سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ 16 جماد ثاني 1446 Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    دی ۱۳۹۹
    ش ی د س چ پ ج
    « آذر   بهمن »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    اختصاصی آرتان پرس

    تخم مرغ ابزار جدید سهامداران متضرر شده از سازمان بورس

    شناسه : 38669 22 دی 1399 - 10:18
    جمعی از سهامداران معترض مقابل ساختمان سازمان بورس تجمع کردند. در این تجمع شعار‌هایی علیه سازمان بورس سر داده شد و عده‌ای به ساختمان این سازمان تخم مرغ پرتاب کردند.
    تخم مرغ ابزار جدید سهامداران متضرر شده از سازمان بورس
    پ
    پ

    جمعی از سهامداران معترض مقابل ساختمان سازمان بورس تجمع کردند. در این تجمع شعار‌هایی علیه سازمان بورس سر داده شد و عده‌ای به ساختمان این سازمان تخم مرغ پرتاب کردند. با این اتفاق طنز تلخی در میان معامله گران مطرح شده است که در این تجمع تخم مرغ به شیشه سازمان بورس زده شد لذا نماد سیمرغ برای صعود شارپی خود را آماده خواهد کرد! در این یادداشت به تنگناهای مسیر بورس خواهیم پرداخت.لطفا تا انتهای این یادداشت همراه آرتان پرس باشید.

     

    *** ادامه ریزش شاخص کل بازار سرمایه

    به طور خلاصه باید گفت که تمامی بازارها به شرایط رکود ورود کرده اند. همزمان با ادامه ریزش شاخص کل بازار سرمایه و جو منفی حاکم شده بر این بازار، از برخی کانال های فعال در بازار سهام این خبر به دست آمده است که نهاد ریاست جمهوری طی نامه‌ای تمام بانک‌ها، وزارت‌خانه‌ها و شرکت‌ها تابعه و صندوق‌هایشان را برای حمایت از بازار سرمایه  جهت شرکت  در جلسه فوری که ظاهرا دیروز بعدظهر برگزار شده است؛ فراخوانده است .

    اما این ریزش های بازار سهام در شرایط فعلی چه دخلی به بازار فولاد خواهد داشت؟ در پاسخ باید گفت که در این میان برخی جریانات در تلاش هستند تا شاید موفق شوند سوار بر این جو به وجود آمده در بازار منفی حاکم بر بازار سرمیه، شیونامه جدید تنظیم بازار فولاد کشور را که ماه ها برای تدوین و بررسی و جمع‌بندی آن جلسات متعدد کارشناسی از همه سازمان ها و ارگان های ذی ربط تشکیل شده، را منتفی کنند و بازار را وارد فضایی کنند که معاملات مچینگ مجددا جان بگیرد و به نوعی توزیع رانت جدیدی ایجاد شود. باید دید بازار فولاد در روزهای آتی و مخصوصا در ده روز پایان ریاست جمهوری ترامپ به چه سمت و سویی کشیده خواهد شد.

     

    *** اولویت عرضه در بازار داخلی از طریق بورس کالا

    بنا بر برخی از بندهای شیوه‌نامه تنظیم بازار فولاد، بحث اولویت عرضه در بازار داخلی از طریق بورس کالا و سپس اعطای مجوز صادراتی در این شیوع‌نامه تاکید و ظاهرا عملیاتی شده است که بنظر می‌رسد علاوه بر بحث چالش اخیر به وجود آمده بین ضریب ۷۰ یا ۸۰ درصدی تعیین نرخ پایه بورس کالا؛ یک چالش دیگر همین موضوع باشد که یک مقدار این چالش را بین وزارت صمت و فولادسازان این روزها پررنگ تر از گذشته نموده است .

    البته این گمانه زنی ها وجود دارد که بر خلاف فشارهای روانی ایجاد شده در برخی از این فضاهای مجازی؛ بعید بنظر می‌رسد که شیوه نامه به همین راحتی ها معلق شود؛ موضوع اینجاست که فعلا تمامی بازارها متاثر از جو منفی ریزش دلار در امان نمانده‌اند؛ از جمله بازار سرمایه، که از تیرس این فضای روانی مصون نماند؛ و حالا این منفی ها تبدیل شده به یک بهانه ی بی دلیل برای ضربه زدن به بازار و فرصتی شده برای یک عده به منظور شکل دهی یک جو منفی به جهت برخی تلاش ها به منظور معلق کردن شیوه نامه جدید تنظیم بازار فولاد. امیدوار هستیم که تصمیم گیران فعال در بخش فولاد به این موضوع توجه داشته باشند و بتواند نبض بازار را به دست گرفته و عرضه و تقاضا را فارغ از تغییرات بنیادی به دست بگیرند.

     

    *** ریزش دلار و سکه

    با رفتن شاخص کل بورس به ارتفاع یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد، سکه به کانال ۱۱ میلیونی و با ریزش دلار به قیمت ۲۴۹۲۰ تومانی، گویی بازارها به ناگهان خوابی آشفته می بینند؛ خواب آشفته ای که تا دو هفته آینده درِ همه بازارهای مالی ایران را به شکلی تاریخی قفل خواهد کرد و تمامی معاملات در تمامی حوزه ها با چالش های عرضه و تقاضا رو به رو خواهند شد. صنعتی ها و تولیدی ها به احتمال زیاد به دلیل مشخص نبودن نرخ ارز از عرضه ها جلوگیری کنند و خریداران نیز به دلیل انتظار برای کاهش های بیشتر دست از خرید و تقاضای خود به شکلی مقطعی بر می دارند.

    مسئله ی دیگری که بازار ها و اقتصاد ایران را به فضای تشنج می برد بحث نامعلوم بودن آینده مذاکرات ایران و آمریکا، چشم انداز تورمی، امید به رفع تحریم و کاهش انتظارات تورمی همه دست به دست هم داده اند تا بازارها تا آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا در حالت تعلیق بیم و امید باشند.

     

    *** ۲ هفته آینده در وضعیت تعلیق بیم و امید

    این طور ارزیابی می شود که در نهایت تا ۲ هفته آینده ما در وضعیت تعلیق بیم و امید قرار خواهیم داشت. در دو هفته آینده نقدینگی جای خاصی نمی رود و در حساب های بانکی پارک است.  البته داده ها نشان می دهد که روند ورود پول به صندوق های با درآمد ثابت در حال افزایش است که یک رویکرد پارک کردن پول است به این معنا که فعلا نقدینگی به دنبال یک پناهگاه است تا بازدهی داشته باشد و بعد سرمایه گذاران تصمیم می گیرند که به کدام سو روانه کنند.

    با وجودی که بیش از دو ماه از زمان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا می‌گذرد، رفتار نامتعارف بازنده این رقابت در راستای عدم پذیرش نتیجه از یکسو و سابقه عملکرد پیش‌بینی نشده او از سوی دیگر باعث شده بود که حتی ۱۰ روز باقیمانده از تصدی دونالد ترامپ در کاخ سفید برای برخی پر ابهام و احتمالا پر ریسک تلقی شود.

     

    *** تعلل مراودات تجاری ایران

    در حوزه اقتصاد ایران نیز این فضا کمابیش حاکم بوده به نحوی که هم شرکای بازرگانی و خریداران نفت و بدهکاران ارزی ایران در ایفای تعهدات خود و انجام مراودات تجاری تعلل می‌کنند و در داخل هم فعالان بازارهای سرمایه‌گذاری شامل بورس و ارز، یک عامل ریسک پیش‌بینی نشده را در محاسبات و رفتار خود لحاظ می‌کنند.

    این ریسک البته با اتفاقات پایان هفته گذشته و رسوایی حاصل از رفتار طرفداران ترامپ تا حد زیادی کمرنگ تر شد. بر این اساس، با عبور امن از این دوره و استقرار دولت بایدن، انتظار می‌رود تا با کاهش ریسک عمومی فضای اقتصادی ایران، هم احتمال گشایش‌های ارزی قوت گیرد و هم رفتار فعالان بازارهای سرمایه‌گذاری به‌ویژه در بورس با ریسک‌پذیری بیشتری توام شود.

     

    *** چگونگی تعیین نرخ پایه در بورس کالا

    صرفنظر از چالش قیمت ها و دعوا بر سر چگونگی تعیین نرخ پایه در بورس کالا، بنظر میرسد که رکود بسیار عمیقی در تمامی زیرمجموعه بازارهای داخلی شامل ارز، طلا، بازار سهام، خودرو و . از جمله بازار داخلی فولاد کشور، این روزها سایه انداخته است، بطوریکه حتی تکانه های هیجانی و محرک های روانی هم دیگر کارساز نیست .

    اکثر بازارها بصورت رعب آوری این روزها به خواب عمیق فرورفته اند و این روزها نگاه به هر بازاری که می اندازیم، تشدید رکود میبینیم و توقف تحرکات ‌مثبت و چالش رکود. بنظر میرسد که این اتفاقات فقط و فقط معلول “کاهش انتظارات تورمی” مردم مقارن با افزایش امیدها به برخی گشایش های بین المللی و احتمال ریزش دلار باشد. همین اتفاقات سبب شد تا روز گذشته شاخص کل بورس با ریزش ۲۴ هزار واحدی در پایان معاملات امروز به عدد یک میلیون و ۲۸۵ هزار واحد برسد.

     

    آرتان پرس

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.