چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴ 7 محرم 1447 Wednesday, 2 July , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    فروردین ۱۳۹۹
    ش ی د س چ پ ج
    « اسفند   اردیبهشت »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    سرنوشت قیمت خودرو در سال ۱۴۰۰

    شناسه : 45853 30 فروردین 1400 - 13:00
    در سال جاری سرنوشت قیمت خودرو در بازار به نرخ دلار و پیشبرد اهداف سیاسی بستگی دارد. البته برای رونق بخشی به بازار ریسک های ناشی از کرونا نیز باید کاهش یابد تا فعالیت های خرید و فروش خودرو رونق پذیرد. در شرایط فعلی بازار خودرو در رکود سنگینی به سر می برد که انتظار می رود بازارها بعد از ماه مبارک رمضان روند افزایشی را از سر گیرد.
    سرنوشت قیمت خودرو در سال ۱۴۰۰
    پ
    پ

    بازار خودرو در ایران به شدت به نرخ ارز و تصمیمات دو خودروساز داخلی برای تغییر قیمت ها وابسته است. به عبارتی همه ی تغییرات در قیمت خودرو متاثر از این دو عامل است. لذا در این یادداشت به تحلیل وضعیت سرنوشت قیمت خودرو در سال جاری متاثر از فاکتورهای محیطی و اقتصادی خواهیم پرداخت.لطفا همراه آرتان پرس باشید.

    *** احیای برجام و سرنوشت بازار خودرو

    اخیرا صحبت ها و مذاکرات مربوط به احیای برجام در نشریات تحلیلی به بررسی موضوعات مختلف پرداخته اند. در این یادداشت به بررسی قیمت خودرو از منظر برجام خواهیم پرداخت. اصولا قیمت خودرو در ایران بر اساس نرخ دلار تخمین زده می شود.ترکش های مذاکرات برجامی به نرخ دلار وارد شده و باعث ریزش نسبی ارزش دلار در برابر ریال شده است. این کاهش نرخ دلار مستقیما بر نرخ خودرو در سال جاری تاثیر خواهد گذاشت. اینطور تصور می شود که همراه با کاهش احتمالی نرخ ارز به واسطه توافق برجامی، قیمت بازاری خودرو نیز نزولی خواهد داشت. احیای برجام می تواند سرنوشت بازار خودرو را وارد فاز جدیدی کند.

    *** نرخ ارز و سرنوشت قیمت خودرو

    در سال های گذشته نرخ ارز مهم ترین عامل تغییرات نرخ خودرو در ایران بوده است. همانطور که در سال گذشته با نزدیک شدن نرخ دلار به بازه‌ی سی هزار تومان شاهد ثبت رکودهای عجیب در نرخ خودرو بودیم. این بار با کاهش نرخ قیمت دلار شاهد افت قیمت خودرو بوده ایم.اما نکته ی جالب این است که با افزایش نرخ ارز، سرعت رشد قیمت ها روند پر سرعت تری را نسبت به کاهش قیمت ارز در پیش گرفته است. نرخ ارز از این جهت در سرنوشت قیمت خودرو موثر است که می تواند در کوتاه مدت قیمت قطعات یدکی خودرو را تحت تاثیر قرار دهد.

    *** رونق بازار خودرو در اسفند سال گذشته

    در روزهای منتهی به سال جدید شاهد رونق گرفتن بازار خودرو بودیم.با رفع محدودیت های سفرهای استانی و کاهش ریسک های ناشی از کرونا و آی شدن وضعیت بسیاری از شهرها مسافرت ها از سر گرفته شد و این موضوع به بازار خودرو جان دوباره ای داد. اما فروردین ۱۴۰۰ در شرایطی رو به پایان است که وزیر صمت وعده داده بود قیمت خودرو حداکثر تا اردیبهشت امسال کاهشی شود. این پیش بینی تا حدودی درست از آب در آمده است. این در حالی است که سرنوشت قیمت خودرو افزایشی تلقی می شود.. دبیر انجمن قطعه‌سازان خودرو گفته است که هزینه تولید قطعه خودرو بالا رفته و قطعه‌سازان به زودی به خودروسازان قیمت جدید قطعات را اعلام می‌کنند.

    *** رشد قیمت قطعات یدکی خودرو

    رشد قیمت قطعات داخلی در شرایطی که تمامی قطعات خودرو در داخل تامین می شود شاید در حال حاضر بهانه ای برای افزایش قیمت ها باشد ولی دلیل منطقی به شمار نمی رود. تولید کنندگان بر این باور هستند که در سال جدید با افزایش هزینه تولید قطعات، دستمزد کارگر و افزایش هزینه انرژی مواجه هستند و به همین دلیل قیمت خودرو را صعودی پیش بینی کرده اند. هرچند که فعالان بازار خودرو می‌گویند بازار همچون روزهای پایانی سال گذشته سوت و کور است و احتمال افزایش قیمت در بازار راکد کم است.

    *** رشد قیمت خودرو از منظر عوارض شهری

    شاید یک شاخص که در بررسی سرنوشت قیمت خودرو کمتر مورد ارزیابی قرار گرفته باشد موضوع عوارض شهری خودرو بر اساس فرومول های قیمت گذاری است. معمولا نرخ عوارض شهرداری خودرو تابعی از میانگین قیمت خودرو در سال جاری محاسبه می شود. بررسی های انجام شده از نرخ تعرفه ی عوارض خودرو در سال ۱۴۰۰ نشان می دهد که نرخ عوارض در سال جاری به شکلی چشمگیر افزایش داشته است. این موضوع نشان می دهد که قیمت خودرو در سال جاری از ذهن سیاستگذار رشد قابل توجهی را خواهد داشت.

    *** رشد ۵۰ درصدی قیمت خودرو در فرمول های قیمت گذاری

    برای اینکه موضوع عوارض خودرو بیشتر قابل لمس باید با ذکر یک مثال این موضوع را ارزیابی خواهیم کرد. نرخ عوارض شهرداری خودرو در سال جاری بیش از ۵۰ درصد نسبت به دو سال گذشته افزایش داشته است. اگر خودروی شما تا پیش از سال ۹۸ ارزشی معادل ۱۰۰ میلیون تومان داشته است، تا پیش از سال ۹۸ معادل ۱۰۰ هزار تومان عوارض سالیانه داشته و بعد از سال ۹۸، معادل ۱۵۰ هزار تومان عوارض سالیانه دارد که با این وجود باز هم تعداد زیادی تمایل به پرداخت آن ندارند. این افزایش نرخ که بر مبنای قیمت خودرو محاسبه می شود منطق افزایش نرخ خودرو در سال جاری را توجیه می کند. با این حساب سرنوشت قیمت خودرو در سال جاری به سمت گرانی سنگینی می کند.

    *** زمزمه ی بازگشت رنو به ایران

    یک سناریوی امید بخش به بازار خودرو  زمزمه های بازگشت شرکت رنو به بازار ایران است. این موضوع علاوه بر اینکه قیمت محصولات داخلی را رقابتی تر می کند می تواند به عرضه ی خودروهای با کیفیت تر به بازار کمک شایانی کند. در خصوص بازگشت رنو و همکاری با شرکت پارس خودرو باید گفت که شرکت رنو تابع شرایط کشور است و هر زمان که شرایط مهیا باشد اقدامات لازم برای شروع همکاری از سمت طرفین صورت خواهد پذیرفت. اما در حال حاضر به نظر می رسد که سیاستگذاران خودرو بر بازار داخلی و پروژه های فعلی متمرکز شده اند. این موضوع می تواند سرنوشت قیمت خودرو در ایران را به بازارهای رقابتی گره بزند.

    *** ابهامات در خصوص سرنوشت قیمت خودرو

    با وجود افت بیش از ۴۰ درصدی قیمت خودرو از دی ماه سال گذشته تا به امروز عده ای بر این باور هستند که همچنان بازار خودرو با حباب قیمتی همراه است و در صورت کاهش نرخ ارز، قیمت خودرو نیز کاهش خواهد یافت. البته این اتفاق در شرایطی خواهد افتاد که تولید شرکت های خودروساز روند مناسبی را طی کند و شاهد افزایش تیراژ تولید باشیم. البته در طرف مقابل عده ای معتقدند که بازار خودرو مانند سایر بازارهای کالایی با نرخ تورم پیش نرفته و به احتمال زیاد با رشد قیمت در ماه های آتی همراه خواهد بود. این عد قطعیت ها سرنوشت قیمت خودرو در ایران را با ابهاماتی همراه کرده است.

    *** رکود محسوس در معاملات خودرو

    در شرایط فعلی بازار خودرو با رکود نسبتا عمیقی همراه شده است. افت قیمت دلار در روز گذشته بهانه ای خواهد بود که حداقل تا یک هفته ی آینده ی بازار بازار خودرو در رکود و عاری از هرگونه معامله ای همراه باشد. هرچند بازار خودرو هفته جاری را با ثبات نسبی قیمت ها آغاز کرده اما معاملات در این بازار همچنان کند است و خریداران منتظر کاهش بیش تر نرخ ارز و تاثیر آن بر قیمت های بازار خودرو هستند. در عین حال، فروشندگان نیز به دنبال عرضه خودرو با قیمت های متاثر از نرخ تورم هستند.

    *** نقش کرونا در رکود بازار خودرو

    موضوعاتی وجود دارد که می تواند مسیر معاملات خودرو را با کندی همراه کند. در صورتی که وضعیت کرونا در کشور نگران کننده تر شود و باعث تعطیلی و رفع آمد و شد شود شاهد خواهیم بود که با تعطیلی مراکز تعویض پلاک، معاملات خودرو تا حد قابل توجهی کاهش خواهد داشت. لذا ریسک های ناشی از کرونا نیز عاملی است که می تواند تا پایان سال وضعیت بازار خودرو را متاثر از خود نگه دارد.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.