براساس گزارش اخیر انجمن جهانی فولاد (worldsteel)، برآوردها نشان میدهد تولید جهانی فولاد خام در ماه آوریل با افت ۱۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۳۱.۱ میلیون تن رسیده است. این میزان تولید، شامل تولید ۶۴ کشوری است که تولید خود را به اجمن جهانی فولاد گزارش میکنند و حدود ۹۹ درصد کل تولید جهانی فولاد را به خود اختصاص میدهند.
*** اثرات ویروس کرونا
به نقل از MEPS، شیوع کرونا و اقدامات مهار آن تاثیر زیادی بر تولید واحدهای فولادی در سراسر جهان و همچنین گردآوری آمار تولید داشته است. انجمن جهانی فولاد اشاره کرد که آمار ماه آوریل، تخمینی است که ممکن است در گزارش تولید ماه آینده، اصلاح شود.
تولید فولاد خام در ۲۸ کشور اتحادیه اروپا (شامل انگلیس) در ماه آوریل حدود ۱۰.۷ میلیون تن برآورد میشود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نشاندهنده افت ۲۲.۹ درصدی است. اسپانیا و ایتالیا بیشترین حجم کاهش تولید را به خود اختصاص دادند. با وجود کاهش عرضه در جنوب اروپا، قیمت فولاد در حال کاهش است.
انجمن جهانی فولاد با وجود مشکلات بحران کرونا، موفق به برآورد آمار تولید چندین کشور بزرگ تولیدکننده فولاد در جهان شده است. به استثنای چین، این کشورها کاهش شدید تولید را گزارش کردند.
تولید فولاد خام چین در ماه آوریل حدود ۸۵ میلیون تن گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تقریبا بدون تغییر بود. در طول مدت شیوع کرونا، بسیاری از واحدهای کوره بلند چین با نرخ بهرهبرداری بهنسبت قوی به فعالیت خود ادامه دادند. این موضوع نخست باعث افزایش شدید موجودی فولاد شد، اما با بازیابی تقاضا در این کشور، سطح موجودی به میزان مناسبی کاهش داشته است.
*** افت تولید در سایر نقاط جهان
محدودیتهای شدید مهار کرونا، باعث شده هند جایگاه خود را بهعنوان دومین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان دستکم بهطور موقتی از دست بدهد. تولید این کشور در ماه آوریل نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۵.۲ درصد افت داشت و به ۳.۱ میلیون تن رسید. بخش قابلملاحظهای از صنعت فولاد این کشور مطابق با دستورات دولتی، متوقف شده بود.
مصرف فولاد در ژاپن حتی قبل از شیوع کروناویروس نیز در حال کاهش بود، اما با گسترش همهگیری، واحدهای فولادسازی داخلی مجبور به کاهش بیشتر تولید شدند تا تعادل عرضه و تقاضا را به بازار برگردانند. طبق گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد ژاپن در ماه آوریل حدود ۶.۶ میلیون تن بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت ۲۳.۵ درصدی داشت.
*** وضعیت تولید در آمریکا
تولید فولاد خام واحدهای فولادسازی در ایالات متحده در ماه آوریل کمتر از ۵ میلیون تن بود که نشاندهنده کاهش ۳۲.۵ درصدی نسبت به آوریل ۲۰۱۹ است. دادههای موسسه آهن و فولاد امریکا (AISI) نشان میدهد که نرخ بهرهبرداری واحدهای داخلی امریکا فقط ۵۵ درصد بود. آمارهای موقتی این موسسه حاکی از کاهش بیشتر نرخ بهرهبرداری این واحدها تا ۵۰ درصد در ماه مه است.
تولید فولاد ترکیه نیز با افت ۲۶.۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به کمتر از ۲.۵ میلیون تن رسید.
ادرات این کشور خبرساز شده و کمیسیون اروپا بهتازگی بررسی اقدامات ضددامپینگ برای محصولات تخت نورد گرم از مبدا ترکیه انجام داده است. واحدهای فولادسازی ترکیه نیز در مقابل خواستار اقدامات متقابل علیه فولادسازان اروپایی شدند. در حالی که محدودیتهای ناشی از بحران کرونا در سراسر جهان بهتدریج در حال کاهش است، اما انتظار میرود آمار تولید بسیاری از کشورها در ماه مه نیز مشابه ماه آوریل کاهش شدیدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته باشد. پیشبینی MEPS حاکی از بازیابی تدریجی تولید فولاد خام در نیمه دوم امسال است.
ثبت دیدگاه