سه‌شنبه, ۱۰ شهریور , ۱۴۰۵ 19 ربيع أول 1448 Tuesday, 1 September , 2026 ساعت ×
× کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

معادن كشور را با مشاركت بخش‌هاي خصوصي رونق دهيم

شناسه : 3595 23 مرداد 1396 - 8:44

بايد با ايجاد شفافيت، اعتماد سازي كرد

بايد با ایجاد فضای راحت به سرمایه گذار، شرایط برای سودآوری و افزایش انگیزه مشارکت در توسعه بخش معدن فراهم شود. بخش دولتي با همکاری اتاق بازرگانی مي تواند شرایط را برای تقویت بخش معدن و گسترش حضور بخش خصوصی فراهم آورد که برای این منظور می‌ توان فرایند را از برنامه ریزی درست و پايه اي آغاز کرد. با همکاری اتاق بازرگانی می‌توان همکاری ‌ها با شرکت ‌های خارجی را گسترش داد و زمینه ورود سرمایه‌ های داخلی را فراهم کرد.

پ
پ

نقشه راه توسعه نامعلوم است

متاسفانه تصمیمات مقطعی که در دوره های مختلف گرفته شده مشکلات متعددی را برای سرمایه ‌گذاران این حوزه ایجاد کرده است. بستن مسیر صادرات، زنجیره توسعه بخش معدن را معیوب کرده در کنار آن، وضع هزینه هایی همچون حقوق دولتی و … که تناسبی با شرایط روز ندارد سبب ایجاد سردرگمی برای فعالان بخش معدن شده است و سرمايه‌گذاران خارجي را دودل مي كند و دو نهايت ريسك بالا سبب منصرف شدن آنها مي‌شود.

مناطق محروم در اولويت باشند

حال در شرايطي هستيم كه عمر معادن موجود در حال اتمام است و ضرورت دارد به فکر احداث معادن جدید باشیم. در سال‌های گذشته به دلیل مشکلات و کمبود امکاناتی که در مناطق محروم وجود داشت، به آن توجه زیادی نشده است اما حالا زمين هاي زيادي در اين مناطق هدف اكتشاف قرار گرفته اند. بايد داده‌های با کیفیتي توليد شود تا شفافیت لازم را در مورد محدوده‌های اکتشافی ایجاد کرده و سرمایه‌ گذاران بخش خصوصی را تشویق به همکاری کند. اين امر سبب مي‌شود با جذب سرمايه بخش خصوصي، رونقي هم در مناطق محروم ايجاد شود.

تعداد زيادي از طرح ها به بخش خصوصي واگذار شده

با توجه به ریسک ‌پذیری بعضی از فعالیت‌ها ضرورت دارد که از روش‌های مشارکت دولت با بخش خصوصی استفاده شود، البته پتانسیل ‌های قانونی در حال حاضر وجود دارد و امکان ایجاد این شرایط است، در سال‌های اخیر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تعداد زیادی از طرح‌ها را به بخش خصوصی واگذار کرده و سرمایه ‌گذاری لازم از سوی آنها صورت می ‌پذیرد.  سازمان ‌ها و شرکت ‌های دولتی باید زمینه‌ساز حرکت برای بخش خصوصی شوند و به عنوان حمایت ‌کننده بخش خصوصی برنامه ‌های خود را دنبال کنند و اگر سازمان یا شرکت دولتی نقش خود را به درستی ایفا کند اثر خواهد داشت. در سال‌ های اخیر تعداد 22 طرح توسعه‌ ای جدید فعال شد که اغلب از طریق جذب سرمایه ‌گذار بخش خصوصی در حال اجراست، همچنین در راستای ارتقای بهره ‌وری که از سیاست‌های مهم دولت است، قرارداد بررسی بهره‌ وری مجتمع‌ها و ستاد شرکت اجرایی شد.

سياست‌ هاي درست ايميدرو در راستاي خصوصي سازي

سیاست ایمیدرو این است که در مناطق پررسیک کار کند و بعد از گذر از این مرحله آن را به بخش خصوصی واگذار کند. با توجه به اينكه بحث معدن در آینده توسعه کشور بسیار حائز اهمیت است. ما اگر مواد معدنی داشته باشیم می ‌توانیم در اقتصاد کشور تحول ایجاد کنیم. ایمیدرو حامی بخش خصوصی است و اگر در جایی فعالیت می ‌کند اولويت مناطقيست که محروم است و بخش خصوصی حاضر به ورود به آنجا نیست.

دولت یازدهم در شرايطي شروع به كار كرد كه با موجي از طرح‌ ها مواجه شد که عمدتاً در حالت رکود و سکون قرار داشتند و با مشکلات تامین نقدینگی و حتی مدیریتی مواجه بودند. تقریباً اكثريت طرح‌ها در وضعیت ایستا قرار داشتند. برای برون ‌رفت از آن چالش‌ها، مدلی برای ایجاد تحرک در بخش معدن و صنایع معدنی طراحی و اجرا شد. مهمترين اقدامي که با موفقیت پشت سر گذاشته شد استفاده از توان گروه‌های سرمایه‌ گذاری بخش خصوصی و شرکت‌هاي معتبر داخلی بود به‌طوری‌ که می ‌توان از جلب مشارکت درصد بزرگي بخش خصوصی برای طرح‌ های استانی فولاد ياد كرد. این اقدام سبب دستيابي به منابع جدید مالی براي طرح‌ها شد. آن هم طرح‌هایی که به دلیل رکود، در اجرا با مشكل مواجه بودند.

منبع : فولاد نیوز

 

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.