یکشنبه, ۳ اسفند , ۱۴۰۴ 6 رمضان 1447 Sunday, 22 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    اسفند ۱۳۹۸
    ش ی د س چ پ ج
    « بهمن   فروردین »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    تحقق ظرفیت تولید ۳.۸ میلیون تنی فولاد خوزستان

    شناسه : 21260 28 اسفند 1398 - 7:39

    معاون برنامه‌ریزی و توسعه فولاد خوزستان گفت: راهبرد توسعه‌ای گروه فولاد خوزستان، مبتنی بر قابلیت‌های محوری، منابع و نیازهای فرآیندی و تکنولوژیکی سازمان ترسیم شده و همواره در این مسیر قرار داشته است، به‌گونه‌ای که در سه فاز توسعه قبلی خود که از سال ۱۳۷۵ آغاز شده، ظرفیت اسمی سالیانه آن از ۱.۵ میلیون تن فولاد به بیش از ۲.۵ برابر افزایش یافته و در حال حاضر، ظرفیت تولید ۳.۸ میلیون تن در سال را محقق کرده است.

    پ
    پ

    مهران خرم‌نیا اظهار داشت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی کشور، تامین سرمایه مورد نیاز آن‌هاست. فقدان استراتژی مشخص و بالا بودن نرخ تامین مالی از یک سو و عدم امکان جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی به‌دلیل تحریم‌های یک‌جانبه غرب از سوی دیگر سبب شده این واحدها نتوانند منابع مالی مورد نیاز خود را تامین کنند. عدم دسترسی به تکنولوژی‌های روز و بهینه نیز از دیگر موانعی است که صنایع کشور را برای اجرای طرح‌های توسعه خود با مشکلاتی روبه‌رو کرده است. در این میان، می‌توان با تدوین یک استراتژی بهینه، به‌روز و مشخص، زمینه مناسبی را برای شکوفایی ظرفیت‌های بالقوه اقتصاد کشور فراهم آورد.

    وی افزود: برنامه‌ریزی گسترده‌ای بر اساس طرح جامع فولاد کشور مبنی بر دستیابی به ظرفیت تولید سالیانه ۵۵ میلیون تن فولاد خام تا سال ۱۴۰۴ انجام‌شده است. به استناد گزارش پایش طرح جامع فولاد کشور که در اسفند ماه سال ۱۳۹۷ منتشر شده، تقریبا تمام طرح‌ها و پروژه‌های مربوط به این ظرفیت‌سازی و حتی بیش از آن در حال حاضر تعریف شده است و به نوعی فعال هستند و بررسی روند پیشرفت آن‌ها نیز موید این مطلب است که تحقق این چشم‌انداز دور از دسترس نیست.

    معاون برنامه‌ریزی و توسعه فولاد خوزستان گفت: بر اساس نتایج حاصل از فعالیت گروه پایش، تا پایان ۱۳۹۷ ظرفیت اسمی واحدهای فعال ۳۳.۹۴ میلیون تن و ظرفیت طرح‌های در دست اجرای قابل تحقق معادل ۲۱.۳۷ میلیون تن بوده است. حجم تولید فولاد کشور نیز متناسب با پیشرفت طرح‌ها و پروژه‌ها و به‌‌ویژه پروژه‌های بالادستی زنجیره ارزش فولاد و نیز پروژه‌هایی که به‌منظور رفع گلوگاه‌های تولید و ایجاد توازن در میانه این زنجیره تعریف شده‌اند، به تدریج افزایش خواهد یافت.

    خرم‌نیا ادامه داد: با توجه به وضعیت تشریح‌ شده در گزارش پایش زنجیره تولید فولاد کشور، تامین سنگ‌ آهن و کنسانتره مورد نیاز هم در شرایط فعلی و هم در آینده همواره به‌ عنوان یکی از گلوگاه‌های اصلی، مطرح بوده و لازم است مورد توجه جدی برنامه‌ریزان قرار گیرد. نکته مهم و قابل‌ تامل در آمار و اطلاعات منتشر شده، عدم رعایت سهم ظرفیت ایجاد شده فولاد تخت و طویل نسبت به برنامه تدوین شده است؛ از این‌ رو باید در برنامه‌ریزی‌های آینده اصلاحات لازم در این زمینه ایجاد شود.

    ***عدم تامین مالی و دسترسی به تکنولوژی، موانع انجام برنامه‌های توسعه

    معاون برنامه‌ریزی و توسعه فولاد خوزستان عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی شرکت‌های فولادی برای به سرانجام رساندن برنامه‌های توسعه خود، نیاز به حجم بالایی از سرمایه‌گذاری برای اجرای طرح‌های توسعه‌ و کمبود شدید سرمایه و عدم تامین مالی طرح‌ها و پروژه‌ها است. در شرایط کنونی با توجه به اعمال تحریم‌های ظالمانه و عدم دسترسی به برخی از تکنولوژی‌های مهم و جدید، جذب و انتقال آن‌ها با مشکلات متعددی مواجه شده که لازم است ضمن توجه به این موضوع، در تدوین قوانین و مقررات محدودکننده، دقت بیشتری به‌ عمل آید تا با صرف زمان و با اتکا به توان متخصصان داخلی نسبت به بومی‌سازی فناوری‌‌های مورد نیاز، اقدامات موثری انجام شود.

    خرم‌نیا اشاره کرد: در زمینه تامین مالی طرح‌های توسعه فولاد کشور در صورت بهره‌گیری از بازار سرمایه داخلی، افزایش سرمایه سهامداران، تخصیص بخشی از سود انباشته، حمایت و سیاست‌گذاری مناسب دولت و همچنین توجه ویژه به صادرات محصولات و استفاده از اعتبار و تضامین قراردادهای فروش صادراتی، می‌توان تا حدود زیادی مشکلات تامین مالی طرح‌های توسعه‌ای را برطرف کرد.

    وی یادآور شد: درباره دسترسی به تکنولوژی‌های موردنیاز طرح‌های توسعه با توجه به محدودیت‌هایی که در دسترسی به منابع اصلی تکنولوژی برای کشور ایجاد شده، می‌توان با استفاده از تجارب قبلی که در انتقال، اجرا و بومی‌سازی تکنولوژی‌های جذب‌ شده در سطح کشور وجود دارد، این تهدیدها را تبدیل به فرصت کرد و از طریق اشتراک دانش فنی و تجارب سازندگان و پیمانکاران توانمند داخلی و با تشکیل شرکت‌ها و مشارکت‌های تخصصی و تحقیقاتی در صنعت فولاد، تکنولوژی‌های موردنیاز طرح‌های توسعه فولادی را بومی‌سازی و طرح‌ها و پروژه‌های مورد نظر را اجرا کرد و به بهره‌برداری رساند.

    ***روش تامین مالی طرح‌های توسعه صنایع فلزی و فولادی کشور

    معاون برنامه‌ریزی و توسعه فولاد خوزستان اظهار کرد: افزایش قابل‌ توجه نرخ ارز در سال گذشته از یک‌سو و تحریم‌های ظالمانه آمریکا از سوی دیگر، موضوع تامین مالی برای سرمایه در گردش طرح‌های توسعه بنگاه‌ها را با مشکلات فراوانی روبه‌رو کرده، چرا که با توجه به تحریم‌ها امکان تامین مالی از خارج کشور برای طرح‌های توسعه‌ای بسیار مشکل شده و تامین مالی از داخل نیز با توجه به فقدان استراتژی مشخص کشور برای تامین مالی طرح‌های توسعه بنگاه‌ها و بالا بودن نرخ تامین مالی از محدودیت‌های فراوانی برخوردار است و در شرایط حاضر بیشتر طرح‌های توسعه‌‌ای در صنایع فلزی و فولادی کشور از محل منابع متعلق به سهامداران در قالب افزایش سرمایه و سود انباشته شرکت‌ها تامین مالی می‌شوند.

    وی افزود: در شرایط فعلی کشور به نظر می‌رسد برای تامین مالی مناسب طرح‌های توسعه‌ای، راهی جز بهره‌گیری از بازار سرمایه داخلی، کمک سهامداران و استفاده از سود انباشته شرکت‌ها وجود ندارد؛ هر چند نمی‌توان از تلاش برای جذب فاینانس خارجی به‌دلیل کارمزد پایین آن و انعقاد قراردادهای BUY BACK با سازندگان معتبر خارجی به‌دلیل اینکه تامین مالی و انتقال تکنولوژی آن‌ها توامان اتفاق می‌افتد، ناامید بود.

    ***برنامه‌ریزی‌های توسعه شرکت فولاد خوزستان

    خرم‌نیا تصریح کرد: راهبرد توسعه‌ای گروه فولاد خوزستان، مبتنی بر قابلیت‌های محوری، منابع و نیازهای فرآیندی و تکنولوژیکی سازمان ترسیم شده و همواره در این مسیر قرار داشته است، به‌گونه‌ای که در سه فاز توسعه قبلی خود که از سال ۱۳۷۵ آغاز شده، ظرفیت اسمی سالیانه آن از ۱.۵میلیون تن فولاد به بیش از ۲.۵ برابر افزایش یافته و در حال حاضر، ظرفیت تولید ۳.۸ میلیون تن در سال را محقق کرده است.

    وی ادامه داد: گروه فولاد خوزستان از سال ۱۳۹۶ نیز فاز چهارم توسعه این واحد را در راستای چشم‌انداز ۱۴۰۴، برای دستیابی به تولید پایدار سالیانه ۶ میلیون تن فولاد، با ایجاد توازن در کل زنجیره ارزش فولاد از سنگ تا محصول نهایی، تدوین کرده است. مهم‌ترین اولویتی که در اجرای طرح‌های توسعه فولاد خوزستان دنبال می‌شود رفع مشکلات و گلوگاه‌های ظرفیتی و زیرساختی در زنجیره فرآیندهای داخلی تولید و تکمیل زنجیره ارزش فولاد از طریق ورود به بالادست و پایین‌دست این زنجیره و جایگزینی تکنولوژی‌های قدیمی در راستای افزایش پایداری تولید است. از جمله این طرح‌ها و پروژه‌ها می‌توان به خرید سهام مدیریتی شرکت فولاد شادگان، خرید سهام مدیریتی شرکت توسعه معدنی و صنعتی سناباد، احداث مگامدول آهن اسفنجی زمزم ۳ در شرکت فولاد خوزستان، احداث خط و پست ۴۰۰ کیلوولت و سایر پروژه‌های عمده زیرساخت و طرح پایداری اشاره کرد.

    ***تدوین یک استراتژی روزآمد برای توسعه، نیاز صنعت کشور

    معاون برنامه‌ریزی و توسعه فولاد خوزستان در پایان خاطرنشان کرد: با یک نگاه کلان به وضعیت اقتصادی کشور می‌توان دریافت با وجود اینکه برنامه‌های متعددی در دهه‌های گذشته برای بهبود نرخ رشد و توسعه اقتصادی کشور و سایر شاخص‌های کلان آن تدوین شده، ‌اما در عمل به‌ دلایل گوناگون داخلی و خارجی، انحراف زیادی نسبت به این برنامه‌ها وجود داشته و نتایج و دستاوردهای مورد انتظار از اجرای آن‌ها محقق نشده است. انحراف زیاد از برنامه در عمل تفاوتی با نبود یک برنامه مشخص در مسیر توسعه اقتصادی کشور نخواهد داشت. در این شرایط، صنعت کشور نیازمند یک استراتژی توسعه صنعتی مشخص و روزآمد، متناسب با فرصت‌ها و تهدیدهای واقعی است که بر اساس مزیت‌های رقابتی و کارآمدی صنایع مختلف، با هدف تامین نیاز داخل و افزایش سهم در بازارهای صادراتی تدوین شده باشد تا با حمایت و البته با حداقل مداخله‌ دولت در اقتصاد، زمینه مناسبی برای شکوفایی ظرفیت‌های بالقوه اقتصاد کشور با کمک بخش خصوصی به‌ وجود آید.

    ***چاره‌اندیشی برای تامین مواد اولیه ضرورت دارد

    معاون بهره‌برداری فولاد خوزستان گفت: در سال‌های بعد ممکن است عدم‌ تناسب بین عرضه و تقاضا از این وضعیت هم بدتر شود که بیانگر چالش جدی فولادسازان برای تامین مواد اولیه مورد نیازشان است. این مسئله گویای این حقیقت است که باید ضمن اکتشاف و استخراج پهنه‌های جدید سنگ‌ آهن، نسبت به عدم صادرات سنگ‌ آهن که خام‌فروشی به‌ شمار می‌رود، تصمیم‌ جدی اتخاذ شود.
    محمود لندی اظهار داشت: تولید فولاد خام کشور در سال ۹۷ حدود ۲۵ میلیون تن بوده است و پیش‌بینی می‌شود این مقدار در سال جاری به بیش از ۲۶ میلیون تن برسد؛ بنابراین به نظر می‌رسد تولید فولاد کشور در سال جاری نیز مانند سال‌های گذشته به رشد خود ادامه دهد. آن‌گونه ‌که آمار و ارقام نشان می‌دهد، رشد تولید فولاد کشور در سال جاری حدود دو برابر متوسط رشد جهانی بوده که نشان‌دهنده پتانسیل بالای کشور در تولید فولاد است. در حال حاضر، ایران دهمین تولیدکننده فولاد در جهان به‌شمار می‌رود و امید می‌رود تا سال ۱۴۰۴ با تولید بیش از ۵۵ میلیون تن فولاد، به رتبه هفتم در بین بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد برسد.

    وی افزود: تولید فولاد خام کشور همواره روندی صعودی را طی می‌کند. فولاد خوزستان نیز در سال ۹۸ مانند سایر تولیدکنندگان حوزه صنعت و فولادسازان با مشکلاتی دست‌وپنجه نرم کرده است. از جمله پیامدهای تحریم‌های ظالمانه اعمال‌شده بر کل اقتصاد و صنعت فولاد کشور و به‌تازگی و به‌طور مشخص بر شرکت فولاد خوزستان است که باعث دشواری در تامین مواد اولیه، قطعات یدکی و تجهیزات مورد نیاز این شرکت که به‌ طور عمده منشا وارداتی داشته‌اند، شده است. البته در این شرایط دشوار هم، شرکت فولاد خوزستان دست روی دست نگذاشته و با اعمال سیاست‌هایی از جمله استفاده بهینه از مواد و تجهیزات، تعمیرات و نگهداری منظم و دقیق و بومی‌سازی برخی اقلام مورد نیاز تولید، حداکثر تلاش خود را کرده که تا جای ممکن ریسک تولید محصولات خود را کاهش دهد. با وجود همه این دشواری‌ها و مشکلاتی که تامین انرژی و شرایط جوی و باران‌های سیل‌آسا ایجاد کرد، فولاد خوزستان خواهد توانست اهداف برنامه‌های تولید سال جاری خود را محقق کند و با یک روحیه مضاعف به استقبال سال جدید برود.

    ***تامین مواد اولیه بزرگ‌ترین مشکل فولادسازان

    معاون بهره‌برداری فولاد خوزستان گفت: مشکل بزرگ فولادسازان کشور کمبود مواد اولیه به‌ویژه سنگ‌ آهن است. این کمبود به‌طور عمده ناشی از عدم اکتشاف و توسعه معادن سنگ‌آهن متناسب با تولید فولادسازان است. از طرفی، اکثر معادن نسبت به توسعه خود در تولید گندله و اسفنجی اقدام کرده‌اند و در نتیجه سنگ‌ آهن عرضه‌ شده در بازار کاهش چشمگیری داشته است؛ به‌ طوری‌ که پیش‌بینی می‌شود فقط ۱۶ میلیون تن سنگ‌ آهن برای عرضه در سال آینده وجود داشته باشد در حالی که نیاز فولاد خوزستان به تنهایی حدود هفت میلیون تن سنگ‌ آهن است.

    لندی یادآور شد: در سال‌های بعد ممکن است عدم‌ تناسب بین عرضه و تقاضا از این وضعیت هم بدتر شود که بیانگر چالش جدی فولادسازان برای تامین مواد اولیه مورد نیازشان است. این مسئله گویای این حقیقت است که باید ضمن اکتشاف و استخراج پهنه‌های جدید سنگ‌ آهن، نسبت به عدم صادرات سنگ‌ آهن که خام‌فروشی به‌ شمار می‌رود، تصمیم‌ جدی اتخاذ شود.

    وی تاکید کرد: دولت به‌ تازگی سعی کرده با وضع عوارض گمرکی از جذابیت صادرات مواد خام کاسته و تامین‌کنندگان را برای عرضه این مواد به بازار داخلی ترغیب کند که نتایج مطلوبی هم داشته است اما وضع این عوارض با توجه به نرخ‌های جهانی سنگ‌ آهن و قیمت ارز باید به‌ مرور زمان به‌ طور هوشمندانه به‌ روز شود تا تولیدکنندگان فولاد دغدغه کمتری برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود داشته باشند. بدیهی است معدن‌کاران مانند تمام فعالان بنگاه‌های اقتصادی به‌دنبال حداکثرسازی سود خود هستند و در صورتی‌ که صادرات به لحاظ اقتصادی ‌به‌صرفه‌تر از عرضه به صنایع داخلی باشد، گرایش آن‌ها به صادرات حتمی خواهد بود اما این نکته نباید فراموش شود که صادرات این مواد همان‌گونه که عنوان شد، خام‌فروشی به‌شمار می‌رود و صنایع پایین‌دستی که عامل ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر هستند را با مشکل جدی روبه‌رو می‌کند. از سوی دیگر، اختلال در صنعت فولاد به‌ عنوان یکی از محرک‌های اصلی اقتصاد کشور کل نظام اقتصادی را متاثر خواهد کرد؛ ‌از این‌ رو بر نهادهای حاکمیتی است که با وضع عوارض هوشمندانه بر صادرات سنگ‌ آهن، از صادرات بی‌رویه آن جلوگیری به عمل آورند.

    ***غفلت از اکتشافات جدید، مهم‌ترین عامل به‌هم خوردن توازن زنجیره فولاد

    معاون بهره‌برداری فولاد خوزستان عنوان کرد: همان‌گونه که می‌دانید، ظرفیت تولید در صنعت فولاد و نورد به‌طور قابل‌توجهی توسعه‌‌‌یافته، اما به موازات آن تولید مواد اولیه مورد نیاز این صنعت مانند سنگ‌آهن، افزایش ‌نیافته است. معدن‌کاران ایرانی در سال‌های گذشته تمرکز خود را بر توسعه چرخه پایین‌دست مانند تولید کنسانتره از پهنه‌های موجود گذاشتند و از توسعه بالادست یعنی اکتشاف معادن جدید غافل ماندند که شاید به‌ دلیل پرریسک بودن سرمایه‌گذاری در این حوزه بوده است. فولاد خوزستان، به‌عنوان دومین تولیدکننده فولاد کشور، برای کاهش ریسک تامین سنگ‌ آهن مورد نیاز خود مبادرت به تملک کارخانه تولید کنسانتره کرده است تا تامین بخش عمده‌ای از نیاز این شرکت را تضمین کند.

    لندی تاکید کرد: این شرکت در کشف پهنه‌های جدید نیز حضور فعالی دارد. به نظر این تجربه می‌تواند راهگشا باشد؛ یعنی معدن‌کاران به‌ جای توسعه پایین‌دست و تولید گندله، آهن‌اسفنجی یا فولاد برای دستیابی به ارزش‌افزوده بیشتر با شرکت‌های فولادی به هر شکلی ادغام شوند تا علاوه بر عدم‌ سرمایه‌گذاری مضاعف بتوانند از این طریق توازن نسبی در زنجیره ارزش فولاد ایجاد کنند. این در حالی است که در بسیاری از موارد توسعه پایین‌ دست معادن به‌ دلایل زیست‌محیطی یا دور بودن از مراکز مصرف یا بندرها برای صادرات ‌به‌صرفه است. البته نهادهای حاکمیتی و در درجه نخست دولت می‌توانند در این زمینه نقش اصلی را ایفا کنند.

    وی اضافه کرد: البته نمی‌توان انکار کرد که تحریم‌های ظالمانه برای همه بنگاه‌های اقتصادی کشور به‌ عنوان یک تهدید جدی در چند سال گذشته، همواره وجود داشته و بنگاه‌ها سال‌هاست با این مشکل دست به گریبان هستند. از سوی دیگر، همه شواهد حاکی از ادامه‌دار بودن این روند است؛ بنابراین باید راهکار‌های خنثی کردن تحریم‌ها را به‌طور خلاقانه پیدا کنند تا بتوانند به بقای خود ادامه داده و این تهدیدات را از طریق توجه به تامین‌کنندگان داخلی و حمایت از بومی‌سازی تا حد زیادی به یک فرصت برای اقتصاد کشور تبدیل کنند. ممکن است در کوتاه‌مدت شرکت‌ها با مشکلاتی از قبیل افزایش هزینه یا کاهش کیفیت روبه‌رو شوند اما در بلندمدت از وابستگی به واردات رهایی خواهند یافت. رویه فولاد خوزستان هم همیشه همین بوده است؛ یعنی با حداکثرسازی تامین مواد از داخل کشور و حمایت از تامین‌کنندگان داخلی سعی در کاهش اثرات تحریم‌ها دارد. ضمن اینکه،‌ راهکارهای خلاقانه برای تامین نیازهای اساسی از طریق واردات نیز همیشه مدنظر شرکت فولاد خوزستان خواهد بود.

    ***مهم‌ترین اقدامات شرکت فولاد خوزستان تا پایان سال

    معاون بهره‌برداری فولاد خوزستان عنوان کرد: مهم‌ترین اقدامات شرکت در زمان کوتاهی که تا پایان سال باقی‌ مانده است، در درجه نخست دستیابی به برنامه‌های تولید امسال خواهد بود. در سال جاری با تمام مشکلات و موانعی که در سطح کلان اقتصاد کشور وجود داشت و به این بنگاه هم آسیب وارد کرد، مانند کمبود مواد اولیه و انرژی، پدیده‌های جوی مانند باران سیل‌آسای اوایل سال و همچنین مشکلات عملیاتی که جزو لاینفک فعالیت‌های تولیدی است؛ حداکثر سعی فولاد خوزستان بر آن است که به برنامه‌های تولیدی که برای سال ۱۳۹۸ ترسیم کرده است، برسد. در گام بعدی برنامه شرکت، آماده شدن برای یک سال جدید و پر ثمر دیگر خواهد بود؛ بنابراین با پیش‌بینی نیازهای سال آینده و تامین به‌ موقع آن‌ها سعی بر این است که به امید خدا، شرکت سال جدید را با قدرت شروع کند.

    ***برنامه فولاد خوزستان برای سال ۱۳۹۹

    لندی اظهار کرد: شرکت فولاد خوزستان همواره برنامه‌های توسعه خود را بر دو اصل توسعه طرح‌های جدید از طریق احداث یا تملک این طرح‌ها و همچنین افزایش بهره‌وری تجهیزات فعلی قرار داده است. سال آینده نیز اجرای طرح‌های توسعه در سطح هلدینگ فولاد خوزستان با قدرت پیگیری خواهند شد که طرح‌هایی از قبیل احداث زمزم ۳ برای تولید آهن اسفنجی به‌ منظور تامین شارژ فلزی کوره‌ها، احداث ریخته‌گری اسلب جایگزین برای دستیابی شرکت به تولید اسلب‌های عریض و تنوع‌بخشی به سبد محصولات شرکت، توسعه فولاد شادگان و راه‌اندازی کامل واحد گندله‌سازی شرکت صنعتی معدنی توسعه فراگیر سناباد از مهم‌ترین آن‌هاست. از سوی دیگر، توسعه شرکت از طریق تملک واحدهای تولیدی نورد و در صورت امکان تملک معادن سنگ‌آهن که در استراتژی‌های شرکت تعریف‌ شده، مدنظر خواهد بود که امیدواریم سال آینده شاهد خبرهای خوبی در این‌باره باشیم. با افزایش بهره‌وری شرکت نسبت به سال جاری، فولاد خوزستان خواهد توانستاهداف و افق‌های بالاتری از تولید را با حفظ و ارتقای کیفیت برای خود متصور باشد.

    ***سهم ۲۵ درصدی فولاد خوزستان تا سال ۱۴۰۴

    معاون بهره‌برداری فولاد خوزستان در پایان خاطرنشان کرد: مفهوم افزایش و توسعه تولید همان‌طور که تاریخ فعالیت شرکت فولاد خوزستان نشان می‌دهد، در ژن این شرکت وجود دارد و در حال حاضر، از طرق گوناگون با ایجاد طرح‌های جدید مانند طرح توسعه فولاد شادگان، تملک و توسعه شرکت فراگیر سناباد، توسعه فولاد خوزستان در زمینه تولید اسفنجی از طریق اجرای طرح زمزم ۳ و توسعه تولید ذوب و ریخته‌گری دنبال می‌شود و همان‌طور که گفته شد، تملک شرکت‌های نوردی نیز در دستور کار شرکت فولاد خوزستان قرار داد. این شرکت با تدوین و تمرکز بر استراتژی‌های توسعه‌ای، چشم‌انداز و اهداف روشنی برای خود ترسیم کرده که با تمام توان به‌دنبال تحقق آن‌هاست. از این منظر، رسیدن به سهم بالایی از تولید در سطح کشور دور از ذهن نبوده و امید بسیار داریم که به اهداف بلندمدت خود در این زمینه دست پیدا کنیم. فولاد خوزستان سال‌هاست جایگاه دوم بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد در سطح کشور را حفظ کرده و همچنان به‌دنبال افزایش کمی و کیفی تولید خود است.

    ***فولاد خوزستان پیشگام در مقابله با ویروس کرونا

    مدیرعامل فولاد خوزستان ضمن اشاره به اینکه شرکت فولاد خوزستان اولین شرکتی بود که به محض تایید ورود این ویروس به کشور، کمیته مقابله با آن را در عالی‌ترین سطح تشکیل داد، گفت: تمام تصمیمات کمیته مقابله با کرونا در شرکت، با مشورت نخبگان دانشگاهی و رصد وضعیت این بیماری از طریق متخصصان بیماری‌های عفونی، با هماهنگی کامل با مراجع رسمی و حاکمیتی اتخاذ و اجرا گردیده است.
    علی محمدی مدیرعامل فولاد خوزستان طی گفت‌وگویی به شرح اقدامات این شرکت در زمینه مقابله با ویروس کرونا پرداخته است که متن کامل آن را در ادامه می‌خوانید:

    از چه زمانی اقدامات جهت پیشگیری از ویروس کرونا در شرکت آغاز شد؟
    شرکت فولاد خوزستان اولین شرکتی بود که به محض تایید ورود این ویروس به کشور، کمیته مقابله با آن را در عالی‌ترین سطح تشکیل داد. این ادعای ما نیست بلکه اذعان مراکز مسئول در این مسئله است. این کمیته به ریاست قائم مقام اینجانب در امور سلامت و بهداشت کارکنان، قائم مقام ارشد، معاونین و مدیران حوزه‌های مختلف از جمله: منابع انسانی و امور اجتماعی، بهره‌برداری، خرید، بهداشت، درمان و محیط زیست، روابط عمومی، بازرسی و نظارت، خدمات و امور رفاهی، امور اداری و… بدون درنگ جلسات خود را به طور منظم تشکیل داده و تصمیمات لازم را به موقع اتخاذ و در شرکت اجرا کرده است. البته اینجانب نیز در برخی جلسات این کمیته شرکت کردم
    در زمینه اطلاع‌رسانی موارد بهداشتی به کارکنان چه اقداماتی انجام گرفته است؟

    اطلاعات موثق و مورد تایید کمیته مذکور از طرق مختلفی از جمله اتوماسیون اداری، نصب بنر، چاپ بروشور و فضای مجازی در دسترس کارکنان قرار گرفت. همچنین کارکنان خدمات درباره راه‌های انتقال ویروس و اقدامات بهداشتی لازم برای جلوگیری از انتقال آن و نحوه ضدعفونی سطوح و پخت و بسته‌بندی بهداشتی غذا، آموزش‌های لازم را دیدند.

    درباره تردد کارکنان چه اقدامات پیشگیرانه‌ای انجام گردید؟

    تمام درهای اصلی شرکت مجهز به دستگاه اندازه‌گیری دمای بدن شده و همه کارکنان قبل از ورود به شرکت از این نظر بررسی و افرادی که دارای تب باشند به درمانگاه مرکزی شرکت معرفی می‌شوند. این اقدام نقش بسزایی در پیشگیری از انتشار بیماری در شرکت داشته اشت. همچنین تمام رانندگان هم هنگام ورود به شرکت مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

    برای خانواده کارکنان و بازنشستگان چه اقدام پیشگیرانه‌ای انجام شده است؟

    در زمینه فرهنگ‌سازی برای پیشگیری از این بیماری اطلاعات لازم از طریق فضای مجازی در اختیار بازنشستگان و خانواده آن‌ها قرار گرفت. همچنین بسته بهداشتی ارزشمندی حاوی مواد ضدعفونی کننده دست‌ها، سطوح و ملزومات بهداشتی، ماسک، دستکش و ژل ضدعفونی به همه کارکنان از جمله بازنشستگان تقدیم شد.

    در زمینه نظارت بر حسن اجرای مصوبات کمیته مقابله با کرونا چه تمهیداتی انجام گرفته است؟

    کمیته‌ای در کنار کمیته اصلی مقابله با کرونا برای نظارت بر اجرای دقیق مصوبات تشکیل شده است که به طور شبانه‌روزی بر اجرای مصوبات نظارت دائم دارند. شماره‌هایی نیز برای پاسخ به سوالات و رسیدگی به درخواست‌های کارکنان اعلام شده که به طور منظم، نظرات آنان در خصوص اجرای مصوبات کمیته اخذ و به آن‌ها رسیدگی می‌شود.

    مهم‌ترین تصمیمات اتخاذ شده در این کمیته چه بوده است؟

    اجازه بدهید قبل از پاسخ به این سوال تشکر صمیمانه‌ای داشته باشم از تک تک همکاران عزیزم در این کمیته که به طور شبانه‌روزی با رصد شرایط تصمیمات به‌هنگام و عالمانه‌ای را اتخاذ کردند که بعضاا بعد از چند روز از سوی دیگر سازمان‌ها اتخاذ شد و همچنین تشکر ویژه از کارکنان فهیم شرکت فولاد خوزستان که تا این لحظه بیشترین همکاری را در رعایت مسائل بهداشتی داشته‌اند.

    در نخستین اقدام موثر بر اساس مصوبه این کمیته، ثبت ورود و خروج از حالت اثر انگشت به کارت‌زنی تبدیل و مواد ضدعفونی کنار درهای ورودی شرکت نصب شد. روزانه اماکن عمومی، ضدعفونی و سرویس‌های ایاب و ذهاب کارکنان و سطوح تماس در محل‌های پرتردد گندزدایی می‌شود. ساعات کاری کارکنان روزکار نیز کاهش یافته و رستوران‌ها تعطیل و غذاها به طور بسته‌بندی توزیع و مواد ضدعفونی و ماسک در اختیار همه کارکنان قرار گرفته است.

    چه اقداماتی برای محافظت از افراد در خطر صورت گرفته است؟

    طبق پروتکل‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بهداشت جهانی، افراد مسن، افراد مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج، مصرف‌کنندگان کوروتون و داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، افراد باردار و بخشی دیگر از افراد دارای ریسک بالای ابتلا به این ویروس هستند. بر اساس تصمیمات کمیته مقابله با کرونا و منطبق بر پروتکل‌های درمانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، کارکنان دارای این مشخصات از طریق سیستم طب صنعتی شرکت، شناسایی و از حضور در محل کار معاف شدند. از طرفی با توجه به تعطیلی مدارس و لزوم حضور مادران در کنار فرزندان، اولین گروهی که مشمول کاهش زمان حضور در محل کار شدند، بانوان شاغل در فولاد خوزستان بودند.

    برای پیشگیری از ازدحام افراد در مکان‌های دربسته چه اقداماتی صورت گرفته است؟

    تمام تصمیمات کمیته مقابله با کرونا در شرکت با مشورت نخبگان دانشگاهی و رصد وضعیت این بیماری از طریق متخصصان بیماری‌های عفونی، با هماهنگی کامل با مراجع رسمی و حاکمیتی اتخاذ و اجرا گردیده است.

    بر اساس مصوبات کمیته مقابله با ویروس کرونا از همان ابتدا ضمن حذف وعده ناهار و جلوگیری از تردد کارکنان به رستوران‌ها، تمام اجتماعات ورزشی، آموزشی، فرهنگی و بخش‌های دندانپزشکی و کلینیک‌های تخصصی غیرضروری تعطیل اعلام شد و این اقدامات در راستای پیشگیری از شیوع این ویروس و حفظ سلامت کارکنان و خانواده‌های آنان بسیار موثر واقع شده است.

    فلزات آنلاین

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.