مقاطع تخت فولادی هم هفت میلیون و ۵۳۱ هزار تن را نشان می دهد.

    عملکرد مقاطع طویل فولادی ( تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و سایر مقاطع) نسبت به دوره ۹ ماهه ۹۷ که ۶ میلیون و ۹۳۳ هزار تن بود، رشد ۱۰ درصدی دارد.

    همچنین تولید مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، سرد و پوششدار) نیز نسبت به ۹ ماهه ابتدایی پارسال که هفت میلیون و ۲۰۲ هزار تن بود، رشد پنج درصدی را نشان می دهد.

     

    ***میلگرد با سهم ۸۱ درصدی

    مرور آمارهای مقاطع تولیدی در بخش طویل گویای آن است که در ۹ ماهه امسال ۶ میلیون و ۱۸۶ هزار تن میلگرد تولید شد که در بخش مقاطع طویل سهم ۸۱ درصدی را به خود اختصاص داد.

    عملکرد ۹ ماهه ۹۸ نسبت به تولید پنج میلیون و ۶۵۳ هزار تن میلگرد در دوره مشابه پارسال گویای رشد ۹ درصدی است.

     

    ***تیرآهن و سایر مقاطع ۱.۴ میلیون تن

    جداول مورد بررسی انجمن مزبور حاکی است که در دوره مورد بررسی میزان تولید تیرآهن و سایر مقاطع در مجموع یک میلیون و ۴۴۳ هزار تن ثبت شد که سهم تیرآهن ۱۰.۷ درصد و نبشی، ناودانی و سایر مقاطع هم به ۶۲۱ هزار تن رسید.

    میزان تولید تیرآهن در ۹ ماهه امسال ۸۲۲ هزار تن شد که درمقایسه با دوره مشابه پارسال افزایش ۱۴ درصدی دارد و در زمینه نبشی، ناودانی و سایر مقاطع هم شاهد رشد ۱۱ درصدی هستیم، عملکرد دوره مشابه در سال ۹۷ رقم ۵۶۰ هزار تن را نشان می دهد.

     

    ***تولید ۲۱.۴ میلیون تن آهن اسفنجی

    بررسی آمار۹ماهه امسال گویای تولید ۲۱ میلیون و ۴۳۳ هزار تن آهن اسفنجی است که در مقایسه با عملکرد دوره مشابه در سال گذشته رقم هشت درصدی را ثبت کرد.

    ایران در بین فولاد سازان جهان رتبه دوم تولید کنندگان آهن اسفنجی را بعد از هند به خود اختصاص داده است.

    میزان تولید آهن اسفنجی در۹ماهه منتهی به آذر پارسال رقم ۱۹ میلیون و ۸۲۶ هزار تن را نشان داد.

    به گزارش ایرنا، ایران اکنون در جایگاه دهمین فولاد ساز جهان قرار گرفته و انتظار می رود با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن درسال ۱۴۰۴ به رتبه هفتمین تولید کننده فولاد برسد.

     

    ***بازبینی قیمت‌گذاری شمش فولاد برای حل مشکل زغال سنگی‌ها

    طبق دستورالعمل معاونت معدنی وزارت صنعت، مقرر شد به منظور حل مشکل معادن ذغال سنگ، تعیین واقعی و کارشناسی نرخ پایه شمش فولاد در بورس کالا صورت گیرد.

    بازبینی قیمت‌گذاری شمش فولاد برای حل مشکل ذغال سنگی‌ها
    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در نامه‌ای که از سوی جعفر سرقینی، معاون سابق معدنی وزارت صنعت خطاب به رئیس انجمن ذغال سنگ نوشته شده، آمده است:

    احتراماً به پیوست صورت جلسه ۱۵ مهر ماه ۹۸ نشست اتاق فکر که با حضور اعضای اتاق فکر وزارت صنعت، انجمن ذغال سنگ ایران و مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان تشکیل شد، خواهشمند است در خصوص اجرای مفاد دستورالعمل مذکور اقدامات لازم را انجام دهید.

    ۱. در خصوص موضوع ایمنی معادن ذغال سنگ مقرر شد پیگیری تأمین بودجه برای احداث ۴ مرکز ایمنی و نجات در چهار حوزه اصلی ذغال سنگ کشور (طبس، کرمان، البرز شرقی، البرز مرکزی) در بودجه سال ۹۹ از طرف وزارت صنعت به عمل آید و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به عنوان مجری باشد. همچنین در سفر کارشناسان و شرکت‌های روسی به ایران در این خصوص بحث و رایزنی لازم با حضور انجمن ذغال سنگ ایران و سازمان نظام مهندسی معدن ایران جهت دریافت نظرات کارشناسی و تجهیزات ایمنی معادن ذغال سنگ از کشور روسیه به عمل آید.

    ۲. با توجه به اینکه قیمت پایه کنسانتره ذغال سنگ بر مبنای ۲۶.۵ درصد قیمت شمش فولاد خوزستان در بورس تعیین می‌شود و کاهش قیمت شمش فولاد در چند ماهه اخیر این معادن را با مشکل روبرو کرده است، لذا به منظور روند اقتصادی در فعالیت معادن ذغال سنگ و چرخه تولید فولاد در خصوص تعیین قیمت پایه شمش فولاد بررسی و دقت لازم به عمل آید و با تعیین قیمت واقعی و کارشناسی قیمت پایه شمش فولاد در بورس کالا مشکل معادن ذغال سنگ و سایر بخش‌های فولاد مرتفع شود.

    ۳. مقرر شد در خصوص تأمین و تکمیل امکانات زیربنایی ناحیه ذغال سنگ طبس با مشارکت سازمان ایمیدرو و بخشهای خصوصی و دولتی فعال در منطقه سرمایه گذاری لازم به عمل آید و از طرح های اولویت دار سازمان ایمیدرو محسوب شود.

    ۴. ارائه تسهیلات مناسب به معادن ذغال سنگ که در شرف انجام است همچنین رفع مشکل چوب جهت معادن ذغال سنگ.

    ۵. با توجه به ماهیت شغل‌های معادن زیرزمینی ذغال سنگ که قطعاً مشمول مشاغل سخت و زیان آور می باشد مقرر شد پیگیری‌های لازم از طرف وزارت صمت جهت تقبل بخشی از حق بیمه اضافی مشاغل سخت و زیان آور در معادن ذغال سنگ توسط دولت به عنوان کمک بلاعوض دولت به معادن ذغال سنگ در بودجه سال ۹۹ به عمل آید. همچنین با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هماهنگی لازم به عمل آید که ۴ درصد حق بیمه اضافی مشاغل سخت و زیان آور در معادن ذغال سنگ همزمان با حق بیمه ماهیانه پرسنل مشمول پرداخت گردد تا از انباشتگی جلوگیری شده و امکان پرداخت تدریجی آن برای معادن ذغال سنگ فراهم شود.

    ۶. تشکیل کمیته پشتیبانی ذغال سنگ حداقل دو بار در طول سال.

    ۷. پرداخت مطالبات بخش ذغال سنگ کشور توسط شرکت ذوب آهن اصفهان.

     

    ***سیاست وضع عوارض صادراتی بر سنگ آهن جواب داده است

    معاون امور معدنی و صنایع معدنی وزیر صمت گفت: اگر با همین عوارض ۲۵ درصدی، اندکی بازار سنگ آهن دنیا به حالت صعودی پیش رود، باز هم صادرات صرفه اقتصادی خواهد داشت که این موضوع باز هم نگران‌کننده است.
    جعفر سرقینی با اشاره به وضع عوارض صادرات سنگ آهن از ۸ به ۲۵ درصد از ابتدای مهرماه سال جاری اظهار کرد: وضع عوارض صادراتی بر روی سنگ‌آهن به منظور جلوگیری از هدررفت منابع معدنی کشور و نیز توقف صادرات مواد خام معدنی صورت گرفت که بر این اساس، برآوردهای وزارت صنعت، معدن و تجارت حکایت از آن دارد که این سیاست به خوبی جواب داده و حجم بالای صادرات سنگ آهن که ماده خام معدنی تلقی می‌شود، اکنون روانه تولید حلقه‌های بعدی زنجیره فولاد شده است.

    وی افزود: تجربه سایر کشورهای دنیا نیز به خوبی نشان داده که هیچ کشوری مواد خام معدنی خود را صادر نمی‌کند؛ بلکه همه تلاش در میان کشورهای صادرکننده مواد معدنی آن است که مواد خام خود را تبدیل به کالای با ارزش‌افزوده بالا و ارزآور برای کشور کنند و در این رابطه، تنها اجازه صادرات به آن دسته از محصولات معدنی را می‌دهند که قابلیت ارزآوری بیشتر و ایجاد ارزش‌افزوده بالاتر برای اقتصاد ملی آن کشور داشته باشد.

    معاون امور معدنی وزیر صمت تصریح کرد: بر اساس اطلاعات ثبت شده، طی سنوات قبل از سال ۹۷، عوارض صادراتی سنگ‌آهن معادل ۵ درصد بوده که در سال ۹۸ به ۸ درصد افزایش یافته است، اما این عدد باز هم ناکافی بوده و به همین دلیل، وزارت صنعت، معدن و تجارت تصمیم گرفته تا عوارض صادراتی را نیز به ۲۵ درصد افزایش دهد؛ البته برآوردها حکایت از آن دارد که با همین عوارض ۲۵ درصدی هم، صادرات سنگ آهن به بازارهای جهانی جذابیت دارد.

    بر اساس گزارشی از مهر، سرقینی یادآور شد: برآوردها حکایت از آن دارد که حتی اگر با همین عوارض ۲۵ درصدی، اندکی بازار سنگ آهن دنیا به حالت صعودی پیش برود، باز هم صادرات صرفه اقتصادی خواهد داشت که این باز هم نگران‌کننده است.

    وی در پایان خاطرنشان کرد: به هر حال مجموعه سیاست‌های وزارت صنعت در مورد وضع عوارض ۲۵ درصدی بر صادرات سنگ‌آهن منجر به تولید و صادرات محصولات فولادی شده که به طور قطع ارزش‌افزوده بالاتری را برای کشور به دنبال دارد.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.