جمعه, ۲۶ دی , ۱۴۰۴ 28 رجب 1447 Friday, 16 January , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    تیر ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « خرداد   مرداد »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    داغ شدن موتور تولید خودرو در پسابرجام

    شناسه : 2487 17 تیر 1396 - 4:43

    جدیدترین آمار تولید خودروهای داخلی در حالی اعلام شد که طبق آن، خودروسازان کشور توانستند در فصل بهار امسال افزایش ۲/ ۱۵ درصدی را در تولید انواع محصولات از خود به جا بگذارند.

    پ
    پ

    به گزارش مرکز فولاد ایرانیان و به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد:  براساس آماری که وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر کرده، خودروسازان کشور در مجموع ۳۰۶ هزار و ۵۴۵ دستگاه انواع خودرو از ابتدا تا پایان خردادماه سال‌جاری تولید و بر همین اساس در فصل نخست سال‌جاری روند رو به رشدی را در کارنامه خود ثبت کردند.

    ایران خودرو، سایپا و پارس‌خودرو به‌عنوان سه‌خودروساز اصلی کشور در مجموع ۲۶۰ هزار و ۷۰ دستگاه انواع محصول سواری را در فصل بهار امسال تولید کرده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۶۲/ ۱۵ درصدی را تجربه کنند.

     براساس این آمار آبی‌های جاده مخصوص تا پایان خردادماه سال‌جاری با تولید ۱۴۵ هزار و ۵۳۱ دستگاه خودروی سواری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته توانستند ۶/ ۱۳ درصد افزایش تیراژ تولید را ثبت کنند؛ پس از آن شرکت سایپا با تولید ۶۹ هزار و ۷۳۶ دستگاه خودروی سواری دومین خودروساز کشور از لحاظ تیراژ تولید بوده است.

    بررسی میزان تولید شرکت سایپا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نیز نشان از افزایش ۱/ ۱۴ درصدی دارد؛ بعد از سایپا، شرکت پارس‌خودرو با تولید ۴۴ هزار و ۸۰۳ دستگاه افزایش ۳/ ۲۵ درصدی داشته است.

     اما طبق آمار منتشره از سوی وزارت صنعت، تیراژ پژو ۲۰۶ (در مجموع مدل هاچ‌بک و صندوق‌دار) در فصل نخست سال‌جاری، ۳۹‌هزار و ۱۶۳ دستگاه بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایشی ۱/ ۳۷ درصدی را نشان می‌دهد. پژو ۲۰۶ پرتیراژترین محصول ایران‌خودرو در سه ماه ابتدایی سال‌جاری لقب گرفته و در مجموع نیز پس از پراید، بیشترین تیراژ را نصیب خود کرده است.

    اما دیگر محصول پژویی ایران‌خودرو یعنی پژو ۴۰۵ در سه ماه ابتدایی امسال با کاهش تولید روبه‌رو شده است. بر این اساس، آبی‌های جاده‌ مخصوص در مجموع ۲۸ هزار و ۶۰۲ دستگاه پژو ۴۰۵ را تا پایان خردادماه امسال تولید کرده و نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته، ۸۶/ ۱۷ درصد کاهش را تجربه کرده‌اند ، پژو پارس نیز در فصل نخست سال‌جاری با کاهش تولید مواجه شده است.

    این محصول که همواره پس از پراید و ۲۰۶، سومین خودرو پر تیراژ داخلی به‌شمار می‌رفت، آمار ۲۷ هزار و ۶۵۷ دستگاهی‌ تا پایان خردادماه از خود به جا گذاشته و ۴ درصد کاهش تولید را تجربه کرده است.

    ایران خودرو طی فصل بهار در مجموع ۲۳ هزار و ۱۴۳ دستگاه سمند را به تولید رسانده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸/ ۶ درصد افزایش تیراژ را به خود دیده است.

    طبق آمار منتشره، رانا با تیراژ یک هزار و ۵۳۷ دستگاهی تا پایان خردادماه امسال، کاهش ۳/ ۴۶ درصدی را تجربه کرده. طبق آمار اعلامی، دنا تیراژی هفت هزار و ۳۵۸ دستگاهی را در سه ماه ابتدایی امسال از خود به جا گذاشته؛ بنابراین حدود ۵/ ۵۹‌درصد افزایش تولید را به خود دیده است. سایپا و پارس‌خودرو در مجموع ۴۷ هزار و ۴۰۱ دستگاه پراید را تا پایان خردادماه امسال به تولید رسانده‌اند که این موضوع از کاهش تیراژ ۶۵/ ۱۱ ‌درصدی این خودرو حکایت دارد.

    در حالت تفکیکی اما پارس‌خودرویی‌ها با تیراژ ۱۶ هزار و ۹۶۷ دستگاهی طی سه ماه ابتدای امسال، ۱۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ کاهش تولید داشته‌اند و این در شرایطی است که تیراژ پراید در سایپا ۳۰ هزار و ۷۴ دستگاه بوده است. با این حساب، سایپا در تولید پراید ۰۴/ ۱۲ درصد کاهش تیراژ را به خود دیده است.

    در کنار پراید اما تیبا با افزایش تیراژ روبه‌رو شده، چه آنکه سایپایی‌ها تا پایان خردادماه امسال ۲۸‌هزار و ۶۰۸ دستگاه از این محصول را به تولید رسانده‌اند. با این حساب، تیبا که علاوه‌بر سایت مرکزی سایپا، در سایت کاشان این شرکت نیز به تولید می‌رسد، در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۵ با افزایش ۷۷/ ۳۲ درصدی تولید مواجه شده است.

    منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

    ستاره امیرپور کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی شریف 

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.