چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴ 7 محرم 1447 Wednesday, 2 July , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    آبان ۱۳۹۹
    ش ی د س چ پ ج
    « مهر   آذر »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    توری مش و کاربرد آن در صنعت ساختمان

    شناسه : 34111 17 آبان 1399 - 13:25 منبع : آرتان فولاد ایرانیان
    شما هم عادت دارید با دیدن هر چیزی، وجه تشابه آن را با چیز دیگری پیدا کنید؟ اگر جوابتان مثبت است، پس با یک معما روبرو هستید! حدس می زنید امروز در مورد کدام محصول فولادی می خواهیم صحبت کنیم که به وافل شباهت دارد؟ بله، توری مش! با آرتان همراه باشید تا با این محصول آشنا شوید.
    توری مش و کاربرد آن در صنعت ساختمان
    پ
    پ

    توری مش از آن دسته محصولاتی است که بدون شک حداقل یکبار در خیابان آن را دیده اید. ممکن است از خود پرسیده باشید که این محصول چگونه تولید می‌شود؟ چه نکاتی برای تولید آن اهمیت دارد؟ آیا میتوان با یک کارگاه کوچک به تولید این محصول پرداخت یا خیر؟ حوزه کاربرد آن چقدر گسترده است؟ آیا اصلا انواع مختلفی دارد یا خیر؟ در اینجا می‌خواهیم در مورد یک محصول پرکاربرد صحبت کنیم و آن توری مش نام دارد.

    توری‌مش محصولی به شکل میلگردهای بافته شده است. در این محصول پیش ساخته فولادی، میلگردها کنار یکدیگر قرار میگیرند و بر اساس مشخصات فنی همچون سایز یا همان قطر میلگردها، سایز چشمه ها و نوع میلگرد و پوشش دار بودن یا نبودن انها قیمت توری مش تغییر میکند.

    *** توری مش چیست؟

    این محصول مجموعه مشبکی از میلگردهای بافته شده به شکل مربع یا مستطیل است. مش بندی به گونه ای است که میلگردهای طولی و عرضی روی هم قرار گرفته و در نقاط تقاطع به هم جوش داده می شوند. این جوش از نوع سرد و نقطه ای است. توری مش سبک و توری مشبک سنگین انواع توری مشبک فلزی هستند. به توری مشبک ساخته شده از میلگرد سایز ۵ – ۲ میلی متری با چشمه های ۳*۳ تا ۲۰*۲۰ سانتی متری، توری سبک یا مش ریز گفته می شود. توری مشبک سنگین نیز از میلگردهای سایز ۱۲ – ۶ میلی متری و چشمه های ۱۰*۱۰ تا ۳۰*۳۰ سانتی متری تشکیل شده است که به آن ها مش درشت هم می گویند.

    توری مشبک

    توری مشبک

    *** مشخصات توری مش

    توری های مشبک فلزی در عرض ۹ – ۱ متری و طول ۲٫۵ – ۱ متری تولید می شوند. در توری مشبک، بسته به کاربرد می توان از هر دو نوع میلگرد ساده و آجدار استفاده کرد که به ترتیب توری پیش جوش ساده و توری پیش جوش آجدار نام دارند. سایز میلگرد هم می تواند از ۱۲ – ۶ میلی متر متفاوت باشد. پر مصرف ترین میلگردهای ساده و آجدار در توری مشبک، به ترتیب شماره ۶ و ۸ هستند. به فضاهای خالی ایجاد شده از اتصال میلگردها به هم، چشمه گفته می شود که ابعاد آن ها از ۴۰ – ۸ سانتی متر متغیر است. رایج ترین ابعاد در نظر گرفته شده برای چشمه ها نیز، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ سانتی متر است. توری مش فلزی به دو صورت رول و برگ عرضه می شود. توری مشبک رولی عموما از سیم مفتول آهنی با قطر ۵ – ۲٫۵ سانتی متر ساخته می شود. در ساخت توری مشبک برگی هم اغلب از میلگردهای سایز ۴ و ۶ استفاده می شود.

    توری مشبک رولی

    توری مشبک رولی

    *** قیمت توری مش

    از عوامل موثر بر قیمت توری مشبک می توان به ضخامت مفتول، برند و قیمت میلگرد، اندازه چشمه، ساده یا آجدار بودن میلگرد، نوع پوشش، و حجم و زمان سفارش اشاره کرد. هر چه سایز میلگرد استفاده شده بیشتر باشد، قیمت توری مشبک بالا می رود. با کوچک شدن چشمه ها نیز قیمت توری مشبک افزایش می یابد. برای اطلاع از قیمت های توری مشبک با کارشناسان آرتان پرس وبا شماره تلفن ۰۲۱-۷۴۴۸۱۰۰۰ در تماس باشید.

    *** کاربردهای توری مش

    توری مشبک بسته به مشخصات فنی مانند ضخامت، نوع اتصال، اندازه چشمه و جنس آن کاربرد های مختلفی در صنعت دارد. توری مشبک عمدتا به منظور مسلح کردن بتن و بهبود مقاومت کششی آن در کف طبقات و همچنین جلوگیری از ریزش خاک در گود برداری استفاده می شود. از این محصول در ساخت انواع سقف های دال و دیوارهای پیش ساخته کامپوزیتی هم استفاده می شود. تونل سازی، پل سازی، سد سازی، حصارکشی، ساخت کف استخر و اتوبان، ساخت کانال های آب رسانی و … از دیگر موارد مصرف توری مشبک هستند.

    حصار کشی با توری مشبک

    حصار کشی با توری مشبک

    *** توری مشبک در تیرچه

    تیرچه جزئی از سازه است که در معرض بیشترین بار کششی قرار دارد. بنابراین برای تقویت استحکام کششی استفاده از توری مشبک در کنار میلگردهای طولی کششی، ضروری است. در مواردی نیز که لنگر خمشی تیرچه زیاد باشد، از آن ها استفاده می شود. برای اجرای سقف تیرچه بلوک، میلگردهای توری مشبک باید آجدار باشند و با طولی کمتر از طول تیرچه، در داخل بتن پاشنه قرار بگیرند. به طوری که دو سر آن ها بیرون آمده باشد. همچنین آرایش میلگردها و فاصله آن ها از هم نیز مهم است. این موارد به قطر میلگردهای توری مشبک و ارتفاع موثر مقطع آن ها بستگی دارند.

    *** توری مشبک در فونداسیون

    فونداسیون (پی) نیز در تحمل بارهای استاتیکی و دینامیکی نقش مهمی دارد و در آن از توری مشبک استفاده می شود. میلگردها قبل از قالب بندی و بتن ریزی ساختمان، خم کاری و برش کاری می شوند. خم کاری به منظور ورود دو سر میلگرد به ناحیه مرکزی تیرچه یا بتن فشاری انجام می گیرد. میلگردهای توری مشبک هم زمان با دیگر میلگردها و معمولا در شبکه پایینی پی و زیر ستون ها اجرا می شوند. همچنین آن ها می توانند بر اساس طراحی، در شبکه بالایی فونداسیون و در میان میلگردهای بالایی پی قرار بگیرند.

    *** توری مشبک در دیوارهای برشی

    در این مورد و به ویژه در نواحی نزدیک دیوارهای برشی، تعداد میلگردها افزایش پیدا می کند که این موضوع باعث بروز مشکلاتی در بتن ریزی می شود. به همین دلیل با افزایش شماره میلگردهای سراسری و کاهش فاصله آن ها از هم، می توان تعداد میلگردها را کم کرد. همچنین می توان با افزایش نمره میلگردها این مشکل را برطرف نمود. توری مشبک عموما در قسمت زیرین دیوارهای برشی قرار می گیرد.

    *** مزایای توری مشبک

    • مقرون به صرفه
    • مقاومت بالا به واسطه جوش های نقطه ای و نظم گره ها
    • سهولت حمل و نقل
    • بهینه سازی مصرف میلگرد

    *** تولید توری مش

    به طور کلی برای تولید توری مشبک، ابتدا کلاف های ۶٫۵ را تحت کشش قرار می دهند تا پوسته شان ریخته و قطرشان به ۴ – ۲ میلی متر برسد. سپس این کلاف ها به وسیله دستگاه شاخه کن، به میلگردهای ۲ و ۶ متری تبدیل می شوند. در نهایت میلگرد ها به صورت تار و پود روی هم قرار گرفته و با جوشکاری نقطه ای به هم متصل می شوند.

    نولید توری

    تولید توری

    *** توری مشبک جوشی

    مش جوشی رایج ترین نوع مش است و همان طور که قبلا گفته شد، این مش با جوش زدن دستی یا اتوماتیک میلگردهای آجدار عمود بر هم ساخته می شود. مش جوشی عموما جهت بتن ریزی در گود برداری ها به کار می رود. همواره به این نکته توجه داشته باشید که تعداد جوش های شکسته باید کمتر از یک درصد اتصالات هر برگ باشد.

    *** توری مشبک غیر جوشی

    این مش به دو طریق ساخته می شود. در روش اول میلگردها روی هم قرار گرفته و به وسیله سیم مفتول به یکدیگر متصل می شوند. در روش دوم از سیم مفتول یا میلگردهای با قطر کم استفاده می کنند. به این صورت که در ابتدا سیم مفتول های طولی و عرضی را خم کاری می کنند و در نهایت با بافتن میلگردهای ساده یا سیم مفتول ها، مش فلزی بافته شده تولید می شود.

    ساخت توری مشبک

    ساخت توری مشبک

    *** نکات ضروری برای اجرای توری مشبک

    • به منظور سهولت اتصال میلگرد و بتن به یکدیگر، لازم است که قبل از ساخت توری مشبک، هر گونه آلودگی موجود بر روی سطح میلگردها را تمیز کرد.
    • جوشکاری و اتصال میلگردها باید به صورت دقیق و طبق محاسبات انجام شده صورت گیرد.
    • هنگام اجرای کار باید موارد ایمنی را رعایت کرده و مراقب شکستگی جوش یا خمیدگی میلگردها بود.
    • در هنگام استفاده از توری مشبک جوشی باید مراقب باشید که میلگردها از هم جدا نشوند.
    • همواره این نکته را مد نظر داشته باشید که نباید از میلگردهای زنگ زده استفاده کنید. زیرا در دراز مدت خسارت زیادی وارد می کنند.
    • به منظور جلوگیری از زنگ زدگی و اکسیداسیون، می توان از مش فلزی گالوانیزه استفاده کرد.

    *** تفاوت مش و توری

    مهم ترین تفاوت مش و توری این است که توری قابلیت انحنا در جهات مختلف را دارد. اما مش انعطاف ناپذیر است. از تفاوت های دیگر مش و توری می‌توان به شکل هندسی چشمه ها اشاره کرد. در مش شکل چشمه ها مربع یا مستطیل است. اما در توری شکل های متنوع تری مانند دایره و لوزی دیده می شود.

    منبع: آرتان فولاد ایرانیان

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.