جمعه, ۲۴ اسفند , ۱۴۰۳ 15 رمضان 1446 Friday, 14 March , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    شهریور ۱۳۹۹
    ش ی د س چ پ ج
    « مرداد   مهر »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    در گفتگوی ویژه خبری بررسی شد

    ضرورت حل مشکل تامین ورق فولادی

    شناسه : 27519 01 شهریور 1399 - 10:52
    تمامی شرکت‌هایی که مسئولیت تامین ورق فولادی را برعهده دارند باید این محصول را در بورس عرضه کنند، اما چند شرکت تولیدکننده اقدام به این کار نمی‌کنند.
    ضرورت حل مشکل تامین ورق فولادی
    پ
    پ

    تمامی شرکت‌هایی که مسئولیت تامین ورق فولادی را برعهده دارند باید این محصول را در بورس عرضه کنند، اما چند شرکت تولیدکننده اقدام به این کار نمی‌کنند.

    معمای توزیع و قیمت‌گذاری ورق فولاد مورد نیاز مصرف‌کنندگان به اندازه‌ای بالا گرفته که در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با حضور کیوان گردان مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم‌خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت، طهمورث جهانبخش معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه و حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

    کیوان گردان، مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم‌خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ما آمار واحدهای تولیدی داخل کشور را به ریز داریم گفت: پروژه‌ای را از دو ماه قبل شروع کرده و میزان دریافتی یعنی میزان خرید و تولید را مورد بررسی قرار داده‌ایم؛ بنابراین تمامی واحدهای تولیدی باید در داخل سامانه بهین‌یاب قرار بگیرند. او با اشاره به اینکه ۴۰ درصد واحدهای تولیدی در داخل سامانه بهین‌یاب نیستند، افزود: بخشی از واحدهای تولیدی مانند خودروسازان ۱۰۰ در صد ورق‌شان را از فولادمبارکه دریافت می‌کنند.

     

    *** امکان رصد کالا در سامانه جامع تجارت

    گردان با اشاره به اینکه در سامانه جامع تجارت امکان رصد کالا وجود دارد، خاطرنشان کرد: در سامانه وزارت اقتصاد نیز به‌دلیل مباحث مالیاتی موضوع از جهت رصد کالا مورد بررسی قرار می‌گیرد. او با اشاره به اینکه خودروسازان جزو گروه‌هایی هستند که در سامانه بهین‌یاب نیستند، افزود: یکی از برنامه‌های اساسی ما این است که عدالت در تولید  و تامین ورق های فولادی بین همه تولیدکنندگان برقرار شود.

    دبیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم‌خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ۷ شرکت، ورق گرم تولید می‌کنند، ادامه داد: این شرکت‌ها ۶ میلیون تن ورق قابل عرضه در بورس دارند؛ بنابراین باید از شهریور هرچه ورق گرم تولید می‌کنند را در بورس عرضه کنند.

    گردان با اشاره به اینکه ممکن است واحدهایی خارج از بهین‌یاب عمل کنند، افزود: تمامی شرکت‌هایی که ورق تولید می‌کنند باید کالاهایشان را در بورس عرضه کنند. ۵ شرکت، ورق سرد که ۲.۲ میلیون تن باشد را تولید می‌کنند؛ بنابراین ۵۰ درصد ورق سرد در فولاد مبارکه تولید می‌شود که باید عرضه خود را در بورس داشته باشد. او با اشاره به اینکه کف عرضه برای همه مشخص شده است، افزود: ما میزان خرید و تولید را در کنار هم قرار می‌دهیم تا سهمیه‌بندی برای واحدها داشته باشیم.

     

    *** عرضه کامل محصولات مبارکه در بورس

    طهمورث جهانبخش، معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه در ادامه برنامه با اشاره به اینکه فولاد مبارکه به‌طور ۱۰۰ درصدی محصولات خود را در بورس عرضه می‌کند، گفت: ۴۰ درصد محصولات گرم در تالارهای اصلی و ۶۰ درصد باقیمانده براساس دستورالعمل‌های ستاد تنظیم بازار عرضه می‌شود.
    او با اشاره به اینکه براساس دستورالعمل‌های ستاد تنظیم بازار ورق سرد در تالارهای اصلی ۲۰ درصد و برای صنایع استراتژیک فولاد ۸۰ درصد نیز عرضه داریم، افزود: از سال ۸۵ محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا عرضه شده، بنابراین فولاد مبارکه به وظیفه حاکمیتی خود عمل کرده است.

    معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: عرضه فولاد مبارکه دقیقا براساس برنامه‌ریزی بورس کالاست، ما همان اول کف عرضه را رعایت می‌کنیم، بنابراین اول هر ماه عرضه عمومی انجام می‌شود.
    جهانبخش با اشاره به اینکه مچینگ یعنی عدم‌اختصاص کالا افزود: مچینگ فولاد مبارکه کاملا مشخص است و عرضه به صورت اختصاصی به تولیدکنندگان واقعی انجام‌می‌شود. در عرضه اختصاصی کارشناسی انجام‌شده، بنابراین ظرفیت تولیدکنندگان پایین‌دست را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

     

    *** مشکل تامین ورق فولادی در لوازم‌خانگی

    حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم‌خانگی ایران در بخش دیگری از برنامه با اشاره به اینکه متاسفانه سال‌هاست مشکل تامین ورق فولادی داریم، گفت: ۸ میلیون و ۲۰۰ تن ورق گرم در سال ۹۸ تولیدشده که ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن در بورس کالا و مابقی در خارج از بورس عرضه شده است.

    او با اشاره به اینکه ورقی که در بورس عرضه می‌شود صدها مشکل دارد، افزود: ۸۰ درصد ورق سرد در قالب مچینگ است و ۲۰ درصد آن در تالار اصلی عرضه می‌شود.
    سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم‌خانگی ایران با اشاره به اینکه ابطال شدن معامله، تقاضای انباشته در هفته‌های بعدی را ایجاد می‌کند و سبب افزایش قیمت می‌شود، گفت: در بورس کالا براساس بالاترین نرخ قیمت‌سازی انجام می‌شود. پیش‌تر تقسیم ورق برای تولیدکنندگان نهایی ازسوی معاونت معدنی انجام می‌شد؛ بنابراین شرکت‌های تولیدی که ورق تولید می‌کنند، موظف به عرضه در بورس هستند.

     

    *** کشف قیمت مخدوش می‌شود

    جواد جهرمی، مدیر نظارت بر بازار بورس کالا هم نیز با اشاره به اینکه دو سال است که سامانه بهین‌یاب کار می‌کند، گفت: در این دو سال این سامانه ایراداتی داشته و کلی معامله در آن انجام‌شده است.
    او با اشاره به اینکه ورق سرد از سوی خودروسازان و کارخانجات تولید لوازم‌خانگی مصرف می‌شود، ادامه داد: وقتی عرضه در بازار کم شود کشف قیمت مخدوش می‌شود؛ بنابرایناین ایراد را به ستاد تنظیم بازار منعکس کرده‌ایم.
    جهرمی با اشاره به اینکه وقتی سقف رقابت محدودیت ایجاد می‌کند رانت بیشتر می‌شود، افزود: تعداد کدهایی که سهمیه بورسی می‌گیرند بر این اساس بیشتر خواهد شد، این در حالی است که از شهریور سال ۹۷ سقف قیمت برداشته شده است.

    توزیع و قیمت‌گذاری ورق فولادی مورد نیاز مصرف‌کنندگان در ماه‌های اخیر شدت گرفته است. تولیدکنندگان ورق معتقدند تمام تولیدات خود را در بورس به فروش می‌رسانند و چنانچه کمبودی در این بازار وجود دارد ناشی از تقاضای غیرواقعی و نواقص سامانه بهین‌یاب است. مشکل از هرکجا که نشات می‌گیرد از متولیان امر در وزارت صنعت، معدن و تجارت انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر چاره‌ای برای رفع آن بیندیشند.

     

    صمت

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.