بنا به گزارش خبرگزاری های معتبر میزان صادرات فولاد به روسیه از کشور ترکیه در مقایسه با سال گذشته یعنی سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۳ درصد کاهش پیدا کرده و به رقم ۵٫۴ میلیون دلار رسیده است، این در حالیست که از ماه ژانویه تا می سال ۲۰۲۰ به نسبت سال ۲۰۱۹ این میزان با افزایش ۳٫۶ درصدی به ۲۹٫۸ میلیون دلاررسیده بود. در این مقاله قصد داریم اطلاعات تکمیلی در رابطه با این خبر را در اختیارتان قرار دهیم، چنانچه از علاقمندان به کسب اطلاعات در این باره هستید در ادامه با ما همراه باشید.
صنعت فولاد کشور ترکیه
کشور ترکیه با صادرات فولاد به سراسر جهان توانست در سال ۲۰۱۳ میلادی توانست جایگاه سوم در اروپا و جایگاه هشتم در جهان را از نظر فولادسازی به خود اختصاص دهد، شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از پایه های اقتصاد ترکیه صنعت فولاد سازی می باشد و در ۱۰ سال اخیر رشد این صنعت در ترکیه بیش از هر کشور اروپایی دیگر بوده است.
در کشور ترکیه در مجموع سه کارخانه فولادی وجود دارد که در ادامه این بخش از مقاله به معرفی آن ها می پردازیم
اولین کارخانه فولاد در ترکیه
اولین کارخانه فولادی ترکیه در سال ۱۹۶۳ به دستور مصطفی کمال پاشا ملقب به آتاتورک در نزدیکی دریای سیاه اخداث شد، این کارخانه که کاردمیر نام دارد تا سال ۱۹۹۵ به دولت ترکیه تعلق داشت و در این سال به بخش خصوصی واگذار شد.
دومین کارخانه فولاد در ترکیه
کارخانه اردمیر که در واقع دومین کارخانه فولادی موجود در کشور ترکیه است توسط دولت در بندر ایرقلی احداث شده و در حال حاضر به هولدینگ اویاک متعلق است و حدود ۸٫۳ میلیون تن ظرفیت تولید دارد به همین جهت نیز یکی از بهترین و بزرگ ترین تولید کننده محصولات فولادی در ترکیه به شمار می آید.
سومین کارخانه فولاد در ترکیه
کارخانه اسکندرون که در بندری به همین نام و در جنوب کشور ترکیه واقع شده است، سومین و بزرگ ترین کارخانه فولاد موجود در کشور ترکیه به شمار می آید.
این کارخانه در سال ۱۹۷۰ احداث شده است و تنها کارخانه فولادی ترکیه می باشد که همزمان دو خط تولید تخت و طویل را در فرآیند تولید خود در اختیار دارد. لازم به ذکر است که کارخانه فولادی اسکندرون در سال ۲۰۰۲ به طور کامل به بخش خصوصی واگذار شده و پیش از آن به دولت کشور ترکیه تعلق داشت.
علل کاهش واردات فولاد روسیه از مبدا ترکیه
ترکیب تولیدات فولاد در کشور ترکیه بیشتر بر مقاطع طویل متمرکز است به طوری که طبق آمار ۸۱ درصد از تولیدات فولاد این کشور به مقاطع طویل، ۱۷ درصد به محصولات تخت و تنها دو درصد به فولاد های آلیاژی و خاص اختصاص دارد. شاید برایتان جالب باشد که حدود ۷۴ درصد از کل تولید فولاد این کشور از طریق بازیافت و ذوب قراضه تأمین می شود، در حال حاضر کشور ترکیه به سبب رعایت مسائل زیست محیطی که رعایت آن از الزامات مورد نظر اتحادیه اروپا می باشد در صدد کاهش آلاینده های صنعتی می باشد از طرفی نیز میزان قراضه هایی که فولاد سازان ترکیه از آن ها فولاد خود را تأمین می کردند در سال های اخیر کاهش داشت است تمامی این ها را می توان دلایلی برای کاهش واردات فولاد روسیه از مبدا ترکیه دانست.
اگر یک بار با تور لحظه آخری ترکیه به این کشور سفر کرده باشید قطعا می دانید که کارخانه های فولاد سازی این کشور تا چه حد برای دولت و ملت حائز اهمیت است، گفتنیست که تمامی کارخانه های فولادی کشور ترکیه در یک موقعیت استراتژیک و مهم واقع شده اند و بسیاری از آن ها دارای بنادر اختصاصی برای صدور فولاد و یا واردات قراضه ها هستند.
امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعاتی کلی در رابطه با صنعت فولادسازی کشور ترکیه و همچنین علل کاهش واردات فولاد روسیه از مبدا ترکیه کسب کرده باشید و این اطلاعات برایتان مفید واقع شود، با تشکر از همراهی شما کاربران گرامی.
/**ریپورتاژ آگهی**/
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه