در شرایط فعلی بررسی تمامی بازارهای مالی ایران و جهان و خبرهای این حوزه در بخش های طلا و ارز و بورس و ارزهای دیجیتال برای بسیاری از سرمایه گذاران حیاتی است و می توان به کمک این گزارشات بازده ی فعلی و چشم انداز سودبخشی بازارهای موازی را مورد بررسی قرار داد.پیشنهاد می شود تا پایان همراه آرتان پرس باشید.
*** ارزیابی قیمت جهانی طلا
از قیمت طلا در بازارهای مالی جهانی شروع میکنیم. طلا هفته پرتکاپویی را پشت سر گذاشت و طی پنج روز معاملاتی در حدود ۹۰ دلار نوسان کرد؛ درحالی فلز زرد هفته قبل را با افت قیمتی ۱.۸ درصدی پشتسر گذاشت که قیمت این فلز گرانبها تا مرز ۱۷۸۵ دلاری سقوط کرده بود.
قیمت جهانی طلا در معاملات دوشنبه تحت تأثیر گزارش اشتغال ناامیدکننده آمریکا در ماه ژانویه بالا رفت. قیمت خرید نقدی هر اونس طلا در بورس لندن، اسپاتگلد، ۰.۵۱ درصد رشد کرد و به ۱,۸۲۰.۶۵ دلار رسید. با توجه به افت قیمت طلا در بازار جهانی به احتمال زیاد در چند روز آینده موج کاهش قیمت در طلای ایران نیز مشاهده خواهد شد.
*** ارزیابی قیمت طلا در بازار ایران
بنا بر برخی شنیده ها از بازار طلافروشان تهران و اتحادیه مربوطه، حدود ۲۵،۳۵۰ تومان توام با افزایش حدود ۲۰۰ تومانی نسبت به آخرین شنیده های روز گذشته کارنامه ی معاملات طلا بوده است. برخی شنیده ها از نرخ درهم امارات حول و حوش ۶۸۳۰ تومان توام با افزایش حدود ۱۰۰ تومانی نسبت به آخرین شنیده های روز گذشته خبر می دهند که می تواند به میزان کم نرخ دلار را افزایشی کند ولی به احتمال زیاد تاثیری در روند قیمت طلا نخواهد داشت.
*** ثبات نسبی در بازار دلار
اما بازارهای مالی در حوزه دلار در کشور با ثبات نسبی همراه بود و تفاوتی در قیمت های این هفته مشاهده نشده است. نرخ فروش اسکناس دلار صرافی ملی در آخرین لحظات از روز گذشته ۲۳۷۰۰تومان توام با ثبات نسبت به آخرین اعلام روز قبل باقی مانده و عملا بازار ارز توانی برای تعدیل یا رشد نرخ ندارد و معادلات این بازار به شدت به نتایج تعاملات دولت ایران و آمریکا بر سر بازگشت به برجام دارد. اینطور تصور می شود که بازگشت به توافق هسته ای راه درازی را در پش دارد و به همین دلیل کاهش قیمت دلار در شرایط فعلی اندکی دور از انتظار است
*** آمادگی دلار برای رشد پس از اظهارات بایدن
در شرایطی که امیدها برای بازگشت آمریکا به برجام با صحبتهای روز گذشته بایدن بسیار کمرنگ شده است، تا این لحظه نرخ دلار نقدی در بازار آزاد ۶۵۰ تومان نسبت به عصر دیروز افزایش یافت و به ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. قیمت دلار دستوری نیز با رقم ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان، افزایش ۵۴۰ تومانی را ثبت کرد. نرخ فروش اسکناس دلار روی تابلوی صرافی ملی نیز ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام شد و نوسانی نسبت به عصر دیروز نداشت. قیمت یوروی نقدی نیز نسبت به عصر دیروز ۶۰۰ تومان بالاتر رفت و با رقم ۲۹ هزار و ۴۰۰ تومان فروخته شد.
*** بودجه ریزی و کاهش ارزش پول ملی
در شرایط فعلی کاهش ارزش پول ملی شاید به خاطر این باشد که بتوان اصلاحات بودجه ای را راحت تر مدیریت کرد. در میان قیمتهای روز حواله، قیمت فروش حواله درهم امارات در روز جاری ۶ هزار و ۸۳۰تومان اعلام شده که افزایش ۱۰۰ تومانی نسبت به دیروز داشته است. نرخ فروش حواله یوآن چین نیز با افزایش ۱۳۹ تومانی نسبت به دیروز به ۳ هزار و ۸۳۰ تومان رسید. قیمت فروش حواله لیر ترکیه با نرخ ثابت، ۳ هزار و ۴۰۴ تومان اعلام شد.
*** رشد قیمت در بازار سکه
قیمت سکه نقدی در بازار آزاد با افزایش چشمگیر ۵۲۱ هزار تومانی نسبت به عصر دیروز، به ۱۱ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان رسید. نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافت و یک میلیون و ۱۰۷ هزار و ۹۰۰ تومان ثبت شد. قیمت هر انس طلا هم در بازارهای جهانی با افزایش ۲ دلار و ۴۱ سنتی، با قیمت هزار و ۸۱۶ دلار و ۴۴ سنت معامله شد.
*** التهاب طلا به واسطه ی نوسانات دلار
مهمترین عامل تقلای طلا و ریزش به محدوده پایینی کانال ۱۸۰۰ دلاری در بازارهای مالی جهانی استحکام ارزش دلار آمریکا و افزایش نرخ بازدهی اوراق قرضه خزانهداری بود. از نظر تحلیلگران مجددا طلا به حالتی بازگشته که اصلیترین عامل نوسان قیمت آن نوسانات ارزش دلار است؛ شاخص دلاری که خود بیانگر تحولات اقتصادی و مالی در دنیا است.
*** ارزیابی جذابیت بازار سهام
از ابتدای امسال که تب بورس و سرمایهگذاری در بازارهای مالی قوت گرفت، هیجانات این بازار به فضای مجازی نیز راه یافت و تحلیل های متنوعی روی شبکههای اجتماعی مختلف اعم از تلگرام، توییتر و اینستاگرام منتشر شد. کار به جایی رسید که شاطر نانوایی نیز سیگنال بورسی صادر کرد. اما در شرایط فعلی وضعیت بازار بورسی تغییرات هنگفتی را متحمل شده است. سهم جذابیت بورس به ۳۱ درصد رسیده و همگام با بازار ارز، به دومین گزینه جذاب برای سرمایهگذاران تبدیل شده و جذابیت بازار طلا را به ۱۲ درصد کاهش داده است.
*** ارز و بورس بازارهای محبوب سال گذشته
در طول یکسال گذشته، میزان صحبت راجع به طلا و خودرو و مسکن تغییر محسوسی نداشته است. اما ارز و بورس بیش از سایرین رشد کردهاند. بورس درحالحاضر، پربحثترین بازار سرمایهگذاری در فضای مجازی است. به نظر میرسد در ماههای اخیر، جذابیت ارزهای دیجیتال برای کاربران شبکههای اجتماعی رو به افزایش است.
*** جولان بیت کوین به واسطه ی تسلا
چند ساعت قبل، شرکت تسلا از اختصاص بخشی از سرمایه خود برای خرید بیت کوین خبر داد. در کمتر از دو ساعت بعد از این اتفاق، حجم بازار بیت کوین از ارزش کلی سهام تسلا نیز پیشی گرفت. شرکت تسلا در زمینه ی تولید خودرو فعالیت می کند و مالکیت آن را ایلان ماسک، ثروتمند ترین فرد جهان، بر عهده دارد.
*** رشد بیت کوین از تسلا
طبق اطلاعات وبسایت استداس، ارزش بازار بیت کوین با ۴۳,۳۶۸.۸۰ دلار توانست از ارزش بازار سهام شرکت تسلا با ۵۰۷ میلیون دلار، گذر کند. در لیست دارایی های این وبسایت، بیت کوین در رده ی هفتم قرار دارد. همچنین بیت کوین و تسلا بالاتر از سهام شرکت فیس بوک با ارزش بازار ۷۶۵ میلیون دلار، قرار دارند.
این رشد ارزش بازار بیت کوین با خبر خریداری ۱.۵ میلیارد دلار بیت کوین توسط شرک تسلا به عنوان یک دارایی ذخیره ای، آغاز شد. بعد از این اعلامیه، قیمت بیت کوین توانست سقف قیمتی تاریخی ۴۴۰۰۰ دلار را به ثبت برساند. هم اکنون قیمت بیت کوین به سطح ۴۳۲۰۲ دلار باز گشته است. همچنین از زمان بازگشایی بازار سهام، قیمت سهام تسلا به رشدی ۲ درصدی به ۸۷۱.۴۳ دلار رسیده است.
*** هجوم معامله گران به خرید بیت کوین
همزمان با تقلای معامله گران برای خرید بیت کوین در پی اخبار مربوط به شرکت تسلا، صرافی های برتر ارز های دیجیتال، به دلیل افزایش درخواست ها و ترافیک ورودی، با مشکلاتی مواجه شده اند. صرافی های Coinbase، Binance، Kraken و Gemini با مشکل اتصال کاربران، رو به رو شده اند. این گزارشات در صفحه ی پشتیبانی این صرافی ها قابل مشاهده است.
*** اختلال در ساختار معاملاتی بین کوین
در پی این اتفاق، صرافی بایننس مجبور شد تا موقتا برداشت ها از این صرافی را متوقف کند. اما به نظر می رسد همه چیز به حالت عادی بازگشته است. با این حال از چهار صرافی درگیر مشکل، تنها صرافی بایننس و Kraken توانسته اند مشکلات ترافیک ورودی به صرافی را حل کنند
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه