سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ 16 جماد ثاني 1446 Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    مرداد ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « تیر   شهریور »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    تحلیل روند بازار بورس در هفته آینده (نگاه از بالا به پایین )

    شناسه : 3656 27 مرداد 1396 - 7:10

    بورس تهران در معاملات آخرین روز کاری هفته شرایط چندان خوبی نداشت و با وجود رشد محدود شاخص اما معاملات جالب و قابل قبولی را شاهد نبودیم. البته فشار فروش چندان بالا نبود اما خبری هم از خریدار جدی نیست و عملا بازار کسل کننده و سردی را شاهد هستیم. 

    پ
    پ

      بورس تهران در معاملات آخرین روز کاری هفته شرایط چندان خوبی نداشت و با وجود رشد محدود شاخص اما معاملات جالب و قابل قبولی را شاهد نبودیم. البته فشار فروش چندان بالا نبود اما خبری هم از خریدار جدی نیست و عملا بازار کسل کننده و سردی را شاهد هستیم. البته در یک ساعت انتهایی معاملات بواسطه ورود فلز «روی» به کانال ۳.۰۰۰ دلاری ، برخی از نمادهای این گروه گارد صعودی گرفتند اما جالب اینجاست که واکنش بازار به تحولات جهانی هم به مانند گذشته قوی نیست. در شرایط فعلی ، به نظر بازار برای حرکت رو به جلو نیاز به شوک دارد. شوکی که بتواند بازار را از چرت سنگین تابستانی بیدار کند.

    اما در این شماره از چشم انداز قصد داریم درخصوص یک مطلب و آمار مهم صحبت کنیم که می تواند بازارهای مالی ایران را تحت تاثیر قرار دهد. آمارهای بانک مرکزی در خرداد ماه سال جاری نشان می ‌دهد ترکیب سپرده‌ گذاری در بانک‌ ها به نفع سرمایه ‌گذاری کوتاه‌ مدت (سپرده های دیداری) تغییر کرده است. بر این اساس سرمایه ‌گذاری بلند مدت در یکسال منتهی به خرداد ماه سال‌ جاری تنها ۱ درصد افزایش یافته ، این در حالیست که در این مدت ۵۴ درصد به سرمایه‌ گذاری کوتاه ‌مدت افزوده شده است. این یعنی سپرده های غیر دیداری کم کم در حال تغییر ذائقه هستند. حال بخشی از این سپرده ها به سمت سرمایه گذاری کوتاه مدتی یا سپرده دیداری حرکت می کنند یا مسیر دیگری همچون سرمایه گذاری در صندوق پس انداز مسکن و اوراق بدهی نظیر «سخاب» را در پیش می گیرند.

    بر اساس آمارهای بانک مرکزی ، میزان سرمایه‌ گذاری در صندوق پس ‌انداز مسکن طی یکسال اخیر ۹۳ درصد رشد کرده و منابع این صندوق در خرداد ماه به ۶.۲ هزار میلیارد تومان رسیده است. مطابق آمارها میزان سپرده‌ های مدت ‌دار بانکی در پایان خرداد به ۱۰۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده که بیش از نیمی از این سپرده‌ ها به شکل کوتاه‌ مدت در بانک ‌ها قرار دارد. تغییر ترکیب در سپرده‌ ها باعث می‌ شود هزینه بانک ‌ها برای اعطای نرخ سود سپرده‌ ها کاهش یابد ؛ زیرا در شرایط کنونی نرخ سود سپرده‌ های کوتاه‌ مدت نسبت به بلند مدت در سطح کمتری قرار دارد. این یعنی بهای تمام شده پول برای بانک ها کاهش می یابد و این خبر خوبی برای صنعت بانکداری است. اما از سوی دیگر، قدرت مانور بانک‌ ها نیز برای ارائه تسهیلات بلند مدت کاهش می‌ یابد و در نتیجه تمرکز بانک‌ ها برای اعطای تسهیلات خرد بیشتر می ‌شود.

    طی روزهای اخیر گزیده آمارهای اقتصادی در خرداد ماه از سوی بانک مرکزی منتشر شد. بررسی ارقام عمده پولی و اعتباری در این گزارش نشان می ‌دهد منابع تقاضا در بخش مسکن در حال شکل ‌گیری است. رشد قابل توجه منابع در صندوق پس ‌انداز مسکن موجب روند افزایشی سپرده‌ های پس‌ انداز شده است. نکته دیگری که از این گزارش برداشت می ‌شود این است که تمایل به سرمایه‌ گذاری کوتاه‌ مدت موجب شده سرمایه گذاری بلند مدت با سکته مواجه شده و در نتیجه روند رشد آن بسیار کُند شود. همچنین روند رشد نقدینگی در فصل بهار این پیام را می‌ رساند که رشد شبه پول در آن نقش مهمتری داشته که حکایت از ادامه سیاست ضد تورمی دارد. منابع بانک ‌‌ها را باید در دو دسته دیداری (کوتاه ‌مدت) و غیردیداری دید. در دسته اول ، سپرده‌‌ های جاری سهم اصلی را دارند. گزارش بانک مرکزی حاکی از آن است که سپرده‌‌ های جاری که در ماه دوم سال سقف ۱۰۰ هزار میلیارد تومان را رد کرده ، همچنان به روند افزایشی خود ادامه داده است. رقم ثبت شده برای سپرده ‌‌های جاری در خرداد ماه ، ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بوده است. میزان سپرده‌ های جاری که در ۳ ماه پایانی سال گذشته در حال درجا زدن بود ، در فصل ابتدایی سال روند افزایشی را داشته است. سپرده‌‌ های جاری در ۳ ماه اول سال ، ۵.۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

    این تغییر و تحولات نشان می دهد که نقدینگی به شکل هوشمندی در حال تغییر مسیر است و البته یک تهدید به نام تورم هم وجود دارد چراکه سپرده های دیداری هر آن آمادگی حرکت به سمت بازارهایی که نوسان می دهند را دارند. به عنوان مثال این وضعیت یک زنگ خطر برای بازار ارز است و اگر دولت کنترل بر روی نقدینگی نداشته باشد ، ممکن است شاهد تلاطمات ارزی باشیم. البته هدایت صحیح این نقدینگی نیز می تواند رشد تولید و در ادامه تحرکات مثبت در بازار سرمایه را به دنبال داشته باشد. مخلص کلام اینکه به نظر تغییر و تحولاتی در جریان است که می تواند وضعیت اقتصادی کشور را سر و سامان بدهد. البته باید دید دولت دوازدهم با حضور وزیر تازه نفس اقتصاد چه نسخه ای برای بازارهای مالی کشور تجویز می کند. اما به سراغ بازار برویم. بازاری که همچنان مشکل نقدینگی دارد اما اگر فقط یک درصد از سپرده های دیداری به سراغ تالار شیشه ای بیایند ، تغییرات جالب توجهی رخ خواهد داد اما افسوس که خود دولت چندان تمایلی به تحرکات مثبت در بازار سرمایه ندارد

    مطالعه نوسانات قیمت سهام در صنایع مختلف بازار نشان می ‌دهد که از میان ۴۲ صنعت ریز و درشت بازار ، ۲۲ گروه با روند نزولی و سایر صنایع نیز با روند صعودی و یا عدم تغییر با اهمیت روبرو شدند. در معاملات آخرین روز کاری هفته ، مثبت گروه حمل و نقلی و منفی گروه ذغال سنگ قوی تر از سایر صنایع بود. اما به پیش بینی بازار می رسیم که انصافا دشوار است. از یکسو شاخص بر روی مقاومت ۸۱.۷۰۰ واحدی قرار گرفته و از سوی دیگر در بسیاری از گروه ها شاهد قرار گرفتن نمادهای مورد توجه بر روی کف های قیمتی هستیم. این یعنی یا باید شاخص از مقاومت خود عبور نماید یا اینکه کف های حمایتی در نمادهایی که طی مدت اخیر رشد نداشته اند ، از دست خواهد رفت ! متاسفانه حجم و ارزش معاملات بسیاری ضعیف است اما پیش بینی می شود طی هفته پیش رو تا حدودی روند آتی بازار مشخص شود.

     

    کارگاه تحلیل بورس

    نوید تقی زاده دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه علم و صنعت ایران 

     

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.