اما همچنان تقاضای داخلی آهن ثابت بوده و میزان فولاد اضافی تولید شده به بازارهای جهانی صادر میشود. متاسفانه همچنان تقاضای داخلی فولاد ثابت بود و در ماه خرداد تغییر چندانی در تقاضای فولاد کشور ایجاد نشده است. البته این امر متاثر از تقارن آخرین ماه بهار با ماه مبارک رمضان است. در این مدت میزان تقاضا و فعالیت بازار آهن کمتر شده بود، اما روند آن ثابت و این کاهش چشمگیر نبود. با توجه به اینکه میزان تقاضای فولاد در بازار داخلی تابع صنایع پاییندستی است، عدم تحول در این بخش رونق چندانی در بازار ایجاد نکرده است.
ماه خرداد درحوزه فولاد چگونه گذشت؟
در ماه خرداد بیش از ۴۸۷ هزار تن محصولات آهنی در بورس کالا عرضه شده و انتظار میرفت که تقاضای بازار در حدود ۷۵۷ هزار تن باشد. با این وجود در این ماه حدود ۷۰۰ هزار تن محصولات آهنی معامله شد و نشان از آرام بودن این بازار بوده است.
در ماه خرداد، همچنین تقاضا برای محصولاتی مانند میلگرد و تیرآهن کاهش محسوسی داشت. اگرچه با افزایش ساختوساز و تقاضا بعد از ماه خرداد قیمت میلگرد افزایشیافته است. همچنین در این ماه بیشترین تقاضا به ورق گرم اختصاص داشت که باعث افزایش قیمت آن نیز شده بود. البته این تقاضا برای ورق گرم در هفتههای اخیر نیز وجود داشته است.
ورق سرد در بورس کالای این ماه به حدود ۹۰ هزار تن معامله ۹ شده و ورق گالوانیزه و قلع اندود به ترتیب حدود ۹ هزار تن و ۱۵ هزار تن عرضه شدند. میلگرد و تیرآهن در مجموع در این ماه حدود ۷۲ هزار تن معامله شدند.
دراینبین سهم برخی شرکتها نسبت به سایر شرکتهای تولید فولاد پررنگتر بود که در این میان میتوان به فولاد مبارکه اشاره کرد. در ماه خرداد، شرکت فولاد مبارکه حدود ۴۳۷ هزار تن از محصولات فولادی خود را به بورس عرضه کرد که تمامی این محصولات معامله شدند. این محصولات شامل ورق گرم، ورق سرد، گالوانیزه، قلع اندود و تختال میشدند.
شرکتهایی مانند شرکت فولاد خوزستان، فولاد هرمزگان و فولاد کاوه جنوب کیش نیز در این مدت بیکار نبوده و محصولات خود را به بورس عرضه کردند. شرکت فولاد خوزستان حدود ۱۱۰ هزار تن محصول خود را در بورس کالا عرضه کرد که از این مقدار ۷۰ هزار تن به فروش رسد. شرکت فولاد هرمزگان از ۵۰ هزار تن محصول خود ۲۵ هزار تن را به فروش رساند.
گل گهر شرکتی فعال در خردادماه
به طور کلی گزارش تولیدات در سه ماهه نخست سال ۹۶ به شرح زیر است. میزان تولیدات دانه بندی سنگ آهن در سه ماهه ۱ میلیون و پانصد و دوازده هزار تن بود که این مورد مشخصا در خرداد ماه به میزان ۴۹۶ هزار تن بوده است که البته کاهش ۲٫۲ درصدی داشت.
درخصوص کنسانتره آهن برای سه ماهه نخست سال افزایش ۲۸٫۶ درصدی در تولید را شاهد بودیم که البته بیشترین میزان تولید آن مختص شرکت معدنی و صنعتی گل گهر بود. گندله هم با افزایش تولید ۲۶ درصدی در این ماه همچنان بیشترین میزان تولید را از گل گهر داشت .
با توجه به شرایط حاضر و گذر از ماه رمضان انتظار میرود این ماه با هیجان و رونق ملموسی در بازار ادامه یابد. البته احتمال کاهش بهای شمش فولاد جدی شده و در بازار هنوز هم میل به خرید کم است و غالب خریداران منتظر کاهش قیمتها هستند. همچنین ضعف عرضه آهن اسفنجی و قراضه و همچنین رشد بهای شمش هم در این مدت دیده شده است و گمانه زنیهایی از کاهش قیمتها در حوزه فولاد هست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه