چهارشنبه, ۱ بهمن , ۱۴۰۴ 3 شعبان 1447 Wednesday, 21 January , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    شهریور ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « مرداد   مهر »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    تحلیل اثر دامپینگ و آنتی دامپینگ بر صنعت فولاد آمریکا و اروپا

    شناسه : 4276 17 شهریور 1396 - 14:52

    با اجرای قوانین آنتی دامپینگ در کشورهای اتحادیه اروپا و همچنین ایالات‌متحده بخش عظیمی آر واردات فولاد و محصولات آهنی به این کشور کاهش یافته است.

    پ
    پ

    قوانین آنتی دامپینگ این کشورها عمدتاً یقه صنعت فولاد چین را گرفته و از فروش بی‌رویه محصولات فولادی این کشور در بازارهای اروپایی و آمریکایی جلوگیری کرده است.

    دامپینگ در اوایل که به‌عنوان یک پدید مثبت در نظر گرفته می‌شد، شامل فروش محصولات کشور صادرکننده در کشور مقصد با قیمت کمتر می‌شود. در این حالت با توجه به اینکه محصولات فولادی ارزان‌قیمت به بازارها تزریق می‌شود حجم بالایی از زیرساخت‌ها با قیمت کمتر به سرانجام می‌رسید و بسیاری از کشورها از این پدیده استقبال می‌کردند.

    اما پیشروی این پدیده و تأثیر نامطلوب پدیده دامپینگ بر صنعت، اتحادیه اروپا و همچنین ایالات‌متحده اقدام به تصویب قانون آنتی دامپینگ نمودند و از این طریق به‌صورت گزینشی از واردات محصولات برخی کشورها، مانند واردات آهن از فولاد و چین را محدود کرده و برای آنها تعرفه‌های قرار دادند که قیمت عرضه آنها در بازارهای داخلی با قیمت محصولات داخلی یکسان باشد.

    همچنین تعریف آنتی دامپینگ برای برخی از محصولات بسیار سختگیرانه‌تر از برخی محصولات دیگر بود. به‌عنوان‌مثال، در سه ماه اول سال ۲۰۱۷، واردات ورقه‌های غیرپوششی فولادی ۷۶ درصد کاهش یافته است و به ۴۷۹ هزار تن رسیده است. این در حالی است که در دوره مشابه سال ۲۰۱۶ میزان واردات این محصول حدود ۲ میلیون تن گزارش شده است.

    با توجه به اینکه این فرایند بسیار زمان‌بر بوده و از فوریه سال جاری آغاز شده است هنوز هم این پروند باز بوده و در طی زمان محصولات فولادی دیگری نیز در این لیست قرار خواهند گرفت. یکی دیگر از محصولاتی که اخیراً وارد این لیست شده است، واردات ورق گرم از کشور چین بوده است، درحالی‌که واردات ورق گرم از کشورهایی مانند برزیل، ایران، روسیه، صربستان و اوکراین مشمول آنتی دامپینگ نشده و واردات آن‌ها بدون محدودیت انجام می‌شود.

    در کشور ایالات‌متحده نیز، مقامات دولتی و در رأس آنها، دونالد ترامپ، با همکاری دو شرکت بزرگ یو اس استیل و ای کی استیل این برنامه را آغاز کرده و واردات فولاد و آهن خام و محصولات فولادی را از کشورهایی مانند چین محدود کرده‌اند. البته این فرایند چندان هم بی‌تأثیر نبوده و در زمان اجرای این برنامه، شرکت یو اس استیل با رونق در فعالیت خود مواجه بوده و گزارش‌های مثبت از بازار بورس آمریکا گزارش می‌شود.

     

    نوید تقی زاده – دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه علم و صنعت ایران – تهران 

    این مطلب در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۳۹۶ منتشر شده است 

    آرتان پرس

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.