چهارشنبه, ۲ آبان , ۱۴۰۳ 20 ربيع ثاني 1446 Wednesday, 23 October , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    تیر ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « خرداد   مرداد »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    گزارش هفتگی بازار های فولاد – گزارش هفته ۲۵ سال ۲۰۱۷

    شناسه : 2116 05 تیر 1396 - 1:36

    گزارش هفتگی بازار های فولاد – گزارش هفته ۲۵ سال ۲۰۱۷ اعلام شد.

    پ
    پ

    سنگ آهن
    فولاد ایران: سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین هفته گذشته را در حدود ۵۵ دلار آغاز کرد و تا پایان هفته با توجه به بهبود تقاضا و رشد قیمت فولاد روندی صعودی را تجربه کرده ۵۶.۸ دلار هر تن خشک سی اف آر شد. ظاهرا چینی ها با قیمت فعلی سنگ آهن مشکلی ندارند. البته برخی نگرانند مسئله مازاد عرضه مشکل ساز شود. چون موجودی بنادر خیلی بالاست تحلیلگران برای بلند مدت چشم انداز روشنی برای سنگ آهن پیش بینی نمی کنند. آخرین موجودی بنادر چین ۱.۷ میلیون تن رشد داشته ۱۴۴ میلیون تن ثبت شد.
    در بازار سنگ آهن صادراتی ایران آخرین قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۰ درصد از حدود ۳۳ دلار هر تن فوب بندرعباس به حدود ۳۵ دلار هر تن فوب رسید. سنگ آهن هماتیت صادراتی ایران نیز با حدود ۲ دلار رشد به ۳۱ دلار هر تن فوب رسید.

    قراضه
    فولاد ایران: هفته گذشته در بازار واردات قراضه ترکیه قیمت ها کمی بالا رفت و خریدارها نتوانستند مانع آن بشوند. فولادسازان ترک باید قراضه بخرند و عرضه آنقدر متنوع نیست که بتوانند جلوی رشد قیمت را بگیرند. قراضه سنگین ۲۰-۸۰ دریای بالتیک از ۲۷۵ به ۲۷۷ دلار هر تن سی اف آر رسید. قراضه سنگین ۲۰-۸۰ امریکا نیز به ۲۸۰ دلار هر تن سی اف آر رسیده است.
    قراضه آ۳ سی آی اس ۲۷۵ دلار هر تن سی اف آر ترکیه شد که ۴ دلار نسبت به معامله قبلی رشد داشته است.
    آخرین قیمت قراضه سنگین کلاس ۲ ژاپن در خاور دور ۲۳۳ تا ۲۳۸ دلار هر تن فوب پیشنهاد شده که از هفته قبل تغییری نداشته است.
    قراضه کانتینری سنگین خلوص ۲۰-۸۰ امریکا نیز در خاور دور خریداری ندارد و ۲۵۰ تا ۲۵۵ دلار هر تن سی اف آر است که ۵ دلار هر تن نسبت به هفته قبل بالا رفت. در تایوان قراضه کانتینری وارداتی ۲ دلار رشد قیمت داشته ۲۵۰ دلار هر تن سی اف آر شد.
    در بازار داخلی امریکا قراضه خرد شده ۲۹۶ دلار هر لانگ تن بود.

    بیلت
    فولاد ایران: هفته گذشته متوسط قیمت بیلت صادراتی از ۳۹۸ دلار به ۴۰۰ دلار هر تن فوب رسید. البته در اغلب بازارهای خریدار فعالیتی نبود و تقاضا تحت تاثیر رکود ماه رمضان کاهش داشت. در آسیا فصل بارش های موسمی نیز بر رکود بازار اثر داشته است.
    تنها مصری ها به خرید بیلت تمایل داشتند چرا که انتظار دارند تقاضای میلگرد بعد از ماه رمضان تا ۳۰ درصد بالا برود. مصر در ۴۰۵ تا ۴۰۷ دلار هر تن فوب از ترکیه بیلت خرید. بیلت سی آی اس نیز در مصر ۴۱۵ دلار هر تن سی اف آر بود.
    در ترکیه بیلت سی آی اس ۴۱۵ دلار هر تن سی اف آر بود و تمایلی به خرید آن دیده نمی شود.
    بیلت در بازار داخلی چین حدود ۸ دلار رشد داشته ۴۶۵ دلار هر تن درب کارخانه شده است.
    بیلت در بازار ایران
    فولاد ایران: قیمت بیلت صعودی بود. روند پر شتاب قیمت بیلت همراه با کاهش تقاضای آن در طول هفته گذشته دنبال شد سایز ۱۵۰ میلیمتر تا ۱۵۴۰ تومان هم شنیده شد ولی در ۱۵۱۰ تومان بسته شد دامنه قیمت این سایز از ۱۴۵۰ تا ۱۵۱۰ تومان بود. سایز ۱۲۵ میلیمتر هم از ۱۴۴۰ تا ۱۴۷۰ تومان گفته میشد. علت افزایش قیمت، محدودیت عرضه آهن اسفنجی بود قیمت آهن اسفنجی در طول هفته گذشته از مرز ۷۴۰ تومان پایه نقدی گذشت. علت آن محدودیت شدید عرضه آهن اسفنجی از طرف عرضه کنندگان است، از یک طرف تولیدکنندگان آهن اسفنجی مشغول صادرات این کالا هستند و از طرف دیگر به علت گرما بخشی از تولیدکننده ها حجم تولید را پایین آوردند و یا به سرویس سالانه رفته اند. چند محموله آهن اسفنجی در قیمت ۷۱۵ و ۷۲۰ تومان پیشنهاد شد اما حجم این محموله ها بسیار پایین بود و نمی توانست نقشی در روند بازار داشته باشد اما از آنجا که قیمت شمش به اوج خود رسیده بود و تقاضای مقاطع به دلیل این جهش به حداقل خود رسیده بود ، روند قیمت شمش متوقف شد. روز چهارشنبه ذوب آهن اصفهان از فرصت پیش آمده استفاده کرد و ۸۲ هزار تن محصول خود را در بورس فروخت در نتیجه بازار مقاطع آرام شد که همین امر به ثبات قیمت شمش کمک کرد. بعد از تعطیلات عید فطر صحبت از تعطیل شدن چادرملو برای سرویس است از آنجا که این مجموعه عرضه کننده اصلی گندله به کارخانجات تولید آهن اسفنجی است احتمالاً در هفته های آینده شاهد نوسان های دیگری در بازار خواهیم بود. گفته می شود که کارخانجات دیگری که تولید آنها آهن اسفنجی است تا پایان امسال به تولید خواهند رسید و ظرفیت تولید آهن اسفنجی به ۲۵ میلیون تن افزایش خواهد یافت که در حال حاضر حدود ۱۷ میلیون تن می باشد اما مسئله تنها حجم عرضه آهن اسفنجی نیست، مشکلی که در رابطه بین آهن اسفنجی و شمش وجود دارد این است که یک متعادل کننده در این بازار وجود ندارد که بر اساس شرایط بازار به تعادل آن کمک کند. در شرایطی که قیمت شمش پایین بود و هیچ کس به دنبال انبار کردن شمش نمی رفت کارخانجات تولید کننده آهن اسفنجی برای حفظ خودشان شروع به صادرات کردند و در این امر هم موفق بودند در نتیجه بازار داخلی با کمبود مواجه شد. این روند نمی تواند یک شبه متوقف شود به نحوی که بازار صادراتی با همه سودآوری ها وآرامشی که برای تولیدکننده آهن اسفنجی دارد به سمت بازار داخلی برگردد که بازاری است بی ثبات، با درگیری های فراوان با خریدار و دارایی و تقاضایی که نمی شود حتی برای سه ماه آینده آنهم پیش بینی داشت چرا که هنوز ساختار اجرایی کشور مشخص نیست و تا پایان شهریور هم شرایط به همین شکل باقی خواهد ماند. در صورت افزایش تولید آهن اسفنجی باز هم این عدم تعادل وجود خواهد داشت . اقتصاد ایران در طول ۳۰ سال گذشته تولید محور تعریف شده در حالیکه این تولید در بازاری باید مبادله شود.
    تا این بازار تعریف نگردد تولیدکننده آهن اسفنجی به دنبال افزایش صادرات خواهد رفت تا حاشیه امن خود را گسترش بدهد و تولیدکننده شمش باید در جستجوی آهن اسفنجی باشد .

    مقاطع
    فولاد ایران: هفته گذشته رشد قیمت بیلت باعث شد میلگرد در بازار چین ۱.۵ تا ۹ دلار بالا رفته به ۵۲۳ تا ۵۲۹ دلار هر تن درب کارخانه برسد. البته بارش شدید باران و رکود تقاضا موجب شده بازار به آینده خوش بین نباشد.
    از اوایل ژوئن میلگرد ترکیه در ۴۲۵ تا ۴۳۰ دلار هر تن فوب فروخته شده و حال کارخانه ها قیمت را به ۴۳۰ تا ۴۴۰ دلار افزایش داده اند.
    در بازار داخلی ترکیه قیمت ۱۰ دلار افت داشته ۴۶۰ تا ۴۶۵ دلار هر تن درب کارخانه است.
    میلگرد صادراتی سی آی اس نیز ۴۱۰ تا ۴۲۰ دلار هر تن فوب دریای سیاه بود ولی خریدارها به دنبال ۴۰۵ دلار هر تن فوب بودند.
    میلگرد در بازار داخلی امریکا در ۵۷۳ تا ۵۹۵ دلار هر تن درب کارخانه در ثبات بود. در شمال اروپا نیز میلگرد داخلی ۵ یورو ارزان تر شده ۴۴۰ یورو هر تن درب کارخانه شد.
    مقاطع در بازار ایران
    فولاد ایران: صبح شنبه متوسط قیمت میله گرد سایزهای ۱۴ تا ۲۵ در اهواز ۱۵۸۵۰ ریال بود که تا آخر هفته به ۱۶۴۵۰ ریال هر کیلو رسید. محصول اصفهان اول هفته بطور متوسط ۱۶۵۰۰ ریال اعلام میشد که تا آخر هفته به ۱۶۷۵۰ ریال هر کیلو رسید. از ظهر روز شنبه نوسان قیمت ها شروع شد. اول با ۱۰۰ ریال هر کیلو افزایش که تا آخر هفته عملاً نسبت به اول هفته حدود ۸۰۰ ریال هر کیلو قیمت ها بالا رفت. روز چهارشنبه ذوب آهن پس از افزایش های مداوم قیمت را ۱۰۰ ریال هر کیلو پایین آورد ولی تا آن موقع این کارخانه موفق شده بود ۸۲ هزار تن انواع محصول اعم از میله گرد ، ناودانی و تیراهن را به فروش برساند. نکته قابل توجه این است که حداقل قیمت سبد مخلوط ذوب اهن که در برگیرنده میله گرد ، ناودانی و تیراهن است هر کیلو ۱۶۰۰۰ ریال پایه بود در واقع در هفته های آینده باید شاهد افزایش قیمت محصولات ذوب آهن تا پایه ۱۷۴۵۰ ریال هر کیلو تمام شده باشیم این معامله روند صعودی قیمت مقاطع را تثبیت کرد در هفته گذشته کارخانه نیشابور حداقل افزایش قیمت را داشت. اکثر دست اندرکاران متعجب از سیاست این کارخانه بودند نباید فراموش کرد که نیشابور خودش شمش را تولید می کند. ثبات نسبی قیمت کالاهای این کارخانه و ذوب آهن اصفهان ناشی از آن است که این دو کارخانه خودکفا در تامین مواد اولیه هستند به همین علت در تنش قیمت شمش قرار نگرفتند در حالیکه کارخانه های دیگر نیازمند تامین شمش هستند، با تغییر قیمت شمش آنها هم مجبور به تغییر قیمت کالای خود هستند. نکته ای که در این بین قابل توجه است حجم موجودی مواد اولیه تولیدکنندگان مقاطع است با توجه به رکود طولانی مدت بازار و روشن نبودن چشم انداز سه ماهه آینده، همه کارخانه ها موجودی مواد اولیه خود را به حداقل رسانده اند، در مورد بعضی واحدها این موجودی برای تولید سه روز می باشد. هر تغییری در عرضه و یا قیمت مواد اولیه به سرعت بازار کالای ساخته شده را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این بار نوسان عرضه مواد اولیه شمش فراگیر بود و به همین علت با شتاب زیاد صورت گرفت.
    روند عمومی قیمت نبشی و ناودانی در هفته گذشته مثل میله گرد بود از روز شنبه تا روز سه شنبه قیمت ها صعودی بود و تا ۷۰۰ ریال هر کیلو بطور متوسط میانگین قیمت بالا رفت ولی روز چهارشنبه قیمت تا ۲۰۰ ریال هر کیلو پایین آمد. هفته آینده باید با ثبات باشد به دلیل تعطیلات میان هفته و در کنار آن آرامش مورد نیاز بازار تا پس از این تنش سخت خود را بازیابد با توجه به محدودیت عرضه آهن اسفنجی و پایه قیمت فروش ذوب آهن در بورس قیمت ها هنوز جای افزایش دارند.

    ورق
    فولاد ایران: قیمت ورق گرم در بازار داخلی ترکیه ۴۹۰ تا ۵۰۰ دلار هر تن درب کارخانه می باشد و هفته گذشته معاملاتی در ۴۹۰ دلار نهایی گردید. ترکیه در بازار واردات از روسیه در ۴۵۵ تا ۴۶۰ دلار هر تن سی اف آر ورق گرم خرید.
    متوسط قیمت ورق گرم صادراتی سی آی اس ۴۴۰ دلار هر تن فوب ثبت شد که کمتر از ۳ دلار رشد داشت.
    ورق گرم در بازار داخلی چین ۴ تا ۹ دلار هر تن رشد داشته ۴۹۲ تا ۵۰۲ دلار هر تن درب کارخانه شده است. تقاضا رو به بالاست و عرضه محدود تر شده است. ورق گرم صادراتی چین نیز ۴۵۰ دلار هر تن فوب بود.
    دو هفته اخیر افت بیشتر تقاضا قیمت ورق گرم را در بازار داخلی شمال اروپا ۱۰ یورو پایین آورده به ۴۹۰ تا ۵۱۰ یورو هر تن درب کارخانه رسانده است.
    در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم ۶۵۶ دلار هر شورت تن درب کارخانه و در ثبات بود.
    ورق در بازار ایران
    فولاد ایران: ورق گرم ضخامت دو میلیمتر رول از اول هفته روند صعودی داشت. روز شنبه اول وقت قیمت از ۲۱۵۰۰ ریال هر کیلو به ۲۱۷۰۰ ریال هر کیلو صعود کرد و تا پایان روز به ۲۲۲۵۰ ریال هر کیلو رسید علت اصلی تغییر قیمت این کالا محدودیت عرضه از طرف ام ام ک بود ضمن آنکه محصول کارخانه گیلان و اهواز هم کمتر در بازار پیشنهاد شد ولی تقاضا محدود بود.
    ورق های مبارکه ضخامت ۲.۵ تا ۱۵ میلیمتر رو به بالا بود و در بعضی ضخامت ها تا پایان هفته تا ۵۰ تومان هر کیلو افزایش یافت، ورق های ۱۵ میلیمتر به بالا تقریباً ثابت ماند علیرغم آنکه محصول اکسین با کندی عرضه میشد ولی تمام سایزهای کاویان در بازار بود و همین امر همراه با محدودیت تقاضا عامل ایجاد ثبات در بازار بود.
    ورق سرد در میانه هفته با افزایش هر کیلو ۲۰۰ ریال برای بعضی از ضخامت ها روبرو شد علت این امر شایعات مبنی بر محدودیت ها برای ترخیص کالا بود ولی بازار آنچنان بی رمق است که این شایعات بر آن تاثیری ندارد. از طرف دیگر زمزمه های احتمال کاهش ۱۰ تا ۲۰ دلاری قیمت این کالا در خارج از ایران ، فروشنده ها را نسبت به حفظ موجودی سست کرده است.
    ورق گالوانیزه بازار آرامی داشت و تغییری در قیمت ها مشاهده نشد.
    منبع: ایفنا
    همایون میراباد

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.