چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴ 7 محرم 1447 Wednesday, 2 July , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    آذر ۱۳۹۹
    ش ی د س چ پ ج
    « آبان   دی »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    نایب‌رئیس هیئت‌‌مدیره مطرح کرد:

    احیا استیل فولاد بافت در مسیر ایجاد واحد گندله‌سازی

    شناسه : 36662 30 آذر 1399 - 11:37
    فاز نخست فولاد بافت، راه‌اندازی واحد احیا مستقیم با تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن بود که در سال ۱۳۹۸ وارد مدار تولید شد و فاز دوم این واحد نیز راه‌اندازی یک واحدی احیا مستقیم شماره ۲ با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال و یک واحد گندله‌سازی با ظرفیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال است.
    احیا استیل فولاد بافت در مسیر ایجاد واحد گندله‌سازی
    پ
    پ

    به گزارش آرتان پرس، محمد روزبهانی، نایب‌رئیس هیئت‌‌مدیره شرکت احیا استیل فولاد بافت با اشاره به میزان تولید شرکت احیا استیل فولاد بافت از زمان راه‌اندازی تاکنون اظهار داشت: در سال ۹۸ این واحد قادر به تولید ۵۵۳ هزار و ۱۰۹ تن آهن ‌اسفنجی شده است. همچنین در نیمه نخست سال ۹۹ قادر به تولید ۳۵۷ هزار و ۷۲۶ تن آهن اسفنجی شده است.

     

    *** تامین گندله مصرفی

    روزبهانی با اشاره به تامین مواد اولیه احیا استیل فولاد بافت عنوان کرد:‌ یکی از مهم‌ترین مواد اولیه فولاد بافت، گندله است که این مجموعه گندله مصرفی خود را از شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر تامین می‌کند‌‌.

    وی همچنین با اشاره به تامین مواد اولیه فاز دوم فولاد بافت بیان کرد: در فاز دوم فولاد بافت یک واحد احیا مستقیم دیگر با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن و یک واحد گندله‌سازی با ظرفیت ۲٫۵ میلیون تن در نظر گرفته شده است که این واحد نیازمند تامین کنسانتره خواهد بود که تامین کنسانتره مورد نیاز برای این فاز نیز از منطقه گل‌گهر (گل‌گهر و گهرزمین) پیش‌بینی شده است‌.

     

    *** تخصیص سهمیه از معادن موجود

    نایب ‌رئیس هیئت‌‌مدیره شرکت احیا استیل فولاد بافت در پاسخ به این پرسش که فولاد بافت با توجه به برنامه‌های فاز دوم ممکن است با کمبود مواد اولیه روبه‌رو شود، آیا در نگاه بلندمدت روی معادن سرمایه‌گذاری نخواهد کرد، تصریح کرد: فولاد بافت بر تخصیص سهمیه از معادن موجود کشور تمرکز دارد، اما در عین حال برای تضمین تامین کنسانتره مورد نیاز واحد گندله‌سازی خود در حال بررسی تولید کنسانتره از سنگ‌آهن هماتیتی موجود در کشور است.

    روزبهانی همچنین در پاسخ به این پرسش که مشکل تامین سنگ‌آهن برای واحدهای فولادسازی و احیا مستقیم از چه زمانی شدت بیشتری به خود گرفت و فولاد بافت چه تدابیری در این راستا اندیشیده است، توضیح داد: با توسعه واحدهای احیا و فولادسازی، نیاز به سنگ‌آهن روندی رو به رشد داشته است، اما بهره‌برداری از معادن دشوارتر و با باطله‌برداری بیشتر شده است. اکتشاف‌های جدید نیز رخ نداده است و نتیجه آن با وجود افزایش چشمگیر حجم معدن‌کاری، عدم توازن میان سنگ‌آهن تولیدی و مورد نیاز بوده است.

     

    *** سرمایه‌گذاری در تولید کنسانتره

    وی همچنین در پاسخ به این پرسش که خرید سهام معادن سنگ‌آهن برای واحد بافت بهتر است یا سرمایه‌گذاری در زمینه اکتشافات جدید، عنوان کرد: هزینه‌های اکتشاف جدید یا خرید سهام مدیریتی شرکت‌های معدنی بزرگ در توان مالی شرکت فولاد بافت نیست. شرکت فولاد بافت می‌تواند با سرمایه‌گذاری در تولید کنسانتره و با تفاهم‌های بلندمدت برای تضمین تامین خوراک خود اقدام کند.

     

    *** تاثیر ۱۰ درصدی هزینه‌های حمل‌ونقل

    رئیس هیئت‌‌مدیره شرکت احیا استیل فولاد بافت در پاسخ به این پرسش که تامین حمل مواد اولیه فولاد بافت از استان‌هایی که ممکن است که با فاصله زیاد باشند، این موضوع چه اندازه بر هزینه‌های شرکت می‌افزاید، ابراز کرد: هزینه حمل‌ونقل رقم قابل توجهی را به خود اختصاص می‌دهد و این موضوع می‌تواند بخش از سود شرکت را ببلعد. با افزایش ۱۰۰ کیلومتری منبع تامین خوراک فولاد بافت، حدود ۱۰ درصد از سود شرکت کاسته می‌شود.

    روزبهانی در پایان با اشاره به راهکارهایی برای تضمین خوراک اولیه در فازهای توسعه‌ای خاطرنشان کرد: راهکار تضمین خوراک برای فولاد بافت، فرآوری سنگ‌آهن هماتیتی کم‌عیارتری است که در حال حاضر مشتری چندانی برای آن وجود ندارد و می‌توان با قراردادهای بلندمدت با معادن کوچک یا خریداری این معادن اقدام کرد. این معادن خوراک واحد فرآوری هماتیتی را تضمین کرده و معادن نیز از وجود مشتری دائمی برای تولید خود اطمینان حاصل می‌کنند و به نوعی معامله‌ای برد-برد تلقی می‌شود.

     

     

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.