چهارشنبه, ۱ بهمن , ۱۴۰۴ 3 شعبان 1447 Wednesday, 21 January , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    شهریور ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « مرداد   مهر »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    تحلیل شرایط نرخ در بازار فولاد

    شناسه : 4395 21 شهریور 1396 - 9:27

    با گذر از ماه‌های تابستان۹۶ شاهد افزایش انواع محصولات فولادی در داخل کشور بودیم. موضوعی که فولادسازان از آن راضی و صنایع پایین‌دستی فولاد از آن ناراضی بودند.

    پ
    پ

    هرچند برخی معتقد هستند که با وجود رکود داخلی آن هم به‌ویژه در حوزه مسکن این افزایش نرخ محصولات فولادی نمی‌تواند منطقی به‌نظر آید. اما مسلم است که این افزایش نرخ به تبعیت از افزایش‌های جهانی رخ داده است و نمی‌توان در این‌باره به شکل دستوری عمل کرد.

    ورق‌های فولادی بر مدار گرانی 
    رئیس اتحادیه آهن و فولاد ایران با بیان اینکه ورق‌های فولادی روی ریل گرانی قرار گرفته است، گفت: این کالا به عنوان مواد اولیه مورد نیاز بیشتر صنایع و کارخانه‌هایی مانند لوله و پروفیل، خودروسازی، لوازم خانگی و… در کشور است. رشد نرخ ورق‌های فولادی موجب گرانی کالاهای نهایی تولید داخلی می‌شود.وی با بیان اینکه افزایش نرخ آهن و فولاد ریشه در قیمت‌های جهانی دارد،دولت چین امسال را سال سازندگی کشور خود اعلام کرده و مانع صادرات آهن به سایر کشورهای جهان شده است. درحال‌حاضر چین بزرگترین تولید و مصرف‌کننده آهن و فولاد در جهان است، این کشور سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰میلیون تن انواع مقاطع فولادی را به سایر ممالک دنیا صادر می‌کرد که چند ماهی است روند صادرات چین متوقف شده و نرخ فولاد روی ریل گرانی قرار گرفته است. درحال‌حاضر نرخ آهن و فولاد در ایران از نرخ جهانی پیشی گرفته است، درحالی‌که با برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مناسب امکان مهار رشد قیمتی این کالاها در مملکت وجود داشت.صنعت فولاد را می‌توان یکی از بنیان‌های مهم اقتصاد در هر کشوری برشمرد به‌گونه‌ای که حتی مصرف سرانه فولاد به‌عنوان شاخصی به منظور ارزیابی صنعتی بودن یک کشور مطرح است. فولاد در بخش‌های مهم تولیدی و صنعتی کشور بسیار نقش‌آفرین است و افزون بر ۶۰۰ صنعت به‌عنوان صنایع پایین‌دستی از این ماده اولیه تغذیه می‌کنند.لازم به یادآوری است هر کیلو تیرآهن از ۱۶۰۰تومان به حدود ۲هزار تومان و هر کیلو میلگرد از ۱۸۰۰ تومان به ۲۵۰۰ تومان رسیده است. همچنین نرخ ورق‌های فولادی هم از ۲۳۰۰ تومان به ۲۹۰۰ تومان رسیده است.

    گرانی فولاد به‌دنبال قیمت‌های جهانی
    کارشناسان نیز معتقدند تنها دلیل گران شدن آهن‌آلات در چند ماه گذشته به قیمت‌های جهانی آن بازمی‌گردد.  نرخ جهانی به یکباره در مدت چند ماه گذشته با افزایش‌های جهشی روبه‌رو شد. احرامیان در ادامه تاکید کرد ؛البته باید خاطرنشان کرد که باوجود گران شدن قیمت‌های جهانی فاصله قیمتی انواع محصولات داخلی با وجود گران شدن همچنان با قیمت‌های جهانی فاصله دارد. قیمت‌های داخلی و قیمت‌های خارجی به یکدیگر متصل هستند، از این‌رو زمانی که قیمت‌های جهانی افزایش پیدا کند به دنبال آن قیمت‌های داخلی نیز افزایش می‌یابد. تنها دلیل این افزایش نرخ آن است که نرخ داخلی با نرخ جهانی حرکت کرده و همچنان با نرخ جهانی نیز فاصله دارد که بسیار طبیعی و قابل انتظار است.

    صادرات و واردات بر نرخ تاثیرگذارند
    البته برخی افزایش نرخ محصولات فولادی را بیشتر به عملکرد صادراتی فولادسازان داخلی نسبت می‌دهند.  از دست دادن بازار هدف صادرات برای تولیدکنندگان فولاد گران تمام می‌شود، بنابراین در هر شرایطی تولیدکنندگان میزان صادرات خود را ثابت نگه می‌دارند و این امر عامل افزایش نرخ آهن‌آلات در بازار است. صادرات و واردات محصولات مختلف دارای آثار مستقیم روی یکدیگر هستند و صادرات بازار هدفی را دنبال می‌کند و نیازمند حجم تولید ثابتی است. اگر تولیدات داخلی به نوعی تحت شعاع این میزان صادرات قرار بگیرد یا وارداتی انجام شود روی نرخ محصولات در بازار داخلی تاثیرگذار است، تولیدکنندگان فولاد و آهن‌آلات کشور با کاهش میزان صادرات بازار هدف خود را از دست می‌دهند. کاهش میزان تولید می‌تواند قیمت‌ها را تغییر دهد و در مقابل این افزایش نرخ آهن‌آلات در بازار باعث افزایش نرخ ساختمان نیز می‌شود.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.