پیش بینی می شود در بحران همه گیری ویروس کرونا، بازار جهانی بازیافت ضایعات فلزی و به ویژه ۀهنی در سال ۲۰۲۰ رقمی معادل ۸۹۵٫۸ میلیون تن تخمین زده شود که تا سال ۲۰۲۷ به اندازه تخمین زده شده در تحلیل های جهانی یعنی ۱ میلیارد تن برسد. میزان رشد نیاز قراضه آهن به صورت پیوسته رشد خواهد کرد در هر دوره سالانه رشدی ۱٫۹٪ را به ثبت خواهد رساند.
*** چشم انداز هفت ساله عرضه قراضه آهن
تحلیل گران معتقدند که قراضه آهن، یکی از بخش هایی که در این گزارش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است ، با رشد ۲٪ در معاملات جهانی مواجه گردد و در پایان سال میلادی ۲۰۲۷ به رقم ۸۹۶٫۱ میلیون تن برسد. قراضه به دلیل استفاده سریع و کم هزینه یکی از گزینه های اصلی کارخانچات فولاد سازی خواهد بود. به احتمال زیاد تاثیر ویروس کرونا بر تجارت جهانی سبب شده که تولید آهن اسنفجی در مقیاسی وسیعی کاهش پیدا کند و عملا توجه بازار را به سمت قراضه آهن سوق دهد.لذا پیش بینی می شود که معاملات قراضه آهن با تلورانس رشد بالای ۲ درصد در بازه هفت ساله به فعالیت خود ادامه دهد. قراضه در حال حاضر سهم ۱۲٫۸ درصدی از بازار جهانی بازیافت قراضه را به خود اختصاص داده است.
*** رقابت چین و آمریکا در بازار قراضه
ایالات متحده بیش از ۲۷٫۱ درصد از اندازه بازار جهانی قراضه آهن را در سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص داده است ، در شرایط فعلی بررسی نمودارها نشان می دهد که سرعت خرید و استفاده از قراضه در چین رشد قابل توجهی داشته و به احتمال زیاد بخش قابل توجهی از بازار قراضه به مقصد چین مهاجرت کند. بازار بازیافت ضایعات فلزات با محوریت قراضه آهن در ایالات متحده ۲۴۲٫۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۰ تخمین زده شده است. پیش بینی می شود چین ، دومین اقتصاد بزرگ جهان ، به اندازه بازار تخمینی ۱۹۷٫۸ میلیون تن در سال ۲۰۲۷ دست یابد.
*** پیش بینی وضعیت سایر بازارهای قراضه آهن
از دیگر بازارهای جغرافیایی قابل توجه ژاپن و کانادا است که پیش بینی می شود هر یک به ترتیب ۰٫۳ و ۱٫۳ درصد در دوره ۲۰۲۰-۲۰۲۷ رشد کنند. در اروپا ، و آلمان پیش بینی می شود که تقریباً ۰٫۷٪ رشد معاملات قراضه رخ بدهد. در حالی که بقیه بازارهای اروپا تا سال ۲۰۲۷ به ۱۹۷٫۸ میلیون تن قراضه آهنی را به مصرف خواهند رساند
*** ارزیابی وضعیت قراضه آهن در ترکیه
بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه (TCUD) ، واردات قراضه ترکیه در بازه زمانی ژانویه تا سپتامبر ۱۱٫۲ درصد کاهش یافته و به ۱۴ میلیون تن رسیده است.از نظر ارزش دلاری معاملات قراض آهن در این کشور ، واردات در مدت مشابه ۲۰٫۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت و به رقم ۴٫۴ میلیارد دلار رسید. افت ارزش لیر ترکیه واردات فراضه آهن این کشور را از حاشیه اقتصادی بودن خارج کرده که این موضوع تهدیدی برای فولاد سازی این کشور به حساب می آید. این موضوع در مورد ایران نیز صادق است و پیش بینی می شود ایران واردات قراضه آهن خود را در نیمه دوم سال جاری به حداقل برساند.
***روند کاهشی واردات قراضه آهن ترکیه
واردات قراضه ترکیه از کشورهای اتحادیه اروپا با کاهش ۸٫۱٪ به ۸٫۹ میلیون تن رسید. واردات قراضه از آمریکا با کاهش ۳٫۶٪ به ۲٫۷ میلیون تن رسید ، در حالی که واردات قراضه آن از کشورهای CIS به ۱٫۶ میلیون تن رسید که ۲۲٪ کاهش یافته است. سهم اتحادیه اروپا از کل واردات قراضه ترکیه ۶۳ درصد ، سهم ایالات متحده از کل واردات قراضه ترکیه ۱۹ درصد براورد شده است ، در حالی که سهم کشورهای CIS حدودا یازده درصد تخمین زده شده است.
خیلی ممنونم از یادداشت دقیق و عالی در مورد قراضه آهن. تحقیقات بازاری که برای قراضه ترکیه انجام دادید کاملا درسته.ما تا هفته گذشته از ترکیه واردات داشتیم.اما الان دنبال این هستیم تا از مصر یا عراق قراضه به ترکها بفروشیم.صاداراتش از ایران منفعت نداره.این که شما هم به این موضوع اشاره کردید به ما ثابت کرد که مسیر قراضه را درست طی کردیم.
اینکه بازار قراضه ژاپن رو صعودی دیدین جای تامل داره. به نظرم باید صنعتگرهاو بازرگان های فلزی برای این کشور برنامه ریزی کنن.صرفا فروش به چین کار درستی نیست.
از تیمتون ممنونم.کار ما خیلی با این یادداشت ها راحت تر انجام میشه.