بازار بورس ایران در یک سال گذشته بازدهی بسیار چشمگیری داشته و سود قابلتوجهی را ازآن سهامداران خود کرده است. به اعتقاد کارشناسان بازار، سهام فولادیها جزو سهمهای بنیادی هستند. این شرکتها عملکرد قوی را در چند سال گذشته از خود به نمایش گذاشتهاند
*** معاملات سهام فولادیها
این رشد قابل توجه زمینه جذب نقدینگی بسیاری را به این بازار فراهم کرده که خود علت دیگری برای رشد بازار بورس شده است. در چنین شرایطی مدتی است برای خرید برخی سهمها هر روز صف خرید تشکیل میشود. سهام شرکتهای فولادی نیز از جمله سهامی است که مورد اقبال عموم قرار گرفته تا جایی که معاملات نمادهای فولادی با صف خرید پایان مییابد. درنتیجه انتظار میرود رشد سهم این مجموعههای فولادی همچنان ادامه داشته باشد.
به اعتقاد کارشناسان بازار، سهام شرکتهای فولادی جزو سهمهای بنیادی هستند. این شرکتها عملکرد قوی را در چند سال گذشته از خود به نمایش گذاشتهاند؛ در همین حال انتظار میرود روند رو به رشد این شرکتها در امسال نیز ادامه یابد. بدون تردید مزیتهای ایران در تولید فولاد نیز در تضمین آینده این صنعت بیتاثیر نخواهد بود. همه موارد یادشده زمینه جذب نقدینگی به خرید سهام این مجموعهها را فراهم کرده است. علاوه بر این، آینده این صنایع را نیز تضمین میکند.
*** خرید بدون ریسک سهام فولادیها
صمت حمید میرمعینی، کارشناس بازار گفت: رشد شاخص بازار سهام ویژه یک صنعت خاص نیست و کلیت بازار را در برگرفته و در این میان، صنعت فولاد نیز رشد خوبی را از آن خود کرده است. رشد قیمت تولیدات این شرکتها، افزایش ارزش دارایی آنها و همچنین افزایش ارزش سرمایه از محل تجدید ارزیابی آنها، میتواند منشا خوبی برای رشد قیمت سهام این شرکتها باشد. میرمعینی افزود: با ورود جریان جدید نقدینگی به بازار سهام، شرکتهای فولادی نیز مورد اقبال صاحبان سرمایه قرار گرفتند؛ درنتیجه شاهد رشد قابل توجه سهام شرکتهای فولادی بودیم.
وی افزود: سهام شرکتهای فولادی همچنان جزو بهترین سهمهای بازار قرار دارند، چراکه درمقابل سایر صنایع، ریسک چندانی آنها را تهدید نمیکند. بسیاری از شاخصههای اثرگذار بر تولید محصولات نهایی این واحدها نیز وابسته به داخل کشور است؛ درنتیجه انتظار میرود در آینده نیز با چالشی روبهرو نشوند. درواقع سهام با پشتوانهای هستند. البته شاید به اندازه چند ماه گذشته رشد نداشته باشند، اما افتی هم نخواهند داشت.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: گزارش عملکرد فروردین ماه این شرکتها، حکایت از آن داشت که شرایط اقتصادی و همهگیری ویروس کرونا تاثیر چندانی بر روند تولید و فروش این مجموعهها نداشته است. البته بخشی از این موضوع را باید به این موضوع نسبت داد که این واحدها تولیدات خود را از قبل پیشفروش کردهاند، اما در همین حال باید تاکید کرد که از آنجاکه این صنعت، جزو صنایع مادر هستند؛ پس همچنان در وضعیت بهتری به سر میبرند و تاثیر قابلملاحظه و مشهودی از رکود اقتصادی نپذیرفتهاند.
*** مزیت های ذاتی تولید فولاد در ایران
وی گفت: تولید فولاد در ایران بهدلیل وجود منابع معدنی و انرژی با مزیتهای ذاتی همراه است؛ درنتیجه این محصولات قیمت تمام شده بهتری در مقایسه با سایر صنایع دارند؛ بنابراین به نظر نمیرسد که این صنعت در آینده نیز با تنشهای جدی روبهرو شود. البته باید تاکید کرد که در این میان سیاستهای دولت نیز از اهمیت برخوردار است. درواقع این سوال مطرح است که دولت چگونه میخواهد از فرصت برجسته شدن نقش بازار سرمایه در اقتصاد کشور استفاده کند.
میرمعینی افزود: با وجود تمام چالشهایی که اقتصاد کشور را در امسال تهدید میکند، اما همچنان امید داریم برخی صنایع همچون فولاد، فعالیت پر رونقی را پیشروی خود داشته باشند. درواقع انتظار داریم، شرکتهای فولادی چندان تاثیر منفی از بیماری کرونا نپذیرند. در همین حال به نظر نمیرسد سهام این شرکتها دستخوش تغییرات آزارهنده برای صاحبان سهام آنها شود.
*** ورود نقدینگی، عامل رشد است
صمت همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه درباره رشد سهام شرکتهای فولادی در بازار سرمایه گفت: بخش قابلتوجهی از این رشد را باید به ورود نقدینگی به بازار سرمایه نسبت داد. فولاد جزو سهمهای بنیادی است و بسیاری از سرمایهگذاران در بورس علاقهمندند نقدینگی خود را به خرید سهمهای بنیادی اختصاص دهند. دارابی در ادامه افزود: فولاد در بازار بینالمللی همچنان با قیمت خوبی مبادله میشود؛ در عین حال تقویت ارزش دلار در مقابل ریال در ایران، این بازار را بیش از پیش تقویت کرده است.
ایران از مزیتهای قابلتوجهی در صنعت فولاد برخوردار است. منابع غنی انرژی و ظرفیتهای معدنی، موجب شده این نهادههای مهم و اثرگذار تولید با قیمتی ارزان در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد. در همین حال نیروی کار ارزان نیز از دیگر مواردی است که تولید فولاد را در کشور ما با بهرهوری اقتصادی همراه کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: سرمایه دلاری قابلتوجهی برای ساخت واحدهای فولادی کشور هزینه شده است؛ بنابراین نباید نگرانی خاصی درباره این رشد بازار سهام داشت و آن را حباب دانست.
*** امکان سرمایهگذاری مولد برای فولادی ها
مردم نقدینگی خود را به بازار سهام وارد کردهاند؛ خرید سهام شرکتهای فولادی، امکان سرمایهگذاری مولد را برای آنها فراهم میکند. بهویژه سهامداران عمده این شرکتها میتوانند بخشی از سهام خود را به افراد تازه وارد بفروشند. وجوه بهدست آمده را نیز صرف سرمایهگذاری جدید کنند. یا میتوان از این سرمایه برای اجرای فعالیتهای توسعهای استفاده کرد.
دارابی تاکید کرد: درواقع این موضوع یکی از کارکردهای بازار سرمایه است؛ یعنی نقدینگی جدید جذب بازار شود و سهامداران عمده بتوانند هزینهای را که صرف ساخت واحدها کردهاند را دوباره بهدست بیاورند و فعالیت تولیدی دیگری را آغاز کنند.
وی در ادامه اظهارکرد: با توجه به مزیتهای تولید فولاد در کشور که پیشتر هم به آنها اشاره شد، میتوان انتظار داشت این صنعت در سطح جهانی موفق عمل کند. کما اینکه در چند سال گذشته از یک واردکننده فولاد به صادرکنندهای در این حوزه تبدیل شدهایم. ایران درحالحاضر میتواند نیازهای کشورهای منطقه را به فولاد تامین کند. کما اینکه درحالحاضر نیز مشتریان پروپاقرصی برای این محصول ایران در بازار جهانی وجود دارد.
دارابی اظهار امیدواری کرد که بهزودی اغلب کشورهای جهان از قرنطینه ناشی از سیوع ویروس کرونا خارج شوند.
درنتیجه میتوان به بهبود بازار فولاد در آینده در بازارهای جهانی امیدوار بود. بهعلاوه آنکه همواره قیمت فروش فولاد ایران در بازار بینالمللی در مقایسه با سایر کشورها رقابتی بوده است. بنابراین خریداران معمولا فرصت خرید از ایران را از دست نمیدهند و میتوان به رشد عملکرد این شرکتها و همچنین بهبود وضعیت سهام آنها همچنان امیدوار بود.
ثبت دیدگاه