شنبه, ۱۸ بهمن , ۱۴۰۴ 20 شعبان 1447 Saturday, 7 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    مرداد ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « تیر   شهریور »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    اخبار کوتاه نفت و گاز

    شناسه : 3580 20 مرداد 1396 - 6:01

    افزایش تولید نفت ایران، افزایش تولید نفت اوپک و ادامه روند کاهشی قیمت نفت از مهم ترین اخبار دنیای انرژی در ۲۴ ساعت گذشته بودند.

    پ
    پ

    صادرات نفت ایران

    طبق جدیدترین گزارش ماهانه اوپک، تولید نفت ایران در ژوئیه سال میلادی جاری به ۳.۸۲۴ میلیون بشکه در روز رسید.

    گزارش اوپک بر مبنای منابع ثانویه نشان می‌دهد تولید نفت ایران در ماه میلادی گذشته به ۳.۸۲۴ میلیون بشکه در روز رسیده است که ۶.۹ هزار بشکه در روز نسبت به نرخ ۳.۸۱۷ میلیون بشکه در روز افزایش نشان می‌دهد.

    متوسط تولید نفت خام ایران در سه ماهه دوم سال میلادی جاری به ۳.۷۹۴ میلیون بشکه در روز بالغ شد که در مقایسه با ۳.۷۹۶ میلیون بشکه در روز تولید سه ماهه اول دو هزار بشکه در روز کاهش داشت.

    آمار تولید اوپک بر مبنای اطلاعاتی که از سوی ایران ارائه شده است، نشان می‌دهد تولید کشور در ژوئیه سال میلادی جاری ۳.۹۰۰ میلیون بشکه در روز بود که در مقایسه با ۳.۸۸۰ میلیون بشکه در روز در ماه ژوئن ۲۰ هزار بشکه در روز افزایش داشت.

    طبق آمار پنج منبع ثانویه، مجموع تولید اوپک که متشکل از ۱۴ عضو است، به ۳۲.۸۷ میلیون بشکه در روز در ماه ژوئیه رسید که ۱۷۳ هزار بشکه در روز نسبت به ماه پیش از آن افزایش داشت. تولید نفت خام در لیبی، نیجریه و عربستان سعودی افزایش یافت در حالی که در عراق، آنگولا و ونزوئلا کاهش نشان داد.

    بر اساس گزارش ماهانه اوپک، ارزش سبد مرجع اوپک بر مبنای ماه به ماه در ژوئیه ۱.۷۲ دلار یا ۳.۸ درصد افزایش یافت و به ۴۶.۹۳  دلار در هر بشکه رسید. ارزش سبد مرجع اوپک در مقایسه با سال گذشته ۳۳.۷ درصد یا ۱۲.۵۵ دلار افزایش داشت و ۴۹.۷۵ دلار در هر بشکه بود.

    قیمت نفت سنگین ایران در ماه ژوئیه ۴۶.۰۱ دلار بود که در مقایسه با ماه ژوئن ۱.۳۹ دلار یا ۳.۱ درصد افزایش داشت. متوسط قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون ۴۹.۳۶ دلار در هر بشکه بوده است.

    تولید نفت اوپک افزایش یافت

    طبق گزارش بازار ماهانه اوپک، تولید این سازمان  در ماه ژوئیه ۰.۵ درصد افزایش یافت و به ۳۲.۸۷ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۷۲ هزار و ۶۰۰ بشکه در روز نسبت به ژوئن افزایش داشت.

    این افزایش که در مقایسه با افزایش ماه‌های گذشته کمتر بود، به دلیل تولید بالاتر در لیبی، نیجریه و عربستان سعودی حاصل شد.

    این گزارش در حالی منتشر شده که عربستان سعودی به عنوان بزرگترین عضو اوپک و بزرگترین صادرکننده نفت جهان، سایر اعضای اوپک را برای پایبندی بهتر به توافق کاهش تولید تحت فشار قرار داده است.

    بر اساس گزارش مارکت واچ، اوپک و ۱۰ تولیدکننده خارج از این سازمان از جمله روسیه، اواخر سال گذشته برای محدود کردن تولید به میزان حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز نسبت به سطح تولید اکتبر سال ۲۰۱۶ موافقت کردند اما این توافق که تا ماه مه تمدید شده است، موفق نشده تاثیر قابل توجهی در حمایت از قیمت‌ها داشته باشد.

    ادامه روند کاهش قیمت نفت در بازار جهانی

    بهای نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است، ۳۰ سنت یا ۰.۵۸ درصد کاهش یافت و به ۵۱.۶۰ دلار در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۳۱ سنت یا ۰.۶۴ درصد کاهش یافت و ۴۸.۲۸ دلار در هر بشکه معامله شد.

    قیمت‌های نفت روز پنج‌شنبه به بالاترین رکورد در دو ماه و نیم گذشته صعود کرد اما با حدود ۱.۵ درصد کاهش بسته شد و قیمت نفت خام آمریکا در بحبوحه ادامه نگرانی‌ها نسبت به اشباع عرضه، به پایین ۵۰ دلار در هر بشکه سقوط  کرد.

    تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی تحقیقاتی به مشتریان خود نوشتند: قیمت نفت نتوانست رشد اخیر خود را حفظ کند زیرا بازار مضطرب نسبت به کاهش اخیر ذخایر، تردید پیدا کرد. مسئله عرضه بر قیمت‌ها سنگینی می‌کند زیرا آمار نشان می‌دهد تولید لیبی در ژوئیه به بالاترین رکورد در سال جاری رسید.

    در این بین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، جنگ لفظی علیه کره شمالی را روز پنج‌شنبه تشدید و اظهار کرد: تهدید قبلی وی مبنی بر روبرو شدن پیونگ یانگ با آتش و خشم در صورت حمله به آمریکا ممکن است به حد کافی شدید نبوده باشد.

    طبق آمار رسمی، ذخایر نفت خام در آمریکا در هفته منتهی به ۴ اوت که نرخ فعالیت پالایشگاه‌ها به بالاترین میزان در ۱۲ سال اخیر رسید، به میزان ۶.۵ میلیون بشکه کاهش یافت اما تردیدها نسبت به اینکه آیا نفت به اندازه‌ای مصرف خواهد شد تا اشباع جهانی پایان گیرد همچنان ادامه دارد.

    بر اساس گزارش رویترز، گزارش ماهانه اوپک که روز پنج‌شنبه منتشر شد و افزایش تولید این سازمان در ماه گذشته را نشان داد، در این تردیدها موثر بود. با این‌همه اوپک دورنمای مورد پیش‌بینی برای تقاضا در سال ۲۰۱۸ را ارتقا داد. این سازمان اعلام کرد تولید نفت به میزان ۱۷۳ هزار بشه در روز در ژوئیه افزایش یافته و به ۳۲.۸۷ میلیون بشکه در روز رسیده است. افزایش تولید نیجریه و لیبی تلاش‌های این سازمان برای محدود کردن تولید را پیچیده کرده است.

    منبع:  ایسنا

     

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.