چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳ 24 جماد ثاني 1446 Wednesday, 25 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    خرداد ۱۳۹۹
    ش ی د س چ پ ج
    « اردیبهشت   تیر »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    تبعات بحران کرونا:

    افت تولید محصولات فولادی برای نخستین‌بار در یک دهه گذشته

    شناسه : 22986 03 خرداد 1399 - 8:59 منبع : استیل ایران
    انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در آخرین گزارش خود آماری از میزان تولید و صادرات این فلز استراتژیک در فروردین امسال ارائه کرده است. براساس آمار منتشر شده، برای نخستین‌بار طی سال گذشته میزان تولید محصولات فولادی کشور کاهشی شده است.
    افت تولید محصولات فولادی برای نخستین‌بار در یک دهه گذشته
    پ
    پ

    ***تولید و صادرات فولاد در ایران

    تولید فولاد در ایران نیز حائز اهمیت است و شرایط آن به‌طور مرتب رصد می‌شود.
    انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در آخرین گزارش خود آماری از میزان تولید و صادرات این فلز استراتژیک در فروردین امسال ارائه کرده است. براساس آمار منتشر شده، برای نخستین‌بار طی سال گذشته میزان تولید محصولات فولادی کشور کاهشی شده است.

    به عقیده کارشناسان، این افت به‌دلیل شیوع ویروس کرونا ایجاد شده است. در همین حال میزان صادرات این محصولات نیز کاهش پیدا کرده است. در چنین شرایطی از مسئولان انتظار می‌رود با عنایت به اهمیت و اثرگذاری این صنعت در توسعه اقتصادی کشور و اشتغالزایی بالایی که دارد، از این صنعت حمایت کنند.
    انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، آمار تولید فولاد کشور در فروردین امسال را منتشر کرد. آمار منتشر شده نشان می‌دهد تولید محصولات فولادی ایران برای نخستین‌بار در یک دهه گذشته در فروردین سال ۹۹، کاهش یافته است.

    تولید محصولات فولادی کشور در فروردین امسال، با کاهش ۸ درصدی نسبت به فروردین سال گذشته، به یک میلیون و ۵۳۴ هزار تن رسیده است. در همین حال تحت‌تأثیر بحران کرونا و همه‌گیری این ویروس، صادرات شرکت‌های بزرگ فولادی کشور نیز در فروردین، کاهش قابل توجه ۴۹ درصدی را تجربه کرده است.

     

    ***تولید فولاد میانی کشور در فروردین امسال

    به‌گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، براساس آمارهای انجمن فولاد، تولید فولاد میانی کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد ۲ درصدی را تجربه کرده و به ۲ میلیون و ۳۲۱ هزار تن رسیده است. اگرچه در مجموع تولید فولاد میانی کشور در فروردین ۹۹ افزایش اندک را تجربه کرده، اما تولید بیلت و بلوم نزولی بوده است. میزان تولید بیلت و بلوم نسبت به فروردین سال گذشته، کاهش ۴ درصدی را تجربه کرده است. از ۲ میلیون و ۳۲۱ هزار تن فولاد میانی تولید شده در فروردین امسال، یک میلیون و ۲۸۴ هزار تن مربوط به بیلت و بلوم و یک میلیون و ۳۷ تن آن مربوط به اسلب بوده است. در این میان، تولید اسلب نیز در فروردین امسال رشد ۱۲ درصدی را تجربه کرده است.

    از بررسی آمار تولید این‌گونه بر می‌آید که در فروردین ۹۸، تولید تیرآهن با کاهش ۲۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۸۵ هزار تن، تولید میلگرد با کاهش ۱۲ درصدی به ۵۲۰ هزار تن و تولید نبشی، ناودانی و سایر مقاطع طویل با کاهش ۱۳ درصدی به ۵۵ هزار تن رسیده است. در مجموع، تولید مقاطع طویل فولادی در فروردین امسال با کاهش ۱۳ درصدی به ۶۶۰ هزار تن رسیده است.
    میزان تولید ورق گرم در فروردین امسال نسبت به فروردین سال گذشته تغییری نداشته و ۷۸۶ هزار تن بوده است. تولید ورق سرد با کاهش ۵ درصدی به ۱۹۷ هزار تن و تولید ورق پوشش‌دار با کاهش قابل‌توجه ۴۷ درصدی به ۷۳ هزار تن در فروردین امسال رسیده است.

    مجموع تولید مقاطع تخت فولادی نیز با کاهش ۳ درصدی به ۸۷۴ هزار تن رسیده است. تولید آهن اسفنجی نیز در فروردین امسال با رشد ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۲ میلیون و ۶۲۶ هزار تن رسیده است.

     

    ***کاهش تولید و صادرات فولاد ایران

    از مجموع آمارهای یادشده می‌توان اینطور نتیجه گرفت که تحت‌تأثیر بحران کرونا، تولید محصولات فولادی در ایران برای نخستین‌بار در یک دهه گذشته در فروردین امسال کاهش یافته است.
    کرونا فعالیت‌های اقتصادی و تجاری در کشور را کاهش داد و باعث شد در مجموع تولید محصولات فولادی، کاهش ۸ درصدی را در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کند.
    در کنار کاهش تولید محصولات فولادی، آمارها حکایت از آن دارد که صادرات شرکت‌های بزرگ فولادی کشور در فروردین امسال، کاهش قابل توجه ۴۹ درصدی را نسبت به فروردین سال گذشته، تجربه کرده است. حجم صادرات شرکت‌های بزرگ فولادساز کشور در نخستین ماه امسال (فروردین) ۲۲۱ هزار و ۵۹۲ تن بوده که از حیث وزنی، کاهش ۴۹ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.

     

    ***بحران کرونا و لزوم تسهیل صادرات فولاد

    بررسی آمارها حاکی از این است که بحران کرونا بر تولید و صادرات فولاد ایران تأثیر داشته است؛ بنابراین در چنین شرایطی که به‌دلیل این ویروس، تقاضای جهانی برای فولاد کاهش چشمگیری داشته، باید شرایط صادرات فولاد تسهیل شود تا صنعت فولاد کشور با کمترین آسیب، این بحران بی‌سابقه را پشت سر بگذارد.
    بسیاری از کشورها درحال‌حاضر برای صنعت فولاد خود مشوق‌های صادراتی درنظر گرفته‌اند و در کنار آن، از طریق بسته‌های محرک اقتصادی به‌دنبال آن هستند که تقاضا برای کالاها از جمله فولاد را افزایش دهند.

    ثبت دیدگاه

    2 دیدگاه برای “افت تولید محصولات فولادی برای نخستین‌بار در یک دهه گذشته”
    1. سلام
      میشه بفرمایید کاهش تولید چه اثری روی قیمت ها داشته؟

      • مشخصا کاهش تولید باعث کاهش حجم عرضه در بازار خواهد شد . در شرایط کنونی عامل کرونا باعث افت تولید در بسیاری از نقاط جهان از جمله ایران شده که این موضوع هم بخاطر کاهش تقاضاست، مشابه آنچه که در نفت در ۲ ماه اخیر اتفاق افتاد. بنابراین در صورتی که حجم عرضه در مقایسه با تقاضای واقعی بازار، کمتر شود باعث افزایش قیت ها میگردد اما در صورتی که حجم عرضه و تقاضا باهم تناسب داشته باشند؛ باید عوامل دیگر را برای پیش بینی مد نظر قرار داد.